Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

7 misiuni pe zi

• angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã s-au implicat, în cursul lunii martie, în 207 misiuni de salvare a vietii, ori a bunurilor materiale ale nemtenilor • pagubele provocate de situatiile de urgentã înregistrate luna trecutã însumeazã 3,858 miliarde de lei vechi, iar contravaloarea bunurilor salvate este de aproximativ 129,65 miliarde de lei vechi •

Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Neamt au avut parte de o lunã martie extrem de plinã din punct de vedere al misiunilor de salvare a vietii oamenilor, ori a bunurilor acestora.
Conform statisticilor întocmite de reprezentantii acestei institutii, în cursul lunii trecute pompierii militari nemteni au fost alertati în 207 situatii de urgentã, ceea ce înseamnã cã au avut în medie aproximativ 7 misiuni pe zi. Urmare a gravitãtii situatiilor de urgentã ivite în luna martie, trei persoane au decedat, cinci au fost rãnite, iar patru au fost salvate, una dintre acestea fiind copil. Pagubele provocate de situatiile de urgentã înregistrate luna trecutã însumeazã 3,858 miliarde de lei vechi, iar contravaloarea bunurilor salvate este de aproximativ 129,65 miliarde de lei vechi.
48 dintre interventiile din luna martie ale pompierilor militari au avut drept scop stingerea incendiilor. 38 de sinistre au izbucnit în gopodãriile particulare ale populatiei, cele mai multe dintre acestea înregistrîndu-se în mediul rural. Cele mai multe dintre incendii - 25% - au fost cauzate de cosurile de fum defecte sau necurãtate, de instalatii electrice defecte -14,59%, de jocul copiilor cu focul, de foc în spatii închise ori de foc deschis - cîte 10,42 % si de actiuni intentionate - 8,33%. Alte cauze ale sinistrelor provocate de foc au fost fumatul în locuri nepermise si aruncarea resturilor de tigarã aprinsã la voia întîmplãrii, scurgerea de produse inflamabile, cenusã, jar, scîntei, scîntei mecanice, echipamente electrice improvizate, sisteme de încãlzire defecte.
Au fost salvate bunuri în valoare totalã de 83,6 miliarde de lei vechi. Cu toate acestea, focul izbucnit din diverse motive a provocat pagube însemnate în gospodãriile nemtenilor, acestea fiind evaluare la circa 3,848 miliarde de lei.
Cadrele medicale ale Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt care pînã la începutul anului alcãtuiau structura numitã Serviciul Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare au intervenit alãturi de pompierii militari în 121 de situatii, oferind asistentã medicalã.
Echipa pirotehnicã a ISU Neamt a executat 12 misiuni de asanare a teritoriului de munitia rãmasã neexplodatã si douã de distrugere a acesteia. Pe parcursul tuturor interventiilor la care au participat reprezentantii ISU Neamt, nu au fost înregistrate situatii în care sã se fi înregistrat victime în rîndul acestora.

Articol afisat de 1496 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective