Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Datornici lãsati fãrã apã, la Tîrgu Neamt

Conducerea Acvaterm Tîrgu Neamt a decis, ieri, sã întrerupã furnizarea apei potabile în cazul unor agenti economici care au acumulat datorii si nu au luat în seamã somatiile trimise în urmã cu trei sãptãmîni. Deocamdatã, pe lista neagrã au intrat SC Sandoterm, SC Eftim si autogara patronatã de Mondotour. Datoriile nu ar fi foarte mari, dar beneficiarii în cauzã nu au fãcut nimic în privinta lor, desi prin intermediul somatiilor fuseserã avertizati cã riscã sã rãmînã fãrã apã. Altii au plãtit, dupã posibilitãti, asa cã au scãpat de „represalii“. Si cel mai important debitor, Consiliul Local Agapia, a venit cu o sutã de milioane de lei vechi, însã a mai rãmas cu un miliard de achitat pentru apa consumatã de cetãtenii din comunã. Bugetarii, care au acumulat 3,5 miliarde de lei vechi la Acvaterm, au mai achitat si ei ceva din datorii, în timp ce populatia se mentine la un debit total de circa 7 miliarde de lei vechi.
La populatie, se practicã în continuare sistemul esalonãrilor si se aflã în evidente în acest moment circa 50-60 de cazuri de acest gen. Nu existã un prag anume pentru a putea avea acces la plata datoriei în rate, cu înghetarea penalitãtilor. „Pentru unii, 10 milioane de lei vechi poate sã fie mult, pentru altii, putin. Venim în întîmpinarea tuturor datornicilor, indiferent de sumã. Avem si vreo 20 de cazuri de persoane trimise în judecatã, unii au ajuns chiar la executorul judecãtoresc. Dar nu am avut pînã acum situatii de apartamente scoase la vînzare pentru recuperarea sumelor restante. Interesul nostru nu este sã-i scoatem afarã din locuinte, ci sã ne recuperãm debitele, de aceea încercãm sã gãsim alte solutii, cum ar fi cea a esalonãrilor“, a declarat inginerul Iustin Lungu, managerul Acvaterm Tîrgu Neamt. Lumea plãteste de obicei dupã data de 15 a lunii, cînd în casã intrã banii din salarii, pensii sau alte venituri. ÃŽncasãrile merg pînã pe la începutul lunii urmãtoare, dupã care douã sãptãmîni este o perioadã moartã pentru casieria furnizorului public de apã potabilã. Iar încasãrile de la populatie nu exceleazã în aceastã perioadã, mai ales cã se apropie Sãrbãtorile Pastelui.

Articol afisat de 1609 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective