Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Condamnare pentru crima din ajunul Pastelui

Ioja Sescu, de 48 de ani, din localitatea Pildesti, a fost condamnat de magistratii Tribunalului Neamt la o pedeapsã de 6 ani de închisoare, fiind gãsit vinovat de sãvîrsirea infractiunii de omor calificat. Victima agresiunii a fost sotia, Agneza Sescu, de 44 de ani, fapta avînd loc în ajunul Pastelui, pe 7 aprilie anul trecut. Bãtaia dintre cei doi a avut loc în jurul prînzului, dupã care fiecare s-a culcat în altã camerã. Dupã cîteva ore, unul din fii a constatat cã mama sa decedase. Si-a trezit tatãl si i-a spus despre nenorocire. În scurt timp, acuzatul si-a anuntat rudele, apoi politistii. Minorul a asistat la agresiunile repetate asupra mamei, inclusiv la cea în urma cãreia femeia si-a pierdut viata. Autorul a lucrat mai mult timp pe un santier din Bucuresti, dar de mai bine de o lunã si jumãtate nu se mai dusese la lucru. Atît el, cît si viitoarea victimã obisnuiau sã consume alcool, motiv pentru care, de multe ori, se iscau altercatii. Pentru asta copilul si-a chemat de la Bucuresti fratele de 23 de ani. Acesta a ajuns la casa pãrinteascã în Vinerea Mare. Si-a gãsit mama cu arcada spartã, cu fata tumefiatã în urma bãtãilor administrate, a întrebat-o ce s-a întîmplat, iar acesta i-a relatat cum a agresat-o sotul. A doua zi a plecat sã-i cumpere fratelui mai mic ceva de îmbrãcat, iar atunci tatãl si-a tocat nevasta cu o cheie, de circa 40 de centimetri, lovind-o în cap. Legistii au descoperit nu mai putin de 30 de astfel de lovituri. Dar nu acestea i-au fost fatale, ci nenumãratele lovituri aplicate cu pumnii si picioarele în abdomen. Cauza mortii a fost hemoragia internã provocatã de ruptura totalã de pancreas, iar în abdomen erau mai mult de trei litri si jumãtate de sînge. Medicii au mai stabilit cã, în momentul decesului, femeia avea o alcoolemie peste pragul comei alcoolice, respectiv 3,2 grame la mie. Si bãrbatul a bãut înainte de crimã, asa cum a declarat el, cîteva pahare de votcã. Instanta l-a mai obligat pe Sescu sã plãteascã lunar, celor care au grijã de copilul lui, cîte 100 de lei pînã la majorat.
De mentionat este faptul cã unchiul lui Ioja Sescu si-a ucis si el nevasta. Fapta a avut loc pe 18 ianuarie 2005, iar în septembrie, Pavel Sescu, de 54 de ani, din Pildesti, a fost condamnat si el la 6 ani de închisoare. În comparatie cu nepotul lui, Pavel Sescu era un bun meserias si ani la rînd a avut contracte de muncã în strãinãtate, chiar si înainte de 1989, în Franta, Germania sau Austria. În lipsa sa si pentru cã îi trimitea bani, victima, Catrina Sescu, de 53 de ani, a cãzut în patima betiei. Asa cã a bãtut-o si a lãsat-o în frig circa 6 ore, victima decedînd în urma socului hemoragic si traumatic, precum si a expunerii prelungite la temperaturi scãzute.

Articol afisat de 1687 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective