Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prefectura & Constantin 2-0

Prefectura & Constantin 2-0

• hotãrîrea prin care Dan Vasile Constantin a fost numit presedinte este atacatã de Prefecturã în contencios administrativ • dupã aflarea deciziei, Dan Vasile Constantin sustine cã graba cu care s-a miscat aceastã instituie este suspectã • este a doua oarã cînd membrul PSD este „suntat“ de Prefecturã •

Prefectura a atacat în instantã hotãrîrea în baza cãreia pesedistul Dan Vasile Constantin ar fi urmat sã vinã în fruntea Consiliului Judetean. Asta înseamnã cã eforturile pentru un nou sef al Neamtului au fost în zadar. Se vehiculeazã cã Dan Constantin a vizitat biroului presedintelui Consiliului Judetean pentru a-si reaminti unde a stat circa un an si jumãtate. Apoi au urmat douã zile libere, 1 si 2 mai, cînd a umblat prin judet, pentru a lua pulsul electoratului. Luni, 5 mai, a revenit la CJ, unde a dat ceva instructiuni, chiar si despre parcarea institutiei si ar fi convocat directorii de directii din CJ. Dupã aflarea vestii cã prefectul a atacat hotãrîrea prin care ar fi trebuit sã revinã în fruntea Consiliului Judetean, Dan Vasile Constantin a spus doar cã e suspectã graba cu care s-a miscat aceastã institutie, în conditiile în care în numai o orã a stabilit cã hotãrîrea era ilegalã si a fãcut întîmpinare cãtre Tribunal. „Deci a fost totul premeditat!“, a spus Dan Vasile Constantin. Este pentru a doua oarã cînd acesta pierde sefia Consiliului Judetean pe mîna Prefecturii, prima datã întîmplîndu-se la începutul lui 2006. „Precizãm cã d-nul Dan Vasile Constantin, ales ca presedinte al Consiliului Judetean Neamt, se aflã încã sub imperiul efectelor Ordinului nr. 36 din 30.01.2006 privind constatarea încetãrii de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Neamt al sus-numitului, act administrativ emis de prefectul judetului Neamt, nedesfiintat, pînã în prezent, de nici o instantã judecãtoreascã“, se aratã într-un comunicat primit ieri de la Prefectura Neamt.

Hotãrîre „pasatã“ la Prefecturã

Circ, balamuc, frecusuri politice, lege prea respectatã sau încãlcatã, e greu de precizat ce se petrece la Consiliul Judetean Neamt de cîteva zile încoace. Dupã ce miercuri, 30 aprilie, cu 24 de voturi, sase împotrivã si douã nule, s-a ales un presedinte membru al PSD, imediat dupã numãrarea optiunilor consilierilor, cei care nu-l vor în fruntea CJ pe Dan Vasile Constantin au spus cã vor sesiza Prefectura cu privire la legalitatea respectivei hotãrîri. Doar cã mini-vacanta de 1 mai i-a fãcut sã mai renunte la fermitate asa cã ieri n-a mai fost depusã contestatie, însã presedintele cu delegatie, Dumitru Badea, tot nu a semnat hotãrîrea. Fãrã semnãtura lui nu a putut contrasemna nici secretarul general al judetului, Mihaela Ignatovici, si atunci hotãrîrea neparafatã de greii din CJ a fost trimisã la Prefecturã, spre solutionare. „Asa cum am mai spus, n-am semnat hotãrîrea de alegerea a unui presedinte, pentru cã o consider ilegalã. Nu a semnat-o nici secretarul CJ, dar a trimis-o în forma iesitã din sedintã la Prefecturã, sã decidã ei dacã încalcã legea sau nu. Prefectura a solicitat în contencios administrativ anularea actului respectiv. Un act administrativ atacat de prefect se suspendã de drept. Dan Vasile Constantin a trecut luni dimineatã pe la Consiliul Judetean si a dat dispozitie sã i se pãstreze primul loc de parcare. L-am gãsit promitîndu-le femeilor de serviciu salarii mai mari si spunîndu-le cã noi, cei din executiv, le-am luat banii. Dupã ce s-a încheiat sedinta de pe 30 aprilie, domnul Constantin s-a dus în biroul presedintelui si i-a chemat pe directorii de directii, cãrora le-a trasat sarcini. Eu am vrut sã evitãm o treabã de un penibil enorm, dar nu s-a putut. Jumãtate din ce preconizam cã se va întîmpla, s-a petrecut deja. S-a purtat lamentabil în aceastã perioadã. Dacã vrea musai acel birou, i-l putem închiria“, a declarat presedintele cu delegatie al Consiliului Judetean Neamt, Dumitru Badea.

Constantin, suspicios pe agerimea Prefecturii

ÃŽnainte de a sti de decizia Prefecturii, Dan Vasile Constantin a declarat cã are sprijinul a 15 consilieri judeteni care au semnat hotãrîrea, membri ai tuturor partidelor politice prinse în legislativ, cu exceptia PRM. „Este dreptul Institutiei prefectului de a ataca o hotãrîre luatã de administratiile locale sau judetene, desi legea spune cã putea sã retrimitã respectiva hotãrîre la Consiliul Judetean. Existã si cealaltã variantã, de a se adresa instantei, ceea ce s-a întîmplat. Eu nu sînt parte în acest proces. Prefectul nu l-a atacat nominal de Constantin, ci Consiliul Judetean. Deocamdatã nu sînt vizat si nu stiu dacã mã voi prezenta în instantã. Dar mi se pare deosebit de suspect ca, în mai putin de o orã, Prefectura sã tragã o concluzie si sã facã o înaintare de cîteva pagini cãtre instantã. Deci a fost totul premeditat! Si, ce a atacat Prefectura, dacã hotãrîrea era nesemnatã?! Este o grabã suspectã în toatã treaba asta. Mã întreb cui îi este fricã de aceastã hotãrîre, de revenirea mea la Consiliul Judetean. Zilele acestea am trecut prin judet si niste incertitudini pe care le aveam au devenit certitudini. Am discutat cu alesii locali, cu lumea... Asa îmi explic unele atitudini“, a declarat Dan Vasile Constantin. Conform legislatiei actuale, alegerea presedintelui de Consiliu Judetean se face prin vot uninominal si nu prin alegerea lui dintre consilierii judeteni, asa cum s-a procedat pe 30 aprilie, iar de la intrarea în vigoare a noii legi si pînã la 1 iunie nu se fac nici un fel de alegeri.

Articol afisat de 1730 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective