Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Venus Piatra Neamt, comportare meritorie în turul campionatului

• elevele lui Eusebiu Popa au trecut de Laur Iasi cu 7-5, dar au pierdut partida contra campioanei Grup Scolar Pascani, 0-19 • tehnicianul pietrean a afirmat cã în varã echipa va juca mai multe partide amicale •

Venus Piatra Neamt a reusit, pentru a doua oarã în acest campionat, sã producã surprizã si sã învingã pe Laur Iasi. Dacã în turneul 1, la Pascani, elevele lui Eusebiu Popa au învins cu 12-10, de aceastã datã, în turneul 3, desfãsurat sîmbãtã pe terenul ITA din Piatra Neamt, Venus a cîstigat cu 7-5. Succesul este surprinzãtor pentru cã, în întrecerea desfãsuratã pe 24 aprilie, la Iasi, Laur trecuse cu 19-0 de nemtence, iar în partida de sîmbãtã aceeasi formatie ieseanã a fost în avantaj, 5-0. „Este o victorie la care nu mai speram dupã ce în turneul de la Iasi am pierdut la o diferentã atît de mare. Mã bucur însã mult pentru succes, deoarece are darul de a ajuta mult echipa din punct de vedere psihic. Le felicit pe toate pentru ceea ce au arãtat la acest turneu de la Piatra Neamt, mai ales cã multe dintre ele sînt încã junioare“, a declarat Eusebiu Popa.
Partida în care Venus a obtinut victoria contra iesencelor a fost prima a turneului, iar Laur a avut avantaj în urma unei încercãri neurmate, însã, si de o transformare. Egalarea a venit pe mîna Gherghinei Blãnariu, care a profitat de un culoar mare în defensiva adversã si a alergat spre terenul de tintã al oaspetelor: 5-5. Tot ea si-a trecut în cont si transformarea, astfel cã Venus a cîstigat cu 7-5. La numai 10 minute de la victoria din jocul 1, Venus a intrat în teren pentru partida cu Grup Scolar Pascani, campioana din 2007. Profitînd de un plus de experientã si de prospetime fizicã, gruparea din Pascani a fãcut repede ordine pe teren si a cîstigat în final cu 19-0. Aceeasi evolutie bunã au avut-o fetele lui Nicolae Tarcan, selectionerul nationalei feminine de rugby a României, si în confruntarea cu Laur Iasi, meci încheiat cu 15-0. Cum Select Bucuresti nu s-a prezentat la competitie, fiecare din cele trei echipe prezente sîmbãtã la Piatra Neamt si-au trecut în cont cît o victorie cu 5-0. ÃŽn urma acestui turneu, G.S. Pascani a acumulat 27 de puncte, Venus ocupã locul 2, cu 19 puncte, Laur Iasi este pe 3 cu 17 puncte, iar locul 4 apartine Selectului, cu 0 puncte. „Am vãzut încã o datã unde avem de lucrat cu aceastã echipã, care oricum nu va emite pretentii la titlul national în 2008 si 2009. Venus are nevoie de jocuri multe, în care sã cãutãm sã omogenizãm echipa, iar fetele sã prindã din ce în ce mai multã încredere în fortele proprii“, a mai spus Eusebiu Popa.
Nicolae Tarcan s-a arãtat dezamãgit de faptul cã întrecerea româneascã de rugby feminin în 7 a ajuns o afacere în 3, precizînd apoi cã lipsa banilor a dus la imposibilitatea de înscriere în campionat a formatiilor din Mangalia, Bucuresti si Cluj Napoca.

Articol afisat de 1550 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective