Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD si PNL disputã suprematia lui Stefan în sondaje

• potrivit unui sondaj fãcut de liberali, primarul Gheorghe Stefan ar avea 85% din voturile pietrenilor • „Eu cred cã liberalii, din obisnuintã, au adãugat si TVA si taxa lor de 10%“, a spus Victor Ponta • „PNL nu a majorat nici una din taxele mostenite de la ei, sã fie domnul Ponta fericit cã am respectat programul PSD“, a rãspuns Varujan Vosganian •

Social-democratii si liberalii de la centru au luat în discutie procentul de încredere al primarului Gheorghe Stefan. Aflati la Piatra Neamt la sfîrsitul sãptãmînii trecute, fiecare pentru a-si lansa candidatii la Primãria Piatra Neamt si Consiliul Judetean Neamt, liderii celebri ai PSD si PNL au fost întrebati cum vãd cota foarte ridicatã de încredere a actualului edil, Gheorghe Stefan. Potrivit unui sondaj fãcut de liberalii nemteni în luna martie, Gheorghe Stefan avea 85% din voturile pietrenilor, lucru neconfirmat de PNL Neamt, dar spus public chiar de edilul pietrean. Social-democratii considerã însã cã sondajele fãcute în perioada aceasta nu sînt chiar reale, ci mai mult orientative. „Un candidat care plãteste ca sã iasã bine în sondaje e ca si cel care dã goluri la pauzã“, este de pãrere Victor Ponta. Cînd a auzit cã totusi procentul reiese din sondajul PNL, partid cu care Gheorghe Stefan nu este tocmai în cele mai bune relatii, vicepresedintele PSD a replicat în stilu-i caracteristic: „Eu cred cã liberalii, din obisnuintã, au adãugat si TVA si taxa lor de 10%. Ei sînt obisnuiti sã punã 10% la tot“. „Nu, e în regulã, nu-i nici o problemã“, a preluat discutia Cristian Diaconescu. „Asta avem, asta ne dorim, asta obtinem. Sondajele conteazã exact în mãsura în care doresti sã tii cont de ele. Unii se uitã la sondaje pentru trend, altii se uitã la sondaje sã se admire pe ei sau sã îi admire pe altii“, a mai spus acesta. Replica pentru cei doi lideri de marcã ai PSD a venit de la un lider de marcã al PNL. Varujan Vosganian i-a transmis lui Victor Ponta cã „Partidul National Liberal nu a majorat nici una din taxele mostenite de la ei“. „Am micsorat impozitul pe salarii de la o limitã între 18 si 40% la 16%, impozitul pe profit de la 25 la 16%, contributiile de la 49 la 39, chiar si pentru vehicule. Pot sã continui, dar nu vreau sã-l plictisesc prea mult, pentru cã stiu cã domnul Ponta nu are apetentã pentru conceptele economice. Sã fie domnul Ponta fericit cã am respectat calendarul pe care l-a stabilit PSD. Se spun multe vorbe în politicã. Din pãcate, spre deosebire de genunchi cînd faci genuflexiuni sau de umeri cînd faci flotãri, limba are o astfel de articulare cã nu oboseste niciodatã“, a adãugat ministrul liberal al Finantelor.

Si totusi sondajul...

La nivelul organizatiilor judetene ale celor douã partide, chestiunea suprematiei lui Gheorghe Stefan este discutatã mai pasnic. Serban Strãtilã a recunoscut cã PNL Neamt a fãcut sondaj si cã Stefan e pe primul loc, dar a infirmat cã ar fi 85%. ÃŽn opinia senatorului Strãtilã, cota ridicatã a actualului primar este datã de faptul cã, la data efectuãrii sondajului, Gheorghe Stefan era singurul candidat anuntat pentru primãria Piatra Neamt. ÃŽntre timp au mai apãrut Mihai Lãcãtusu (PNL) si Rãzvan Bobeanu (PSD). „Eu vã spun cã noi avem sansa noastrã, credem în ea si chiar dacã va fi greu sã sperãm cã în turul I vom avea cîstig de cauzã, sperãm sã cîstigãm Primãria Piatra Neamt în turul II“, a declarat Serban Strãtilã. Social-democratii nemteni au anuntat cã nu fac sondaj pentru Piatra pînã în campania electoralã, cã n-au de ce. Ioan Munteanu spune cã acum cele mai bune sondaje pentru PSD sînt cele fãcute de ceilalti, care îl motiveazã sã munceascã mai mult. PSD va face consultare proprie abia în luna mai, în campanie. „Nu poti sã faci un sondaj cînd abia ti-ai anuntat candidatul, cînd se stia pînã acum doar un singur candidat - primarul actual. Trebuie sã-i lasi pe ceilalti sã se prezinte electoratului, sã se stie cã sînt în competitie si dupã aceea faci un sondaj. Asa, sigur, sondajul PNL dacã a fost fãcut înainte ca ceilalti sã-si anunte candidatii, mi se pare corect. Nici n-ai pe cine sã alegi în afarã de primarul actual. Vedem dupã ce se anuntã si altii, la un interval de timp, dupã ce se fac cunoscuti“, a spus Munteanu.

Articol afisat de 2038 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 02.04.2008 02:46
Numai 85% ?!
Eu cred ca domnul Pinalti are pe putin 110%, ca si Ceausescu, iar struto-camila lui de partid PD minus L, viseaza sa devina partid unic si sa guverneze singur, exact ca PCR !
Daca nici distinsul si cinstitul domn Pinalti nu este baron local, inseamna ca s-a schimbat titulatura celor care taie si spanzura in teritoriul lor bine delimitat, iar acum acesti nobili culti, inteligenti, cu un discurs academic, se numesc contzi sau marchizi.
Daca pietrenii-l vor vota din nou pe cinstitul domn Pinalti, inseamna ca le place biciul si sa fie mintiti frumos.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective