Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Controverse între alesi calmate cu un moment de reculegere

• proiectele antiagamani au fost amînate pentru viitorul legislativ al orasului Tîrgu Neamt • dezbaterile s-au transformat într-o serie de acuze si drepturi la replicã între initiatori si primarul Decebal Arnãutu • doar un moment de reculegere în memoria lui George Pruteanu a reusit sã punã capãt controverselor •

Cele patru proiecte privind modificarea componentei AGA si a Consiliului de Administratie de la Acvaterm si Civitas, firme patronate de Consiliul Local Tîrgu Neamt, initiate de liberalul Neculai Andoni si pesedistul Dan Boacã, vor fi dezbãtute de cãtre urmãtorul legislativ al urbei. Propunerea a fost fãcutã de consilierul Vasile Bãltãtescu. „Nu cred cã dacã vor veni alti agamani vor avea timp sã facã mare lucru în douã luni“, a motivat acesta, iar majoritatea colegilor i-au sustinut propunerea. Din cei 17 consilieri prezenti, 12 au votat „pentru“ si 5 „împotrivã“, din a doua tabãrã fãcînd parte cei trei consilieri liberali Neculai Andoni, Adrian Nistor, Romeo Roman si doar doi de la PSD, respectiv Dan Boacã si Angela Morosanu. Initiativa schimbãrii agamanilor a inflamat atmosfera sedintei legislativului de la sfîrsitul luni martie, la fel cum s-a întîmplat si la dezbaterile pe comisii, iar luãrile de cuvînt s-au transformat într-un sir de acuze si drepturi la replicã, între initiatorii proiectului si primarul Arnãutu.
Neculai Andoni pledase pentru dezbaterea proiectelor sale în respectiva sedintã. „Noi ne confruntãm cu niste termene, nu putem astepta sã vinã altii“, a spus consilierul, mentionînd cã pînã la 1 martie ar fi trebuit sã se punã în practicã asocierea între Consiliul Local si un operator unic regional, pierzîndu-se oportunitatea accesãrii unor fonduri europene pentru infrastructura de apã si canal. „Aveti douã variante, sã respectati indicatiile pretioase ale domnului primar sau sã votati pentru binele comunitãtii locale“, le-a spus colegilor Neculai Andoni. Decebal Arnãutu a replicat: „ÃŽmi pare rãu sã spun cã toatã aceastã tevaturã este doar politicã“, amintind cã Neculai Andoni, cînd era la PSD, a aprobat componenta AGA si CA, precum si bugetele si criteriile de performantã pentru cele douã firme.

Piata si surcelele pentru oras

Iar asocierea va face obiectul unui proiect care va intra în dezbateri în luna aprilie, a mai spus edilul, care s-a arãtat de acord cu amînarea discutãrii proiectelor pentru urmãtoarea legislaturã, si i-a îndemnat pe consilieri sã voteze dupã constiinta lor.
„Domnul primar spune cã eu am votat CA si AGA, dar dînsul a vrut atunci sã aibã consiliu majoritar si el a stabilit componenta echipei manageriale“, a tinut sã rãspundã Neculai Andoni. Dan Boacã a ridicat problema pietei administrate de Civitas, opinînd cã preturile ar fi printre cele mai mari din Moldova si cã la toate tarabele este un tarif unic, lucru care face cetãtenii sã vorbeascã despre practici de tip mafiot. Iar o schimbare de management învioreazã viata unei societãti, a conchis Dan Boacã. „Piata este una dintre cele mai moderne din tarã. De cînd ati falimentat UFET-ul probabil n-ati mai circulat prin tarã. Preturile sînt asemãnãtoare celor de la producãtor. Lãsati-o mai usor cu populatia orasului, cã n-ati fãcut nici douã surcele pentru ea“, i-a spus Decebal Arnãutu. „Eu am fost director tehnic la UFET, nu membru în AGA sau în Consiliul de Administratie. Dacã as fi falimentat UFET-ul as fi fost în puscãrie“, a replicat Dan Boacã, spunînd cã l-ar putea da în judecatã pentru calomnie pe primar, dar n-o sã se tinã acum de procese. Conservatorul Vasile Cojocaru a intervenit, declarînd cã propunerea liberalilor este bunã, cã ar trebui sã fie revizuite criteriile de performantã la desemnarea agamanilor, dînd exemplul cã un învãtãtor nu este tocmai calificat sã facã parte din echipa managerialã a Acvaterm, dar cã initiatorii proiectului trebuie sã insiste asupra chestiunilor tehnice. Controversele au luat sfîrsit doar dupã ce liberalul Romeo Roman a propus colegilor un moment de reculegere în memoria parlamentarului George Pruteanu (decedat la sfîrsitul lunii), „pentru linistea noastrã si a lui“.

Articol afisat de 1678 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective