Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Apa si canalizarea tîrgnemtenilor, scumpitã cu ceva... contre

Facturile la întretinere vor fi mai mari pentru localnicii din Tîrgu Neamt, începînd de astãzi, consilierii locali aprobînd proiectul prin care Acvaterm a cerut cresterea pretului la apã potabilã cu 25% si cu 60% la canal-epurare. Majorãrile de tarif îi vor afecta si pe locuitorii comunelor arondate, care beneficiazã de apã potabilã prin reteaua Acvaterm. Iustin Lungu, directorul firmei, a sustinut cã motivele care stau la baza majorãrii sînt cresterea cantitãtii de energie consumatã ca urmare a retehnologizãrii statiei de epurare, cresterile salariale si scãderea productiei. La dezbaterea în plen, Decebal Arnãutu a venit initial cu un amendament care i-a derutat pe consilieri si pe Iustin Lungu, managerul Acvaterm. Seful executivului a propus ca majorarea de pret sã se facã numai cu 35% la canal, pentru cã proiectantul ar fi spus cã acum statia de epurare nu este complet amorsatã si, din aceastã cauzã, consumul de curent este mai mare. ÃŽn timp este posibil sã se diminueze cantitatea de energie electricã necesarã statiei de captare, fiindcã procesul tehnologic va intra într-o nouã fazã. „Si la dezbaterea publicã cetãtenii au cerut ca mãrirea preturilor sã fie fãcutã gradual“, a motivat Decebal Arnãutu, precizînd cã tarifele ar putea fi ajustate ulterior, dacã se constatã cã nu scade consumul de curent la statia de epurare. Propunerea sa a stîrnit ceva controverse, pentru cã proiectul fusese dezbãtut în comisii în forma cerutã de Acvaterm, iar acum se schimbau datele problemei. Decebal Arnãutu s-a rãzgîndit si a venit cu o altã propunere. Consilierii sã aprobe proiectul în forma prezentatã, iar, ulterior, dacã scade consumul de curent, sã fie reduse si preturile.
Liberalii s-au arãtat nemultumiti cã nu li s-a pomenit despre discutia cu proiectantul. „Sã fim informati în comisii despre situatia realã“, a cerut Adrian Nistor, iar lui Iustin Lungu i-au fost cerute explicatii suplimentare. „Teoretic s-ar putea ca proiectantul sã aibã dreptate. Dar noi avem preturile stabilite conform facturilor de acum. De la 70.000.000 de lei vechi plãtim 270 dupã retehnologizarea statiei. Eu v-am adus datele reale, facturile“, a precizat managerul Acvaterm. Vasile Cojocaru (PC) a cerut informatii despre garantia lucrãrii, dacã aceastã garantie ar putea fi executatã în caz de neîndeplinire a parametrilor. „Garantia face referire numai la parametrii tehnici ai apei care se evacueazã, nu si la scãderea consumului de curent“, a rãspuns Iustin Lungu.

Articol afisat de 1468 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective