Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 30 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceahlãul, umilintã la Galati

• Otelul a învins Ceahlãul, cu 4-1, în etapa a XXXII-a a Ligii I • pentru nemteni a marcat Forminte • lupta pentru evitarea retrogradãrii va continua cu Gloria Buzãu si Dacia Mioveni •

Ceahlãul a fost învinsã categoric în meciul disputat la Galati, cu Otelul, sîmbãtã, 26 aprilie. S-a terminat 4-1 pentru gazde dupã o confruntare care a început practic de la 1-0, deschiderea rapidã de scor fortînd echipa pietreanã sã schimbe tactica, una defensivã dupã cum anuntase Viorel Hizo cu douã zile înainte. Din pãcate pentru nemteni, culoarele spre poarta lui Savu au rãmas larg deschise, iar gãlãtenii au profitat din plin. Ce nu a înteles echipa lui Hizo pe teren a fost tactica lui Petre Grigoras, care a cerut atacantilor sã iasã la primire la mingile din zona careului lui Savu, pentru ca apoi sã devinã pasatori la urcãrile în atac ale mijlocasilor centrali gãlãteni. Asa au înscris gazdele golurile pentru 2-0 si 3-1, prin Viglianti si Paraschiv, pentru ca în rest sã mai rateze si alte sanse de gol, pe aceeasi filierã. Ceahlãul a „impresionat“ în prima reprizã prin numãrul mare de mingi pierdute în propria jumãtate de teren, mai ales cã mijlocasii au asteptat parcã unii de la ceilalti sã munceascã în locul lor pentru a da solutii, dar mai ales pentru a recupera balonul. ÃŽn partea a doua, s-au ratat cîteva sanse de gol la poarta lui Kolev, dar cînd era deja 3-1 si se pãrea cã soarta partidei era deja jucatã. Cum Gloria Buzãu a pierdut în ultimul minut la Timisoara, Ceahlãul rãmîne cu regretul cã nu a fost în stare sã termine mãcar la egalitate cu otelarii si a ratat astfel sansa de a urca pe locul 14 în clasamentul Ligii I. ÃŽnaintea ultimelor douã runde, Ceahlãul ocupã locul 15, cu 33 de puncte, Buzãul e pe 14, cu 34 de puncte, iar a treia echipã care mai sperã cã va scãpa de matineu este Dacia Mioveni, cu 31 de puncte, aflatã pe pozitia a XVI-a. Otelul a fructificat sîmbãtã prima sansã de gol. Daniel Stan a pãtruns pe dreapta atacului gãlãtean, a trecut cu noroc si destul de usor de Forminte, pentru ca apoi sã centreze în fortã în fata portii lui Savu. Jula a avut inspiratia de a pune fruntea si a deviat mingea pentru 1-0, profitînd si de lipsa de marcaj a lui Bruno Fernandes, unul dintre cei mai slabi jucãtori ai Ceahlãului, sîmbãtã.

Meci crucial cu Poli Timisoara
Iuresul în jumãtatea oaspetilor a continuat apoi, iar Forminte (‘14) a respins la centrarea lui Deac, pentru ca acelasi jucãtor împrumutat de la CFR Cluj sã se distreze cu Vitelaru, dar sã centreze slab. Vitelaru (‘21) a fost si el blocat în careul lui Kolev, în urma unui corner, exact în momentul sutului, iar în minutul 37, Cristocea a executat bine o loviturã liberã, iar portarul Otelului a trimis în corner. Dacã Ceahlãul nu a fost în stare sã egaleze, în minutul 39 s-a fãcut 2-0. Viglianti a primit o minge în mijlocul careului pietrean, de la Jula, iesit mult spre mijlocul terenului, si l-a învins calm pe Savu. Portarul nemtenilor a salvat în minutul 42 rusinea, cînd a intervenit salutar la ocazia lui Daniel Stan, atacant servit cu o centrare perfectã de Jula dupã un alt numãr de virtuozitate pe lîngã Bruno Fernandes. Golul sperantei pietrene a venit de la Forminte (‘44), care a marcat în urma unui corner.
Repriza secundã a debutat cu douã schimbãri ofensive ale lui Hizo, care i-a scos pe Cernoch si Omoduemuke si i-a aruncat în luptã pe Gmamdia si Doicaru. Degeaba însã. Paraschiv a pãtruns pe lîngã Bruno Fernandes, a preluat mingea venitã în adîncime de la Viglianti si l-a driblat foarte lejer pe Savu: 3-1 (‘50). Zarurile erau aruncate, punctele erau ale Otelului, asa cã, pînã la final, încercãrile oaspetilor de a reveni pe tabela de marcaj au pãrut lipsite de vlagã, ocaziile mai mari fiind trecute în contul gazdelor. Deac (‘59) a scãpat singur cu Savu, dar a atras mult peste poartã, Viglianti (‘63) a trimis putin pe lîngã vinclu, în timp ce singurele suturi pe poartã al oaspetilor au venit în urma unor lovituri libere de la Gmamdia (‘69) si Vitelaru (‘80). Jula a mai cîstigat un duel cu Bruno Fernandes, în minutul 90, a scos un penalty, pe care l-a si transformat, si, astfel, Ceahlãul va juca cu latul la gît meciul cu Timisoara, pe care nu are voie sã nu îl cîstige.

Articol afisat de 1355 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective