Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÎN RÃZBOI CU SEFUL POLITEI

ÎN RÃZBOI CU SEFUL POLITEI

• o sãteancã din Izvoru Muntelui îl acuzã pe seful Politei Bicaz de tulburare de posesie • cei doi au suprafete de teren învecinate • petenta afirmã cã omul legii a schimbat hotarul dintre cele douã proprietãti • comisarul sef Tomicã Pintilie respinge acuzatiile care i se aduc si spune cã nu a depãsit hotarul • „Efectiv, nu înteleg ce doreste aceastã doamnã de la mine. Trebuia sã-mi fac un gard, pentru a-mi îngrãdi proprietatea si l-am fãcut“, a sustinut seful Politiei Bicaz •

Hotarul dintre douã parcele de teren din anexa Izvoru Muntelui, ce tine de orasul Bicaz, a bãgat zîzanie între o localnicã si seful Politiei din Bicaz. Safta Olaru afirmã cã pe 1 mai 2008 omul legii a fãcut un gard între cele douã proprietãti, dar a modificat hotarul. Sãteanca detine o suprafatã de circa 4.000 de metri pãtrati, cu deschidere la drum, iar terenul i-a apartinut sotului ei, decedat în urmã cu mai bine de 10 ani. Parcela învecinatã a apartinut unei cumnate, iar aceasta a vîndut-o comisarului sef Tomicã Petru Pintilie, comandantul Politiei Bicaz. Conform declaratiilor femeii, Pintilie a rugat-o sã-i cedeze o suprafatã de 2 metri liniari, motivînd cã atît îi mai trebuiau pentru a avea terenul necesar construirii unei case. Cum a refuzat în mod constant sã vîndã, omul legii i-ar fi luat abuziv, prin construirea unui gard, circa o jumãtate de metru liniar. „Eu, împreunã cu sotul meu, am stãpînit acest teren, în suprafatã de 4.200 de metri pãtrati din 1974. ÃŽn 1996 sotul a decedat, dar eu am tinut pãmîntul în continuare. Alãturi, o altã suprafatã de teren a fost obtinutã de cumnata mea, Eleonora Râbu, de la socrul meu. Anul trecut cumnata a vîndut circa 2.000 de metri pãtrati sefului Politiei Bicaz, Petru Pintilie. De atunci tot mã roagã isistent, si el si sotia lui, sã le mai dau 2 metri liniari. Nu am vrut sã vînd si am avut necazuri. ÃŽntîi mi-a darîmat un stîlp cu o masinã mare cu care a adus materiale, si nu l-a mai pus la loc. Pe 1 mai a contruit un gard din scîndurã între noi, dar nu a respectat hotarul dintre proprietãti“, a declarat Safta Olaru. Conform afirmatiilor acesteia, în momentul în care politistul s-a apucat de ridicat gardul era însotit de un cumnat. Femeia le-a atras atentia cã au construit pe terenul sãu si nu au respectat vechiul hotar, marcat cu niste cioate. Desi politistul nu a jignit-o, Safta Olaru a fost deranjatã de schimbarea delimitãrii dintre terenuri, precum si de cuvintele pe care i le-a adresat ruda omului legii.
„Cînd am vãzut cã ridicã gardul în altã parte decît trebuia m-am dus la ei si le-am arãtat hotarul, dar au construit la circa o jumãtate de metru decît era normal. Mi s-a spus cã n-am decît sã-i dau în judecatã dacã nu-mi convine. Pintilie mi-a zis cã a mãsurat cu ruleta si atît i se cuvine, iar cumnatul lui m-a înjurat. Este drept cã Pintilie i-a atras atentia sã vorbeascã mai frumos. Pentru acest lucru am depus o plîngere la superiorii lui, la Piatra Neamt, pentru tulburare de posesie. Bãrbatul cu care trãiesc acum i-a filmat cu telefonul mobil“, a mai adãugat Safta Olaru. Femeia a venit în audientã la Inspectoratul Judetean de Politie Neamt, iar plîngerea sa a fost înregistratã, urmînd a fi solutionatã.

„Nu stiu ce doreste de la mine“

Varianta comisarului sef Tomicã Petru Pintilie este cu totul alta, iar omul legii este chiar dispus sã se adreseze instantei în cazul în care femeia nu va înceta cu atacurile la adresa sa. Comandantul Politiei Bicaz afirmã cã el nu a a fãcut altceva decît sã-si îngrãdeascã terenul pe care l-a cumpãrat în anul 2006, si cã nu a tulburat în nici un caz proprietatea femeii care îl acuzã. „Eu tot ce am acolo este legal. Efectiv, nu înteleg ce doreste aceastã doamnã de la mine. Trebuia sã-mi fac un gard, pentru a-mi îngrãdi proprietatea si l-am fãcut. Lãtimea terenului meu este de 12,40 metri, iar dupã ce am fãcut gardul am constatat cã este mai micã cu 15 centimetri. ÃŽn nici un caz nu am intrat pe proprietatea dînsei. Eu i-am explicat cã am fãcut gardul pe terenul meu. Probabil cã supãrarea este alta, însã nu mã priveste pe mine. Acel teren a fost folosit de ei, fãrã sã-i deranjeze nimeni. Eu l-am cumpãrat în 2006 legal, iar acum l-a îngrãdit. Cînd am fãcut gardul au fost discutii. Au venit si ne-au fotografiat, însã i-am spus cã mã voi adresa instantei dacã va continua cu sicanele. I-am explicat din nou cît am cumpãrat, cît am folosit, însã nu vor sã înteleagã. Noi nu vrem scandal, însã pentru cã imaginea mea si a familiei mele are de suferit mã gîndesc serios sã mã adresez instantei. ÃŽn ceea ce priveste acuzatiile cã eu sau o altã rudã de a mea ar fi agresat-o verbal pot sã spun cã nu este adevãrat. Nu ne stã în caracter un astfel de comportament“, a declarat comisarul sef Pintilie. Comandantul Politiei Bicaz este convins cã nu a gresit cu nimic si asteaptã cã femeia nemultumitã sã se adreseze instantei pentru a clarifica problema hotarului.

Articol afisat de 1870 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective