Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 7 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gigi Becali decide soarta Ceahlãului

Gigi Becali decide soarta Ceahlãului

• Ceahlãul are nevoie mãcar de un egal cu U Craiova pentru a evita retrogradarea • chiar si o victorie ar fi în zadar dacã „Steluta“ (Gloria Buzãu) nu este ajutatã de echipa patronatã de Gigi Becali • cîtiva ex-jucãtori ai Ceahlãului sperã cã si din toamnã vom vedea meciuri în Liga I la Piatra Neamt • „La Bucuresti va fi un rezultat care sã ajute Buzãul“, crede Codrut Domsa •

Ceahlãul trebuie sã învingã astãzi, la Craiova, pentru a spera cã va evolua tot pe prima scenã a fotbalului românesc si în campionatul urmãtor. Numai cã depind de Steaua, care joacã acasã cu Gloria Buzãu, echipã cãreia i se mai spune si „Steluta“, si orice este posibil mai ales cã buzoienii sînt „dirijati“ de Gigi Becali, presedintele clubului militar. Rãmîne de vãzut si cum va evolua scorul la Cluj, unde CFR va juca cu rivalii de „U“. OItenii au anuntat rãzbunare încã din decembrie 2007, cînd dupã ce au pierdut cu 1-0 la Piatra Neamt au mers la vestiare si au avut grijã ca unele usi sã rãmînã cu semne, iar cosurile de gunoi sã fie fãcute bucãtele. Nervii au fost atunci atît de mari în tabãra craioveanã, încît unii jucãtori s-au rugat ca Ceahlãul sã ajungã la „mîna“ lor în lupta pentru evitarea retrogradãrii. Blestem sau nu, destinul face ca galben-negrii sã depindã de U Craiova în tentativa sa de a se salva de la retrogradare. Mai întîi au jucat penibil la Buzãu, iar acum este de asteptat ca împotriva Ceahlãului sã alinieze cea mai bunã formulã si sã evolueze cu foarte multã determinare. De determinare nu ar trebui sã ducã lipsã nici elevii lui Hizo, antrenor care însã va avea dificultãti în ceea ce priveste primul 11. Vor lipsi cu sigurantã Bruno Fernandes, Haikel Gmamdia si Radu Doicaru. Toti trei sînt accidentati si nici unul nu poate fi recuperat pînã ora jocului. Poate cã un avantaj al nemtenilor în Bãnie va fi lipsa de spectatori din tribunele stadionului Extensiv, dupã ce „Stiinta“ a primit un cadou din partea Comisiei de Disciplinã si va juca douã etape fãrã spectatori dupã incidentele din meciul cu Steaua.
O parte dintre fostii jucãtori ai Ceahlãului, de pe vremea cînd echipa pietreanã nu „cocheta“ cu lupta pentru evitarea retrogradãrii, au acceptat sã îsi exprime pãrerea despre etapa 34 a Ligii I, editia 2007-2008. Toti au recunoscut cã sînt cu sufletul alãturi de echipã si cred cã actualii jucãtori au acum, în al doisprezecelea ceas, dorinta necesarã de a scoate la liman Ceahlãul. Botez, Marc, Ionescu, Axinia, Alistar si Domsa vor ca Ceahlãul sã cîstige la Craiova pentru a-si mãri sansele de a evita matineul, dar nu sînt pe aceeasi lungime de undã atunci cînd vine vorba despre posibile aranjamente. Toti vor urmãri cu interes meciurile rundei 34 a Ligii I, cu începere de la ora 17.

„Sîntem la mîna celor de la Steaua Bucuresti“

Doru Botez (actual antrenor-jucãtor la Cetatea Tîrgu Neamt, Liga a III-a): „Ceahlãul trebuie sã cîstige la Craiova, ceea ce va fi foarte greu, si apoi stã la mîna altora. Si Craiova s-a vãzut clar ce bine a jucat la Buzãu, mai ales cã un golgheter de talia lui Costea a ratat enorm în acel meci, ceea ce nu i s-a mai întîmplat. Din punctul meu de vedere nu depinde totul de ceea ce face Ceahlãul, ci si de ce se întîmplã la Cluj Napoca si la Bucuresti. Dacã va fi 2-0 la CFR cu Universitatea, atunci Steaua... Pãcat de cele ce s-au fãcut la stadion. Acum însã se vede cît de mult conteazã faptul cã s-au pierdut usor puncte cu UTA, Mioveniul si Farul“.
Mihai Ionescu (antrenor principal Ceahlãul II Piatra Neamt, Liga a III-a): „Totul depinde numai de Ceahlãul, pentru cã trebuie sã cîstige la Craiova. Nu cred cã Steaua poate sã piardã un meci cu Gloria Buzãu, pe propriul teren, poate, în cel mai rãu caz, un egal. Pãrerea mea este cã acum echipa noastrã este una cu un moral bun, jucãtorii au orgoliu si trebuie sã dovedeascã faptul cã nu meritã sã cadã în esalonul secund“.
Angelo Alistar (jucãtor la CS Otopeni, Liga a II-a): „Nu prea sînt în temã cu ce se întîmplã în Liga I pentru cã mã intereseazã mai mult lupta noastrã pentru promovarea în acel esalon. Stiu însã de prin ziare care e situatia Ceahlãului si îmi doresc sã rãmînã în A. Nu cred cã vor fi aranjamente si cred cã Buzãul va pierde la Steaua. Totul se va juca pe teren si astfel Ceahlãului îi este de ajuns si un egal la Craiova. Cred cã dorinta de a se salva este acum foarte mare la echipa lui Viorel Hizo“.
Codrut Domsa (antrenor grupã de copii la FC Ceahlãul): „1% sînt sansele Ceahlãului de a rãmîne în prima divizie. Nu vreau sã par pesimist, dar cred cã CFR Cluj o va învinge pe Universitatea si va cîstiga campionatul, iar la Bucuresti va fi un rezultat care sã ajute Buzãul. Nu mai conteazã nici un atu al Ceahlãlui, sîntem la mîna celor de la Steaua Bucuresti si o victorie la Craiova ar fi fãrã valoare“.
Ovidiu Marc (antrenor grupã de copii la FC Ceahlãul): „Sînt sanse 50% de a scãpa de retrogradare si cred cã noi avem un avantaj. Dacã vorbim de lucruri normale, Steaua nu poate sã-si permitã sã piardã acasã cu Buzãul si apoi sã ne reprezinte în Liga Campionilor. Restul sînt scenarii si tara asta e plinã de scenaritã cînd vine vorba de foarte multe lucruri. Normal si logic Buzãul nu poate scoate mai mult de un egal în Ghencea, asa cã Ceahlãul trebuie sã fie foarte atentã la Craiova“.
Florin Axinia (antrenor Vointa Pîngãrati, Divizia D - Neamt): „Ceahlãul trebuie sã batã la Craiova pentru a fi sigurã de rãmînerea în Liga I pentru cã un egal ar putea sã nu fie de ajuns. Nu vãd cum Steaua poate sã cedeze toate cele trei puncte Buzãului. Cred cã un egal la Bucuresti se poate, dar nu o victorie a Gloriei. Totul se va lega pe traseul Cluj Napoca - Bucuresti - Craiova si totul se va decide în ultimul sfert de orã. Din punctul meu de vedere CFR meritã titlul, pentru cã Steaua nu joacã nimic“.

Articol afisat de 1779 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective