Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 8 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceahlãul, ghinion si o gresealã mare de arbitraj

• formatia pietreanã a scos doar un egal cu UTA • Ceahlãul ar fi trebuit sã primeascã o loviturã de la 11 metri în minutul 63, cînd Croitoru a fost faultat în careul arãdean • nemtenii au sanse mici de a se mai salva de la retrogradare, dupã cum a admis secundul Dorin Zotincã •

Ceahlãul si UTA Arad au încheiat la egalitate partida din etapa cu numãrul XXVII a Ligii I la fotbal, scor 1-1, acelasi rezultat fiind înregistrat si la pauzã. A fost un meci plãcut, în care ambele formatii au încercat mai mult cartea atacului, cu un plus evident pentru gazde. A lipsit precizia în cîteva rînduri, dar si portarii Multescu si Tudor au avut interventii foarte bune. Per ansamblu, rezultatul reflectã realitatea din teren. UTA a fost mai bunã în repriza întîi, creîndu-si mai multe ocazii de gol, iar partea a doua a fost dominatã de Ceahlãul, dar fãrã sã mai schimbe si tabela de marcaj. Elevii lui Hizo au fost aproape de a marca golul izbãvirii în ultimele 10 minute, dar se pot plînge si cã arbitrul Robert Dumitru nu a sanctionat un fault al lui Marincãu asupra lui Croitoru în careul Aradului, în minutul 63.
Surprinzãtor pentru cei aproape 1.000 de oameni care au înfruntat frigul si ploaia în tribune, UTA a început meciul mai bine. A fost aproape de a înscrie prin Florin Dan (‘5) si Zaharia (‘6), pentru ca primul sut spre poarta lui Tudor sã fie notat în minutul 20, cînd Nohai si-a încercat norocul. Hidisan (‘22) a încheiat cu un sut frumos un contraatac, dar Multescu a intervenit salutar, dupã care Sano Mala a trimis primul sut pe poartã al gazdelor. Zaharia s-a aflat în „atentia reflectoarelor“ în minutele 31 si 32. Mai întîi a deviat cu capul peste poarta gazdelor, iar apoi a si înscris, dar din ofsaid. Contrar cursului jocului, Ceahlãul a deschis scorul în minutul 36. Nohai a centrat de pe dreapta, oricum partea preferatã de constructie a atacurilor gazdelor, iar Dejan Rusmir (foto) a reluat imparabil cu capul. Era 1-0 si suporterii nemtenilor vedeau un gol marcat de echipa lui Hizo pe propriul teren dupã o pauzã de 4 luni si douã zile. Ultima datã, pe 2 decembrie 2007, tot Rusmir a înscris, 1-0, contra Craiovei. De aceastã datã însã, UTA a egalat. Nici nu au realizat jucãtorii, antrenorii si suporterii cum e ca Ceahlãul sã aibã avantaj pe tabela de marcaj, cã Florin Dan a primit mingea în jumãtatea gazdelor si, întîmpinat tîrziu de Mala si Nohai, a sutat plasat si puternic: 1-1, minutul 37. Croitoru a trimis peste transversalã (‘41), pentru ca în finalul reprizei Mala sã aibã o interventie bunã în propriul careu în fata lui Bãltoi (‘44).

Sarabanda ratãrilor

Ceahlãul a început mult mai bine repriza secundã, cu un alt sut din afara careului a lui Croitoru, tot peste poartã, însã si cu faza din minutul 59. Bugaiov a scãpat singur cu Tudor si în locul unei finalizãri cu sut a fazei, a ales un dribling în careu pe lîngã portarul arãdean si o cãdere teatralã, reprezentatia fiindu-i rãsplãtitã de arbitru cu un „galben“. ÃŽn minutul 63 Robert Dumitru a gresit. Croitoru si Doicaru au combinat în vitezã, iar fostul stelist a intrat în careu, a avut prim plan, avea poarta în fata si cînd s-a pregãtit sã suteze a fost lovit de Marincãu si trîntit la pãmînt, fundasul oaspetilor atingînd abia apoi mingea. Arbitrul a lãsat jocul sã continue, astfel cã Ceahlãul are iarãsi ce reprosa la adresa fluierasilor.
Croitoru (‘70) si Vitelaru (‘71) au mai încercat ceva de la distantã, fãrã folos, pentru ca tot ei sã execute slab douã lovituri libere din preajma careului oaspetilor. Dupã ce UTA a pus în pericol poarta lui Multescu, în minutul 81, Vitelaru ar fi putut deveni eroul serii dacã mingea trimisã printr-o loviturã de cap lîngã barã nu ar fi fost ajunsã de Tudor si deviatã în corner. Finalul a gãsit cele douã echipe cu cîte 10 jucãtori pe teren, deoarece Vitelaru si Zaharia au fost eliminati în urma unei încãierãri colective, în minutul 84, pentru ca Doicaru sã rateze din situatie de unu la unu cu Tudor, trãgînd în acesta.
„A fost un meci mai frumos decît vremea de afarã“, a caracterizat Gabrile Stan, antrenorul celor de la UTA, confruntarea de duminicã searã, recunoscînd cã egalul nu ajutã nici una dintre combatante, pentru ca mai apoi, Dorin Zotincã, secundul Ceahlãului, sã spunã cã sanse de salvare de la retrogradare sînt mici si cã „vestiarul“ s-a obisnuit cu prezenta în Divizia B.

Articol afisat de 1737 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dragos_quicki la data 08.04.2008 07:46
Cat mai multe jocuri in nocturna!
Aerul e la fel de rece ca dimineatza. O sa ne obisnuim mai usor.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective