Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Salariu de prefect: un miliard pe an

• prefectul a cîstigat anul trecut aproape un miliard de lei din salariu • conform declaratiei de avere, Toader Mocanu nu este un om sãrac • în 2007 si-a cumpãrat un apartament a cãrui valoare depãseste cîstigul salarial pe tot anul •

Toader Mocanu a avut un an bun în 2007. Cel putin asta o dovedeste declaratia de avere, pe care a semnat-o cu mîna sa. Desi a primit mosteniri si a fãcut si tranzactii imobiliare, care în fond nu au necesitat foarte multe cheltuieli, în mare acoperindu-se una pe alta, efortul profesional al prefectului nu poate fi trecut cu vederea, salariul sãu pe 2007 fiind de aproape un miliard de lei vechi.
Conform celor precizate în declaratia de avere, în 2001, Toader Mocanu a cumpãrat 957 de metri pãtrati de teren arabil în orasul Tîrgu Neamt, pe strada 9 Mai. Contravaloarea acestei suprafete este de 5.740 lei noi. Anul trecut, a primit trei mosteniri în satul Ingãresti, comuna Urecheni. Astfel, detine acum 12.420 de metri pãtrati de teren arabil, care are o valoare de impozitare de 13.464 de lei, 600 metri pãtrati de curti constructii, cu valoare de impozitare de 1.495 de lei, si 280 de metri pãtrati de livezi, cu o valoare de inventar de 560 de lei. Si la capitolul clãdiri prefectul Toader Mocanu a efectuat o dublã tranzactie imobiliarã. Conform scriptelor, a vîndut un apartament cu 90.000 de lei si a luat altul, mai scump cu vreo sutã de milioane de lei vechi. Astfel, anul trecut si-a cumpãrat un apartament în muncipiul Piatra Neamt, renuntînd la orasul de sub cetate, Tîrgu Neamt, în care a trãit foarte multi ani. Noua locuintã cumpãratã este situatã pe strada Mihai Viteazu, are o suprafatã de 53,21 metri pãtrati si o valoare impozabilã de 100.105,95 de lei. În urmã cu 18 ani, în 1990, actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu si-a construit o casã în Tîrgu Neamt, cu o suprafatã de 333,75 metri pãtrati. Valoarea impozabilã a acesteia o depãseste cu mult pe cea a apartamentului situat în municipiul resedintã de judet. Anul trecut i-a mai adus o mostenire, o casã de 66 de metri pãtrati, situatã tot în Ingãresti, comuna Urecheni. Impozitarea acesteia se face la o valoare de 6.600 de lei. Familia Mocanu nu a înregistrat achizitii recente la capitolul autoturisme. Prefectul detine o Dacie, cumpãratã în 2001, o autoutilitarã Iveco, din 1997, si o autospecializatã Renault, din 1998. Conform declaratiei de avere, Toader Mocanu nu detine bunuri sub formã de metale pretioase, ori colectii de artã sau numismaticã, ale cãror valori sã depãseascã 5.000 de euro. A împrumutat însã 30.000 de euro, în beneficiul unui tert, debit scadent anul viitor. În mare, cam acestea ar fi miscãrile executate de cãtre prefectul Toader Mocanu în cursul lui 2007, care au dus la cresterea avutiilor sale. Tot conform declaratiei proprii, cîstigul sãu pe anul trecut, în calitate de prefect, a fost de 95.642 de lei, adicã 956 milioane de lei vechi. În medie, cîstigul lunar a fost de circa 80 milioane de lei vechi. Sotia sa, asociat la SC Ellmar Com SRL, a adus în casã doar 10.632 de lei, adicã mai putin de zece milioane de lei vechi pe lunã.

Articol afisat de 1889 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 07.04.2008 08:51
Da' Marcoci cat castiga ?!
Dar directorii de institutii deconcertate care au carnet de membri ai PD-L (adica Partidul Derahat minus Liberali) si care au uitat sa plece de pe scaune, ba chiar s-au legat cu lanturi grele de acestea, atunci cand partidul lor a fost sutat de la guvernare ?!
In baza dreptului la informare, dorim sa le faceti publice si salariile pe care le iau acesti rozatori de oase bugetare - asta daca nu vreti sa fiti considearti DOAR anti-PNL !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective