Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
INTERCEPTÃRI JENANTE ÃŽN „DOSARUL LICHIDATORUL“

INTERCEPTÃRI JENANTE ÃŽN „DOSARUL LICHIDATORUL“

• ieri, instanta a vizionat filmul flagrantului care a dus la arestarea lichidatorilor Laura Banu si Traian Sturzu • atît filmul, cît si înregistrarea convorbirilor telefonice sînt de proastã calitate tehnicã • denuntãtoarea a fost audiatã mai bine de o orã si jumãtate • un martor la flagrant, „sãltat“ de pe stradã de anchetatori, a sustinut cã a fost concediat dupã ce a pierdut cîteva ore la audieri •

Cel de-al patrulea termen al procesului în care sînt judecati, pentru luare, respectiv complicitate la luare de mitã, lichidatorii judiciari Traian Sturzu si Laura Banu a fost unul plin de surprize. Mai ales în ceea ce priveste calitatea interceptãrilor telefonice si a filmului flagrantului. Atît avocatii prezenti în salã, cît si ziaristii cu greu au putut sã înteleagã ceva din înregistrãrile procurorilor anticoruptie. Filmul a fost difuzat cu ajutorul unui proiector pe unul dintre peretii sãlii de judecatã. Dacã imaginea nu a fost deloc clarã, convorbirea a fost si mai jalnicã. Probabil cã acesta a si fost unul dintre motivele pentru care Laura Banu si Traian Sturzu au contestat interceptãrile telefonice si înregistrarea flagrantului. Ulterior vizionãrii filmului, instanta a trecut la audierea martorilor, respectiv Alexandru Mazilu, un muncitor care a fost luat de anchetatori sã asiste ca martor la povestea flagrantului. Omul a declarat în fata instantei cã aceastã poveste i-a atras concedierea de la locul de muncã. La sfîrsit, spre hazul asistentei, omul a solicitat sã-i fie plãtitã ziua de muncã pierdutã cu ocazia audierii sale de cãtre instantã. „Lucram la blocul din apropiere si, în jurul orei 12,30, am iesit la un chiosc sã iau o sticlã cu apã. Acolo era o persoanã care s-a recomandat a fi colonel la Politia Bacãu si mi-a cerut sã-l urmez. Am urcat la sediul societãtii unde mai erau doi procurori si un alt politist. Mi-au promis cã nu dureazã mai mult de zece minute si am stat aproape 3 ore si jumãtate. Am semnat o declaratie si gata. Cînd am ajuns la locul de muncã, inginerul m-a concediat. Azi (n.r. - ieri) am pretentie sã-mi plãtiti o zi de muncã“, a declarat Mazilu în fata instantei care i-a sugerat, pentru a nu avea probleme la locul de muncã, sã prezinte citatia sefilor sãi.
A urmat audierea denuntãtoarei Lucica Urzicã, cea care i-a acuzat pe cei doi lichidatori cã ar fi pretins mitã. Mai bine de o orã si jumãtate, Lucica Urzicã a relatat instantei povestea relatiei sale cu cei doi lichidatori si a rãspuns întrebãrilor venite din partea instantei si a avocatilor. Denuntãtoarea a declarat cã falimentul firmei sale a venit în urma unei greseli fãcute de cãtre Finante care i-ar fi schimbat obiectul de activitate, percepîndu-i impozite suplimentare. Desi a declarat cã i-a fost teamã de Traian Sturzu, care s-ar fi purtat mai dur cu ea, acest aspect nu a putut fi demonstrat. Asa zisa impulsivitate nu a reiesit din nici una dintre înregistrãrile procurorilor anticoruptie, în care Traian Sturzu are un comportament absolut normal.
Reamintim cã lichidatorul Sturzu si consilierul juridic Banu au fost retinuti pe data de 18 octombrie 2007 de procurorii anticoruptie care au afirmat cã au organizat un flagrant în timp ce luau suma de 3.000 de euro. Numai cã pentru banii respectivi s-a eliberat un document justificativ, iar acest lucru a cîntãrit greu atunci cînd dosarul a ajuns pe masa magistratilor de la Curtea de Apel Bacãu. Încã de la începutul anchetei declansate împotriva lor, cei doi au declarat cã mãsura a fost luatã în pripã de cãtre procurorii anticoruptie. Cei doi au fost retinuti în urma unui flagrant realizat chiar în biroul firmei Lichidator Group SRL. A doua zi, ei au fost prezentati instantei Tribunalului Bacãu care a decis emiterea unui mandat de arestare preventivã pentru o perioadã de 29 de zile pe numele lui Traian Sturzu. În cazul Laurei Banu, instanta a decis cercetarea în stare de libertate pentru complicitate la luare de mitã. Ulterior, Curtea de Apel Bacãu a casat hotãrîrea Tribunalului si a retrimis cauza spre rejudecare. Pe 31 octombrie, la rejudecare, instanta a emis mandate de arestare pe numele celor doi asociati ai Lichidator Group. Între timp, ei au fost pusi în libertate.

Articol afisat de 2119 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective