Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Seful Spitalului Roman a „scãpat“ la reevaluare

• dupã „nesatisfãcãtorul“ de luna trecutã, verificãrile fãcute în urmã cu douã zile privind activitatea pe 2007 a directorului Petrut Gafar s-au finalizat cu mentinerea contractului de management


Managerul Spitalului Roman, doctorul Petrut Claudiu Gafar, a trecut miercuri, 9 aprilie, prin „focul“ reevaluãrii efectuate de Autoritatea de Sãnãtate Publicã Neamt, examen al cãrui rezultat a fost „mentinerea contractului de management“. Asta dupã ce luna trecutã, la prima evaluare, a fost cotat cu „nesatisfãcãtor“. Directorul Gafar a obtinut cel mai bun rezultat dintre toti managerii spitalelor din judet. „Este primul pas în drumul pe care îl va parcurge Spitalul Roman ca spital de urgentã. Este meritul întregului colectiv cãruia vreau sã-i multumesc. La interviul pe care l-am sustinut am obtinut cinci note cinci si un patru, la indicatorii economici, proba eticã am obtinut notele maxime. Indicatorul la care am avut iar probleme a fost mortalitatea. Ceea ce îmi reprosez este faptul cã nu am controlat mai bine acesti indicatori ai spitalului, încã de la preluarea mandatului de manager. ÃŽntr-adevãr, am avut cel mai bun rezultat din rîndul managerilor spitalelor din judet, ceea ce mã plaseazã si într-o pozitie avantajoasã vizavi de dotãrile care vor fi fãcute“, a declarat managerul Spitalului Roman, Petrut Claudiu Gafar. Principalul atu al directorului spitalului romascan este, conform propriilor sale sustineri, cresterea indicelui de complexitate a cazului. „Cel mai important lucru este cresterea indicelui de complexitate a cazului. Doar în spitalele universitare acest indice, care aratã gradul de dificultate a cazului, depãseste cifra unu (n.r. - asa cum s-a întîmplat la spitalul romascan)“, a opinat managerul Spitalului Roman. Zilele trecute, la analizarea activitãtii pe 2007, efectuatã dupã metodologia valabilã pînã anul trecut, directorii unitãtilor spitalicesti din Bicaz, Tîrgu Neamt si Piatra Neamt s-a finalizat cu mentinerea contractului de management, dar cu reevaluare dupã sase luni, pentru cã la unul dintre cei sapte indicatori economici, care au fost esentiali, au obtinut notã mai micã de 5. Ca atare, cei trei manageri au contestat rezultatul.
„Sînt nemultumit de rezultatul obtinut pentru cã la 18 dintre cei 25 de indicatori am obtinut punctaj maxim, asta fiind una dintre conditiile pe care trebuia sã o îndeplinesti ca sã se mentinã contractul de management. Pentru cã la un singur indicator economic am avut notã mai micã de cinci, iar indicatorii economici erau definitorii, ar trebui sã mai particip la o evaluare a activitãtii peste sase luni, ceea ce nu mi se pare just“, a declarat doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean Neamt. Contestatii au fãcut si directorii spitalelor din Bisericani si Gîdinti, al cãror rezultat a fost nementinerea contractului de management. Asta pentru cã au obtinut punctaj mai mic de 5 la doi indicatori economici. Doctor Cristina Iacob Atãnãsoaiei, directorul Spitalului Roznov, a demisionat din functia de conducere.

Articol afisat de 1518 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.BUGA, L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 11.04.2008 05:58
Ce inseamna sa fii pilos !
Acest "doctor", care nu a profesat o zi in meserie pana a fi uns politic director al spitalului Roman, nu ar fi promovat PE BUNE nici macar in functia de portar al institutiei medicale pe care o conduce.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective