Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primul clinci electoral

Primul clinci electoral

• un candidat independent la Primãria Bicazu Ardelean afirmã cã autoritãtile refuzã sã-i primeascã lista cu semnãturile de sustinere • cei de la primãrie spun cã nu ei sînt în mãsurã sã-si dea cu pãrerea asupra listelor, ci Biroul electoral comunal • dupã douã tentative esuate de a-si depune candidatura, nemultumitul a cerut ajutorul BEJ-ului •

Un sãtean din comuna Bicazu Ardelean, care doreste sã candideze la functia de primar, aratã cu degetul cãtre autoritãtile publice locale pe care le acuzã de rea-vointã. Ion Sava spune cã cei de la primãrie îi pun bete în roate pentru a nu candida, altfel nu-si explicã de ce a fost indus în eroare. Secretara Elena Dudan, spre care Sava aratã cu degetul, respinge afirmatiile si afirmã cã ea nu are nici o treabã cu alegerile locale, singurul lucru pe care l-a fãcut fiind acela de a-l ajuta neconditiionat pe viitorul candidat la fotoliul de primar. „Mai multi sãteni m-au rugat sã candidez si m-am lãsat convins pînã la urmã. ÃŽn luna februarie, m-am dus la primãrie si am întrebat ce criterii trebuie sã îndeplinesc pentru a-mi depune candidatura. Mi s-a rãspuns cã sînt aceleasi reguli ca acum patru ani. ÃŽn luna martie, dupã aparitia ordonantei privind alegerile locale, am mers din nou la primãrie si am întrebat, rãspunsul fiind clar cã nu s-a schimbat mare lucru. Am trecut la strîngerea de semnãturi, eu fiind candidat independent. ÃŽmpreunã cu originalul si trei exemplare în copie am mers vineri la primãrie, la fetele care înregistreazã candidaturile. La un moment dat a venit si secretara care s-a consultat cu angajatele, cele din urmã trecînd la treabã. Dupã trei ore de muncã, timp în care s-au fãcut înregistrãrile, a venit iarãsi secretara si a spus cã nu e bine, pentru cã toate cele patru exemplare trebuie sã fie în original. Vineri dupã-amiazã si sîmbãtã toatã ziua am muncit si am refãcut tabelele. Duminicã am obtinut semnãturile, iar pe la 16.30 m-a sunat secretara sã-mi spunã cã tabelele nu pot fi primite pentru cã a gãsit pe site-ul BEC forma tabelului care ar trebui sã fie în ordinea numãr curent, semnãturã si pe urmã datele de stare civilã. Eu le-am fãcut normal, adicã numãr curent, nume si semnãturã. Cred cã intentionat am fost pus pe drumuri, altfel nu înteleg de ce acest comportament“, a declarat Ion Sava.

„Nu este vorba de rea-credintã“

Secretara Elena Dudan spune cã nu a fost vorba de rea-credintã, ci doar de faptul cã persoanele care se ocupã de înregistrarea candidaturilor au aflat tîrziu care este fondul si forma unui tabel cu semnãturi. „A venit la mine sã-l ajut, cu toate cã eu nu am nici o treabã în aceastã poveste. Sînt persoane special desemnate pentru a face acest lucru. ÃŽntr-adevãr, domnul Sava a venit cu tabelele, însã acestea nu corespund ca formã asa cum spune Hotãrîrea de Guvern. El s-a grãbit si nu a asteptat sã vadã ce spune legea. Avea timp suficient pînã pe data de 22 aprilie ca sã-si depunã candidatura. Trebuia sã respecte forma, iar fetele i-au spus acest lucru. M-au cãutat pe mine, pentru cã nu aveau numãrul dînsului de telefon, iar eu l-am sunat si i-am comunicat cã tabelul trebuie sã respecte atît forma, cît si fondul, asa cum prevede legea. Dacã legea spune clar cum trebuie fãcut tabelul, persoanele care se ocupã de înregistrarea candidaturilor nu puteau sã facã dupã capul lor“, a declarat Elena Dudan.
Ilie Petre, directorul Directiei Juridice din cadrul Prefecturii Neamt, a declarat cã, în astfel de cazuri, persona interesatã trebuie sã se adreseze la Biroul electoral comunal, orãsenesc sau municipal, dupã caz. „ÃŽn nici un caz nu trebuie sã i se adreseze primãriei sau, si mai rãu, primarului, pentru cã se bagã în gura lupului. Cei care trebuie sã ofere date pentru astfel de situatii sînt presedintii sau loctiitorii birourilor electorale. Tocmai de aceea, mîine (n.r.- azi, 8 aprilie), va avea loc o instruire cu presedintii si loctiitorii birourilor electorale de circumscriptie si cu secretarii primãriilor, astfel încît toatã lumea sã fie bine informatã în legãturã cu legislatia privitoare la alegeri“, a declarat juristul Ilie Petre.

Articol afisat de 1800 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective