Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rîsu’-plînsu’ cu afisu’, Primarul nimãnui

Rîsu’-plînsu’ cu afisu’, Primarul nimãnui

• afise peneliste cu Ilie Apostoae au împînzit comuna Rãucesti • n-ar fi o problemã dacã acesta n-ar fi candidatul PD-L pentru functia de primar • democrat-liberalii spun cã e „o diversiune a adversarilor politici“ • national-liberalii spun cã ei n-au fãcut nimic, „poate PSD-ul“ • candidatul PNL la Rãucesti are afisele sale • social-democratii zic cã ei au treburi mai importante • o explicatie socantã si necredibilã o dã chiar primarul Apostoae: „Cei de la PNL au pus afisele astea, cã ei mã sustin tot pe mine, desi si-au pus candidat de formã“ •

La sfîrsitul sãptãmînii trecute, în satele comunei Rãucesti, figura primarului Ilie Apostoae a apãrut pe toate gardurile sub formã de afis electoral. Realizate regulamentar, cu sigla PNL, în culorile simbol ale partidului cu sãgeata, dupã cum se poate remarca si din fotografie, materialele de propagandã îndeamnã alegãtorii sã punã stampila pe Ioan Apostoae: „Votati Ilie Apostoae. Sprijinit de PNL am schimbat fata comunei“. Nu ar fi nici o problemã cu acest afis electoral dacã Ilie Apostoe n-ar fi candidatul altui partid. Fost pesedist, transformat în primar penelist, Apostoae trebuia sã fie candidatul PNL pentru un nou mandat de primar la Rãucesti, însã s-a convertit la democrat-liberalism si a fost înregistrat ca fiind candidatul PD-L pentru comuna în cauzã. Liberalii s-au reorientat si au alt candidat la primãrie, în persoana lui Gheorghe Celas. Afisele în care Apostoae este promovat electoral sub sigla PNL au încins spiritele si imediat a început cãutarea autorului. „Diversiune!“, strigã toti. Claudiu Stafie, directorul de campanie al PD-L Neamt, nu vorbise cu Ilie Apostoae pînã la prînz, dar stia pãtania: „Probabil este vorba de o diversiune din partea adversarilor nostri politici. Nu am vorbit cu domnul primar, am discutat doar cu domnul Pruteanu. Urmeazã sã analizãm problema si sã luãm mãsuri dacã va fi cazul“. Nu prea a fost cazul, întrucît, cîteva ceasuri mai tîrziu, la biroul electoral de circumscriptie Rãucesti nu se primise nici o sesizare. Iar presedintele Mihaela Neagoe a declarat cã în astfel de cazuri „nu ne putem autosesiza“. „ÃŽn lipsa unei reclamatii sau sesizãri, nu putem face nimic. Cînd va apãrea sesizarea, în limita competentelor, o vom solutiona“, a promis ea.

Ãla eu, ãla eu...

ÃŽntre timp, liberalii au tinut sã se delimiteze de termenul de „adversar politic“ al PD-L-ului si de pãtania afiselor. Andrei Ignat, directorul de campanie al PNL Neamt, nu stia de afise, dar a declarat cã în nici un caz nu existã posibilitatea ca liberalii sã fi fãcut materiale din care sã iasã bine candidatul altora. „Noi nu lucrãm dupã astfel de principii, nu ducem lumea în eroare, mai ales în campanie. Cum sã facem asemenea lucruri?! Ce folos ne-ar aduce nouã domnul Apostoae?! Noi avem candidat, domnul Celas, care este si presedinte de organizatie. Ce treabã avem noi cu domnul Apostoae? Fiecare îsi vede de treaba lui“, a spus acesta, întãrindu-si spusele cu garantia cã nici un liberal de la Rãucesti n-avea cum sã facã afisele buclucase pentru cã toate materialele de propagandã au fost fãcute de organizatia judeteanã. „Afisajul a fost fãcut centralizat, comandat si executat într-un singur loc. Ce este peste, nu e fãcut de noi. Este o diversiune! S-ar putea sã le fi fãcut PSD, ca sã distragã atentia, cã asa s-a fãcut si la Bîrgãuani cu niste fluturasi care te duc cu gîndul la mai multe lucruri. Noi nu avem timp de treburi dintr-astea. Candidatul nostru la functia de primar în Rãucesti are afisele lui“, a mai spus Andrei Ignat. Pesedistii au luat foc si neagã absolut orice legãturã cu pseudo-afisele peneliste de la Rãucesti. Ba spun chiar cã „modelul“ dateazã de la europarlamentare. „Doar a fost adaptat acum, pentru locale. De penelisti, nu de noi. Ce, eu am timp de asta?! Ce treabã am eu cu Apostoae?! A fost la noi, dar demult. Dacã voiam sã profit de imaginea lui, îi fãceam afise ca sã îi aduc aminte cã a fost în PSD, nu-i fãceam imagine PNL-ului! Eu am treaba mea, candidatii mei. Nu mai pot eu de Apostoae! Preocuparea mea e sã conving oamenii sã voteze candidatii mei si sã cîstig alegerile. Pentru mine, toate astea nu-s decît niste porcãrii. Dacã ei asa înteleg sã facã o campanie, treaba lor. Eu nu cheltuiesc nici un ban pentru ei, nici mãcar pentru hîrtie igienicã cu imaginea lor, cã nu meritã“, spune Ioan Munteanu, seful PSD Neamt.

O explicatie...

Misterul afiselor a fost lãmurit în cele din urmã chiar de împricinat, de Ilie Apostoae. Care nu s-a supãrat deloc de aparitia materialelor si de confuzia de partide sau de sigle. Pentru cã, zice el, nu e nici o confuzie. Si a dat si o declaratie socantã, nu prea credibilã, vorbind de o întelegere trans-partinicã, un acord care trece de diferentele doctrinare sau ideologice. „Ei, au apãrut afisele astea. Cîteva... Le-au pus cei de la PNL duminicã noaptea, dar le dau jos acuma si le iau înapoi. Nu m-am supãrat, de ce? E o poznã de-a lor. Si doar nu-s împotriva mea! Mã sprijinã. Ei au un candidat, dar l-au pus de formã, cã l-au si întrebat oamenii «de ce candidezi, mã, dacã tot iese primarul». Dar le-am zis cã e ca sã avem mai multi consilieri. PNL mã sprijinã tot pe mine la primãrie, deci mã ajutã. De ce sã mã simt lezat? Nu se meritã sã curgã cernealã pentru atîta lucru!“, a declarat, candid, Ilie Apostoae.

Articol afisat de 1940 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective