Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„ÃŽncãltati“ cu chinezisme

• comerciantii nemteni vînd încãltãri de proastã calitate si contrafãcute • 15 firme au fost amendate si s-a decis oprirea de la vînzare a 1.428 de perechi •

Piata nemteanã este invadatã de produse de proastã calitate, contrafãcute, de regulã chinezesti, în ceea ce priveste încãltãmintea. Drept dovadã, la un control recent efectuat, inspectorii din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt au oprit temporar de la comercializare mai bine de jumãtate din încãltãmintea verificatã si au aplicat 15 amenzi în valoare de 166 de milioane de lei vechi. Au fost efectuate controale la 16 operatori economici, vizate fiind 2.353 perechi încãltãri, în valoare de 1,657 miliarde de lei vechi. La mai bine de jumãtate din încãltãmintea verificatã, adicã la 1.428 perechi, în valoare de 1,053 miliarde de lei vechi, au fost identificate diverse neconformitãti si s-a dispus oprirea de la comercializare.
La toti operatorii economici s-a constatat lipsa datelor de identificare a producãtorului sau tara de origine. La multe dintre cele fabricate în România s-a constatat lipsa denumirii complete a producãtorului sau adresa acestuia. În cazul produselor provenite din import, nu s-a putut identifica originea lor, deoarece singura informatie înscrisã era doar marca. În altã ordine de idei, în ambalajul de comercializare al fiecãruia dintre aceste produse nu exista un prospect care sã cuprindã modul de întretinere, principalele caracteristici tehnice (mãrime, culoare si model), erau prezentate doar în limbi strãine, iar pictogramele corespunzãtoare pentru fiecare parte componentã a încãltãrii - fatã, talpã, acoperis de brant si captusealã - lipseau. În loc de pictograme, o parte dintre pantofi aveau atasate mostre din piele naturalã si o etichetã de carton pe care erau bifate niste simboluri care nu corespund normelor în vigoare. La încãltãmintea provenitã din China, care nu respectã etichetarea prin intermediul pictogramelor, autocolantele nu sînt bine aplicate si se desprind dupã 2-3 probe. Garantia comercialã care de regulã este de 30 de zile nu cuprinde mentiuni cu privire la drepturile consumatorului, modalitãtile de asigurare a acesteia în caz de reparare sau înlocuire.
Echipele de control ale OJPC Neamt au mai constatat în unele situatii utilizarea fãrã drept a unor arhicunoscute mãrci înregistrate, precum Nike, Adidas, Puma. În consecintã, aceste produse au fost eliminate din reteaua de comercializare.

Articol afisat de 1433 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective