Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanta sare în ajutorul muntenilor

• pînã la începutul lunii iunie, substatia de Ambulantã din Ceahlãu va reîncepe sã functioneze • cinci asistenti medicali si cinci conducãtori auto vor asigura programul non-stop al acestui punct al Salvãrii •

Dorinta conducerii Serviciului Judetean de Ambulantã (SJA) Neamt de a avea în judet cît mai multe substatii începe sã se materializeze. Prima care va reintra în functiune, este aceea din comuna Ceahlãu. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Letitia Damoc (foto), manager al Ambulantei Neamt, în douã-trei sãptãmîni, substatia Ceahlãu va lucra 24 de ore din 24, activitatea fiind desfãsuratã de cinci asistenti medicali si cinci soferi. Examenele celor care vor compune colectivul Salvãrii din comuna Ceahlãu s-au definitivat ieri, cînd schema de personal s-a completat cu cel de al cincilea conducãtor auto. Potrivit discutiilor purtate între conducerea Ambulantei Neamt si autoritãtile locale, prima dintre institutii pune la dispozitie personalul, dotarea cu autosanitarã, trusã medicalã, medicamente, iar cea de a doua participã cu spatiul, care trebuie musai sã aibã luminã, telefon, toaletã si apã curentã. Desi, tinînd cont de distanta mare dintre Ceahlãu si Piatra Neamt, precum si de relieful zonei, aici ar trebui sã existe o autosanitarã de tip C, adicã una performantã si dotatã cu aparaturã de ultimã generatie, deocamdatã nu este posibil. Dar cînd Ambulanta Neamt va primi încã o turã de autosanitare noi si performate dintre cele achizitionate de cãtre ministerul de resort, aici va fi directionatã o masinã cu tractiune 4x4. Prin reînfiintarea acestei substatii, Valea Muntelui va beneficia din nou de asistentã medicalã prespitaliceascã, pe care în momentul de fatã nu o are.
La solicitarea expresã a primarului din Borca si în aceastã localitate va fi înfiintat un punct al Ambulantei. Asistentii care si-au exprimat dorinta sã lucreze aici vor da concurs si vor urma cursuri de resuscitare. În ceea ce priveste localitãtile de pe Valea Muntelui, acelasi lucru se va întîmpla si la Dãmuc. În nici una dintre aceste localitãti, cum se întîmplã de altfel si la Bicaz, nu va lucra nici un medic. Deocamdatã. În cazul în care în zona deservitã de acestea apare o urgentã maximã, medicii de la Piatra Neamt merg în întîmpinarea echipajului care preia victima, pentru a-i acorda asistentã performantã pe timpul transportului, asa cum prevãd legile în vigoare. Substatii de Salvare sînt în plan pentru a fi înfiintate cît mai curînd la Roznov, Tibucani, Rãzboieni, Drãgãnesti. Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt se luptã în continuare cu deficitul de personal existent la toate nivelurile - medici, asistenti, conducãtori auto. Parcul auto al Ambulantei nemtene este subdimensionat, fiind alcãtuit în mare parte din autosanitare de tip Dacia care nu respectã standardele nici mãcar pentru autosanitare destinate transportului neasistat.
„ÃŽn ciuda tuturor lipsurilor care existã si în privinta personalului si a dotãrilor, mã bucurã faptul cã autoritãtile locale din cît mai multe comune din judet se implicã în acest proiect. ÃŽn felul acesta populatia din judet va beneficia de o asistentã medicalã prespitaliceascã mult mai bunã“, a precizat doctor Letitia Damoc, manager al Ambulantei Neamt.

Articol afisat de 1709 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective