Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Unu’ si postu’, la Inspectoratul Scolar

• saptesprezece candidati s-au înscris pe tot atîtea posturi de inspectori scolari • dintre acestia, doar patru concurenti provin de la alte unitãti decît ISJ • la unele discipline s-au scos la concurs jumãtãti de catedrã • surpriza este adjunctul Grigorutã Oniciuc, care candideazã pentru postul de inspector resurse umane - fizicã •

Vine rîndul candidatilor la functiile de inspectori scolari sã treacã la ascultare. Dupã admiterea la concurs a inspectorului general Mihai Lãcãtusu, a adjunctei Gabriela Banu, începînd cu data de 19 mai si pînã pe 26, saptesprezece cadre didactice care vor sã lucreze în cadrul Inspectoratului Scolar Neamt vor avea de sustinut concursul. Conform celor precizate de conducerea ISJ Neamt, concurenta nu este mare, întrucît e cîte un om pe cîte un post sau o jumãtate, în functie de situatie. Dintre cei saptesprezece candidati, dacã vor trece cu bine de concurs, doar pentru patru va fi o noutate activarea în cadrul ISJ. Învãtãtorul Florin Dimon candideazã pentru inspector învãtãmînt primar, Gabriela Puscãlãu - pentru englezã si management educational (catedrã întreagã), educatoarea Rodica Vãdeanu - pentru învãtãmînt preprimar, Elena Ciurea - pentru educatia adultilor (jumãtate de normã), Elena Camelia Neta, pentru matematicã, Ion Bãlan - jumãtate de normã de biologie, Gheorghe Brînzei - românã, Camelia Nina Sava - geografie si management educational, Cristina Alexandra Popa - educatie muzicalã, Grigorutã Oniciuc - fizicã si managementul resurselor umane (normã întreagã), Florentina Ungureanu - informaticã (jumãtate de normã), Cristina Mirela Grigori - francezã (jumãtate de normã), Florica Ionicã - inspector chimie (jumãtate de normã), Ioana Moga Tudoran - chimie (jumãtate de normã), Maria Ghinitã - integrare europeanã si programe comunitare, Edita Simsenshon, pentru o catedrã similarã, si Niculina Nitã - perfectionare si formare continuã. Cei patru neexperimentati ca inspectori, dar intrati în cursã sînt: Cristina Mirela Grigori, profesor de francezã la Petru Rares, Florica Ionicã, profesor de chimie în aceeasi unitate de învãtãmînt, Maria Ghinitã, profesor de matematicã la SAM Oteleni, si Edita Simsenshon, electrotehnicã, la Colegiul Tehnic Piatra Neamt.

Adjunctul Oniciuc, pregãtit pentru ce e mai rãu

Dupã cum a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general, pentru desfãsurarea concursului au fost invitati reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului. Candidatii vor avea de sustinut un test grilã, o inspectie specialã la clasã, o probã practicã, li se va evalua curriculum-ul vitae si recomandarea Consiliului de Administratie al unitãtii de învãtãmînt în care sînt titulari si vor sustine un interviu cu membrii comisiei de evaluare.
Dintre toti candidatii, o surprizã este fãcutã de cãtre actualul adjunct, profesorul Grigorutã Oniciuc. El a optat pentru a trece prin concurs pentru o functie inferioarã celei detinute în prezent, si asta pentru cã nu se stie ce îi oferã viitorul. „Postul pe care eu îl detin acum este disputat în instantã. Existã posibilitatea ca sentinta sã fie în favoarea doamnei Liliana Georgescu, care se judecã cu Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineterului. Dumneaei are o sentintã de repunere pe functie, la care s-a fãcut recurs. Dacã decizia va rãmîne neschimbatã, atunci va veni în locul meu. Eu prefer catedra de fizicã, considerînd-o prima dragoste. Dacã postul pe care îl detin acum nu va fi ocupat de cãtre doamna Georgescu si va fi scos la concurs, mã voi înscrie în competitie. ÃŽn acest caz, sper sã pot face echipã cu actuala conducere a ISJ Neamt. ÃŽn caz contrar, merg pe fizicã si resurse umane, acolo unde cred cã am destulã experientã“, a declarat adjunctul Grigorutã Oniciuc. Generalul Mihai Lãcãtusu a precizat cã dupã acest concurs s-ar ocupa toate catedrele din ISJ, rãmînînd libere posturi la partea nedidacticã - ingineri, informaticieni, contabil, responsabil retea scoalã.

Articol afisat de 2318 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective