Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 30 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

2008 poate fi anul atletului Mãdãlin Rusu

Mãdãlin Rusu este unul dintre tinerii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman care, în mod constant, a adus medalii, îmbogãtind palmaresul deja impresionant al sectiei de atletism. Nici anul 2008 nu a fãcut exceptie, pentru cã discobolul romascan a cîstigat aurul la Campionatul National de aruncãri lungi pe timp de iarnã, din luna martie. El a dominat autoritar proba de disc, cu o performantã de aproximativ 55 de metri. Mãdãlin Rusu se aflã în ultimul an de juniorat la LPS, iar obiectivul sãu principal este participarea la Campionatele Mondiale de Juniori, din aceastã varã. O figurã care i-a marcat primii ani în acest sport, dar si ulterior, a fost prima lui antrenoare, Cristina Buzãu. „Datoritã interesului pe care doamna profesoarã Buzãu l-a manifestat pentru a mã initia în atletism, mi-am spus cã nu am nimic de pierdut dacã aleg aceastã directie. La început, trebuie sã recunosc cã nu m-am simtit foarte atras de atletism, iar dupã trei luni vroiam sã renunt. Atunci consider cã a fost un moment decisiv pentru viitorul meu, pentru cã antrenoarea a crezut în potentialul meu, a discutat cu pãrintii mei si pînã la urmã m-a convins sã continui“, a declarat Mãdãlin Rusu.
Aceeasi antrenoare a fost cea care a observat cã posedã calitãtile necesare pentru a concura la proba de disc si a intuit cã ar putea avea performante notabile ca discobol. Si nu s-a înselat, pentru cã Mãdãlin Rusu a avut parte de un debut fulminant în întrecerile nationale: în 2003 el a devenit vicecampion national la categoria juniori III. „A fost o medalie care a venit în mod cu totul neasteptat pentru mine si cred cã si pentru antrenoare. Participam în premierã la un campionat national si venisem mai mult cu gîndul de a mã acomoda cu concursurile de anvergurã. Cred cã acea performantã a contat foarte mult, iar la editia din 2004 a Campionatelor Nationale am reusit sã cîstig medalia de aur“, a precizat Mãdãlin Rusu.
Dupã performantele de la juniori III, Mãdãlin a fost nevoit sã schimbe profesorul, trecînd sub îndrumarea antrenorului emerit Emilian Floroiu. Seria rezultatelor meritorii a continuat, dovadã stau cele douã titluri de campion national (dintre care unul la tineret, pe cînd era încã junior I), trei titluri de vicecampion national si alte douã bronzuri la Campionatele Nationale. Asemenea rezultate fac ca asteptãrile de la 2008 sã fie pe mãsurã. „Mã bucur cã am început foarte bine sezonul în curs. Am cîstigat aurul la Campionatul National de Aruncãri Lungi pe timp de Iarnã, dar cel mai important este cã am realizat cu acest prilej baremul care mi-ar da dreptul sã particip la Campionatul Mondial de Juniori, de la varã. 2008 este ultimul meu an la LPS si ar fi foarte frumos dacã ar echivala cu cel mai bun sezon din cariera mea de junior. Sper sã fiu cooptat în lotul national care va participa la Campionatul Mondial, iar rezultatul din luna martie este un prim pas în aceastã directie“, a declarat Mãdãlin Rusu.

Articol afisat de 1239 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective