Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Unic, victorie la debutul în finala micã

• Unic-LPS - Stiinta Bacãu 3-1 (25-21, 22-25, 25-13, 25-22) • jocul doi al finalei pentru bronzul national s-a jucat asearã, în Sala Ceahlãul • echipa pietreanã este în negocieri cu tehnicianul Mihai Spãtãceanu •

Unic-LPS Piatra Neamt si Stiinta Bacãu au oferit un spectacol frumos în jocul cu numãrul 1 al finalei pentru medaliile de bronz în campionatul national de volei feminin. Putin surprinzãtor, Unic a cîstigat confruntarea, scor 3-1 (25-21, 22-25, 25-13, 25-22), si, dupã cu o aratã si scorul pe seturi, partida a fost disputatã, cu exceptia setului 3. Valoarea destul de apropiatã a celor douã loturi a dus încã de la început la o confruntare pe muchie de cutit, debutul setului 1 fiind însã mai bun pentru oaspete. Unicul a egalat însã la 14, pentru ca apoi sã îsi continue seria cîstigãtoare si sã ajungã la 19-15. Diferenta s-a mentinut pînã la final, iar Mihaela Voivod, antrenorul principal al pietrencelor dupã despãrtirea de Branko Gajic si Aleksander Rajcic, spera cã fetele sale pot mai mult. Finalul primului set a adus si accidentarea Alexandrei Sobo, la glezna dreaptã, însã înalta jucãtoare a Unicului a reintrat pe parcurs si a fãcut ceea ce stie si poate mai bine: a blocat în dese rînduri atacurile bãcãuancelor în zona centralã. Echilibrul în partea a doua a partidei a fost reflectat în mod real de tabela de marcaj: 8-8, 17-17, 22-22. De aici însã Stiinta a controlat jocul, a blocat foarte bine si a cîstigat: 22-25. Setul al treilea al jocului Unic - Stiinta s-a transformat într-un galop de sãnãtate al gazdelor, fapt greu de crezut înaintea partidei: 25-13. În setul 4, Unic a continuat sã se afle la cîrma jocului (11-6, 16-13, 17-14) si pentru cã Laura Mastahac a avut o evolutie bunã, atît la serviciu, cît si la finalizare, pentru ca Sobo sã blocheze un atac al Stiintei la 19-16 si sã aducã punctul în tabãra echipei pietrene. Punctul victoriei a fost adus de Georgeta Ciobanu, care a finalizat în fortã, astfel cã Unic sperã cã poate sã îsi adjudece bronzul national în 2008. A fost a doua victorie a alb-albastrelor în fata rivalelor din Bacãu în sezonul 2007-2008, dupã ce au pierdut în campionat ambele partide, iar în sferturile de finalã ale Cupei Challenge, cele douã formatii si-au împãrtit succesele. Al doilea meci al finalei mici a Diviziei A1 de volei feminin a vut loc asearã, tot în Sala Ceahlãul.
Conform regulamentului, echipa care va cîstiga 3 meciuri din maxim 5 va fi ocupanta ultimului loc al podiumului campionatului feminin. Cum asearã s-a jucat meciul 2 al finalei, celelalte trei vor avea loc, pe 9, 10 si 11 mai, la Bacãu.
De mentionat este faptul cã meciul de sîmbãtã searã a fost urmãrit de Valerjian Luka, antrenorul celor de la CSU Neumarkt Tîrgu Mures, Florentina Nedelcu, fostã componentã a Unicului, si tehnicianul Mihai Spãtãceanu. Acesta din urmã a venit la joc pentru a vedea la lucru unele jucãtoare ce vor face parte din lotul tricolor de senioare, el fiind secund al acestei selectionate, dar si pentru a negocia cu Vasile Ouatu preluarea echipei pietrene din varã. Mihai Spãtãceanu a fãcut performantã în voleiul masculin românesc, cîstigînd titlul national cu Deltacons Tulcea si calificînd aceastã formatie în ultimul act al Top Teams Cup în 2004, meci pierdut cu 1-3 cu Lokomotiv Kharkiv, din Ucraina.

Articol afisat de 1334 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective