Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spitalele s-au înteles la parale cu Asigurãrile

Spitalele s-au înteles la parale cu Asigurãrile

• cele sapte unitãti sanitare cu paturi din judet au negociat finantarea pentru anul în curs cu conducerea CAS Neamt • fatã de cît au solicitat, spitalele au primit în medie 95% din sumã •

Managerii celor sapte spitale din judet si conducerea Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt au negociat duminicã, 20 aprilie, sumele pentru care se vor încheia contractele în baza cãrora vor furniza servicii medicale cãre populatie. Desi au bãtut palma cu CAS Neamt pentru sume ceva mai mici decît acelea pe care le-au solicitat conform propriilor calcule, sefii spitalelor nu se declarã nemultumiti de felul cum s-au finalizat negocierile. Fiecare spital a primit de la forul plãtitor 95% din suma solicitatã. Cea mai mare finantare a obtinut Spitalul Judetean. Pentru anul 2008, unitãtii i-a fost alocatã suma de circa 457 de miliarde de lei vechi, fatã de 500 de miliarde, cît a solicitat. Comparativ cu bugetul de anul trecut, anul acesta Spitalul Judetean a primit cu aproximativ 106 miliarde în plus. „Consider cã finantarea primitã de la Casã pentru acest an este acceptabilã. Urmeazã ca în functie de indicatori si numãrul de cazuri rezolvate contractate sã împãrtim sumele pe luni, trimestre si sã repartizãm bugetele pe sectii. Am contractat circa 39.000 de DRG-uri, mai exact cazuri rezolvate, iar tariful pe caz ponderat este de 13,8 milioane de lei. Luînd în calcul toate modificãrile de preturi intervenite de la începutul acestui an, nu cred cã acest tarif poate acoperi toate cheltuielile cu un pacient“, a declarat doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului de Urgentã Neamt.
Satisfãcut de modul cum s-au finalizat negocierile cu forul plãtitor s-a arãtat si doctorul Petrut Gafar, managerul Spitalului Roman. „De la astfel de negocieri nu prea pleci multumit niciodatã, mai ales dacã ti se dã mai putin decît ceri. Numai cã m-ar bate Dumnezeu sã spun cã nu e bine sau cã vom fi foarte strîmtorati. Am primit 335 de miliarde de lei vechi, fatã de 370 cît am solicitat. Am contractat un numãr de 34.600 de cazuri rezolvate, la un tarif pe caz ponderat de 12,22 de milioane de lei vechi. Luînd în calcul cresterile de preturi si inflatia, am primit cam 19% în plus fatã de anul precedent, ceea ce nu este rãu deloc“, a punctat managerul Gafar.
Multumiti de rezultatele negocierilor cu forul plãtitor s-au mai declarat doctorul Ioan Uleia, manager al Spitalului Orãsenesc Bicaz si doctor Cristina Iacob Atãnãsoaiei, manager demisionar al Spitalului Orãsenesc Roznov, dar care va rãmîne la conducere pînã la primirea rãspunsului ASP.

Articol afisat de 1354 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective