Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tichete cadou în învãtãmînt

• înainte de Paste, peste 1.300 de profesori, dar si alti angajati ai unitãtilor de învãtãmînt vor primi tichete cadou • conducerea Primãriei Roman a gãsit resursele financiare necesare, însã ultimul cuvînt pentru ca profesorii sã beneficieze de tichete îl au consilierii locali • un proiect de hotãrîre, ce va fi supus dezbaterii în sedintã de Consiliu Local, prevede alocarea a 1,450 miliarde de lei vechi pentru acordarea de tichete •

Angajatii din unitãtile de învãtãmînt din Roman vor primi, sãptãmîna viitoare, tichete cadou, dupã ce conducerea administratiei publice a identificat resursele financiare necesare pentru ca profesorii si personalul auxiliar din scoli sã beneficieze de acest drept, care se acordã numai dacã existã bani la buget. Astfel, situatia nedreaptã, în care unii profesori beneficiazã si altii ba, deoarece administratia dispune sau nu de bani, a fost rezolvatã la Roman. Primarul Dan Ioan Cãrpusor a anuntat faptul cã, în urma unei analize economice, a identificat sursele din care pot fi alocati bani, astfel încît si cadrele didactice sã beneficieze de un cadou înainte de Paste. „Dat fiind faptul cã sindicatele din învãtãmînt amenintã cu declansarea unei greve generale, am încercat ca la Roman sã le oferim profesorilor un climat linistit. Nu am avut bani prinsi la buget pentru acordarea acestor tichete cadou, însã am identificat solutiile legale de acordare a acestora. Conform calculelor fãcute de noi, avem la dispozitie 1,450 miliarde de lei vechi, sumã care ar acoperi necesarul acordãrii, în aceastã lunã, înaintea Sfintelor Sãrbãtori de Paste, a unor tichete cadou pentru toti cei care lucreazã în unitãtile de învãtãmînt din Roman“, a precizat primarul Dan Ioan Cãrpusor.

Consilierii locali decid

ÃŽn vederea acordãrii tichetelor cadou pentru profesori si personalul auxiliar din unitãtile de învãtãmînt din Roman, alesii locali sînt convocati în sedintã extraordinarã, pentru a aproba rectificarea de buget necesarã. Un proiect de hotãrîre întocmit de reprezentantii primãriei le propune, astfel, alesilor, alocarea a 1,45 de miliarde de lei pentru acordarea de tichete cadou tuturor celor care lucreazã în unitãtile de învãtãmînt din Roman. Consilierii se vor întîlni în sedintã extraordinarã luni, 21 aprilie, cînd vor trebui sã se pronunte asupra acestei propuneri. „Sumele acordãrii acestor tichete provin din douã surse. Este vorba de utilizarea tichetelor din cadrul primãriei, din rezervele destinate functionarilor din administratia publicã si de utilizarea unui cuantum din suma ce a fost alocatã pentru acordarea de ajutoare de urgentã. Noi propunem, astfel, rectificarea bugetului, pentru ca personalul din învãtãmînt sã beneficieze de aceste tichete“, a declarat Mihai Plaii, directorul economic al Primãriei Roman.
Potrivit datelor primite de la centrele bugetare, de tichetele cadou vor beneficia 1.391 de salariati din unitãtile de învãtãmînt din municipiu. Reprezentantii administratiei locale au declarat cã, odatã aprobate, sumele vor fi repartizate pe fiecare centru bugetar în parte, urmînd ca reprezentantii sindicatelor sã decidã cîte tichete va primi fiecare angajat din unitãtile de învãtãmînt. „Am gãsit solutiile necesare pentru ca peste 1.300 de angajati din aceastã categorie socio-profesionalã sã poatã sã beneficieze de acest drept. Alocarea a aproape 1,5 miliarde de lei vechi reprezintã un efort financiar, dar nu atît de mare cum ar trebui, tinînd cont de rolul foarte important pe care îl au educatorii în viata comunitãtii“, a precizat primarul Dan Cãrpusor.
O decizie finalã asupra acordãrii acestor tichete cadou se va lua în sedinta Consiliului Local de luni, tot atunci cînd se va supune la vot si bugetul alocat de Primãriei pentru desfãsurarea alegerilor locale.

Articol afisat de 1968 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective