Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pompierii „tac“ în cazul BMW-ului ars la Girov

• dupã cinci zile de cercetãri, acestia refuzã sã spunã dacã a fost vorba despre o defectiune sau despre incendiere intentionatã • se pare cã, la solicitarea proprietarului masinii, este asteptat în Neamt un expert german care sã se pronunte •

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Neamt sînt foarte retinuti în pronuntarea cauzei incediului care, în noaptea de 28/ 29 martie, a distrus în totalitate autoturismul BMW 330 Cabrio parcat în curtea unei pensiuni din Girov. Dupã cinci zile de cercetãri efectuate în acest caz, pompierii refuzã sã spunã dacã a fost vorba despre o defectiune sau despre o incendiere intentionatã. Ei îsi motiveazã tãcerea prin aceea cã un specialist german urmeazã sã facã expertiza tehnicã a masinii. Din datele evazive furnizate de cãtre locotenent colonelul Ionel Pîrvu, prim adjunct al sefului ISU Neamt, nu este clar dacã expertul asteptat este reprezentantul firmei BMW, ori al societãtii de asigurãri cu care proprietarul masinii a încheiat polita.
Pe de altã parte, potrivit aceleiasi surse citate, urmeazã a se face o adresã cãtre Ministerul Justitiei, prin care sã se solicite desemnarea unui expert român care sã se pronunte în acest caz.
Chiar dacã, fiind vorba despre un autoturism BMW 330 Cabrio, fabricat în 2002, ipoteza unei defectiuni tehnice atît de grave care sã fi provocat incendiul cam iese din calcul, pompierii spun cã din declaratiile proprietarului masinii reiese cã acesta s-ar fi dus la un service auto din Germania pentru a beneficia de o reparatie. „Noi ne spunem pãrerea din punct de vedere tehnic si sprijinim reprezentantii Politiei pentru a descoperi exact adevãrul de la fata locului“, a declarat locotenent colonel Ionel Pîrvu, prim adjunct al sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt.
Reamintim cã, în noaptea de 28/ 29 martie, în jurul orei 2, un angajat al pensiunii din Girov a anuntat incendiul la numãrul 112 al Dispeceratului Unic de Urgentã. Intervenind urgent, pompierii militari din Piatra Neamt au lichidat incendiul.
Din primele cercetãri efectuate de politisti a reiesit cã în noaptea de vineri spre sîmbãtã, proprietarul masinii, Wilhelm B., în vîrstã de 34 de ani, din Wuppertal, care se afla în tranzit prin judet, a tras la motel în jurul orei 0.40, s-a cazat, dupã care si-a parcat autoturismul într-un capãt al locului special amenajat din fata imobilului. Turistul intentiona sã se întoarcã în Germania, dupã ce în zilele anterioare vizitase localitãtile Iasi si Bîrlad. Pagubele provocate de incendiu au fost evaluate la circa 1,2 miliarde de lei vechi.

Articol afisat de 1855 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective