Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
JANDARM CU GRADE ÃŽN SÃŽNGE

JANDARM CU GRADE ÃŽN SÃŽNGE

• bãut bine, un jandarm nemtean a comis un grav accident rutier care s-a soldat cu trei victime • douã dintre acestea sînt în stare gravã • subofiterul si-a dat demisia • el fusese angajat pe bazã de contract la sfîrsitul anului 2006 •

Un jandarm nemtean a nenorocit trei tinere, dupã ce a comis un grav accident rutier. Subofiterul nu se afla în timpul serviciului, însã era bãut bine atunci cînd a comis tragedia. Evenimentul a avut loc în noaptea de vineri spre sîmbãtã, în jurul orei 24, pe DN 15, pe strada Republicii din Bicaz. Dumitrel Timofte, în vîrstã de 23 de ani, sergent major în cadrul Subunitãtii Bicaz, conducea un autoturism Opel, pe directia Bicaz-Piatra Neamt. În masinã se mai aflau S.O., de 17 ani, si Alexandra A., de 19 ani, ambele din orasul Bicaz. La un moment dat, Timofte a virat stînga pentru a intra într-o benzinãrie situatã la iesirea din orasul Bicaz. Datoritã stãrii în care se afla, soferul nu a calculat bine distanta dintre autoturismul sãu si un BMW care se deplasa din sens opus. În aceste conditii, Opelul a tãiat calea BMW-ului, impactul dintre cele douã autoturisme fiind inevitabil. Impactul a fost atît de puternic, încît cele douã pasagere din autoturismul Opel au fost grav rãnite. Fetele au fost transportate de urgentã la Spitalul Judetean Neamt, unde s-a constatat cã au suferit multiple leziuni. De asemenea, Magda F., de 20 de ani, pasagerã pe scaunul dreapta fatã al autoturismului BMW condus de cãtre Iulian D., de 19 ani, a ajuns si ea la spital, suferind leziuni în urma accidentului. Politistii, care s-au deplasat la fata locului, i-au verificat pe cei doi conducãtori auto cu etilotesterul. Astfel, s-a stabilit cã Dumitrel Timofte era bãut, avînd în aerul expirat o concentratie de 0,62 mg/l alcool pur, ceea ce înseamnã cã în sînge gradul de alcoolemie este de peste 1,20. Jandarmului i s-a întocmit dosar penal, cercetãrile fiind efectuate sub aspectul comiterii infractiunilor de vãtãmare corporalã din culpã si conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate.
Constient de gravitatea faptei comise, Dumitrel Timofte si-a dat demisia din functia pe care o detinea în cadrul Jandarmeriei Neamt. „Jandarmul care a fost implicat în acest accident rutier, se afla în afara orelor de serviciu. Colegii de la Politie sînt cei care fac cercetãri cu privire la cauzele care au stat la producerea acestui eveniment. Noi nu ne putem pronunta cu privire la cele întîmplate. Cert este cã el a fost trecut în rezervã prin demisie. Asta nu înseamnã cã va scãpa de rigorile legii. ÃŽn schimb, gestul sãu îl va scãpa de o sanctiune pe linie militarã“, a declarat locotenentul Cãtãlin Resmeritã, purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Neamt.

Jandarmeria Neamt, lovitã de blestem?

Nu este pentru prima datã cînd un jandarm este implicat într-un accident rutier. Anul trecut, în cursul lunii martie, un subofiter din cadrul Postului de Jandarmi Montani Durãu, a fost amendat de cãtre politisti dupã ce a fost autorul unui accident rutier petrecut în apropierea Statiunii Durãu. B.B., subofiter, se afla în misiune cu autovehiculul din dotarea Postului de Jandarmi, deplasîndu-se din statiunea Durãu, spre sediu. La intrarea într-o curbã, în conditiile unui carosabil acoperit cu polei si gheatã, el a pierdut controlul volanului, autoutilitara intrînd în derapaj. Ca urmare a acestui fapt, masina a iesit de pe sosea si s-a rãsturnat în sant. În urma impactului, autovehiculul a suferit avarii usoare. Politistii, care s-au deplasat la fata locului, l-au testat cu fiola alcoolscop pe jandarm, constatîndu-se cã acesta nu consumase bãuturi alcoolice. Subofiterul a fost sanctionat cu avertisment si sase puncte amendã, în valoare de 198 lei. Prejudiciul, în valoare de 600 de lei, a fost recuperat de la jandarmul vinovat care a suportat si contravaloarea reparatiei masinii avariate.
Institutia Jandarmeriei parcã a fost lovitã de blestem, fiind pentru a doua oarã, în decurs de doar 10 zile, cînd angajati de-ai sãi sînt implicati în fapte care nu fac deloc cinste hainei militare.
Reamintim cã un tînãr din comuna Farcasa acuzã trei jandarmi montani de la Subunitatea din comuna Ceahlãu, de agresiune. Daniel Dumitrasc spune cã a fost luat cu forta de jandarmi, bãgat într-o masinã si dus în pãdurea de la iesirea din Statiunea Durãu, unde ar fi fost bãtut cumplit. Tînãrul sustine cã are martori care au asistat la scena cînd jandarmii l-au bãgat în masinã si l-au dus în pãdure. Prin intermediul purtãtorului de cuvînt al Jandarmeriei Neamt, cei trei subofiteri resping acuzatiile tînãrului, spunînd cã nu au fãcut altceva decît sã-l ducã la sediu, unde i-au aplicat o amendã în valoare de 700 de lei.

Articol afisat de 3436 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective