Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Strabag a pus cruce unui proiect de 15 milioane de euro

• pentru cel mai mare proiect ISPA din judet, cel de la Piatra Neamt, în valoare de 15 milioane de euro, trebuie cãutat un alt constructor • Apa Serv calculeazã cît are de încasat firma austriacã • se pare cã totusi se va ajunge în instantã pentru stabilirea situatiei de lucrãri • beneficiarul programului se pregãteste de organizarea unei noi licitatii •

Austriecii de la Strabag au plecat definitiv din municipiul Piatra Neamt, desi n-au dus la bun sfîrsit prevederile contractului în care s-au angajat pentru a pune la punct retelele de apã si canal. Luni, 12 mai, Iosif Balint, cel care a fost desemnat de cãtre Consiliul Judetean si Compania Judeteanã Apa Serv, în calitate de beneficiari, sã colaboreze cu constructorul - firma Strabag, a predat telefonul de serviciu. Se mai lucreazã încã, activitate care va mai dura o vreme, la inventarierea situatiei de lucrãri, pentru a se stabili ce au de luat austriecii pentru cît au muncit. „Strabag si-a luat toate bagajele si a plecat din Piatra Neamt. De acum urmeazã sã se pronunte Apa Serv vizavi de cît si cum s-a muncit, iar Strabag ce pretentii are pentru efortul depus. Fiecare are cîte o pãrere si cred cã pînã la urmã se va ajunge în instantã pentru stabilirea inventarului situatiei de lucrãri. Din punctul meu de vedere, ca om care a vãzut si stiut ceea ce se întîmpla cu programul, consider cã totul a decurs bine, dar din punct de vedere calitativ au lãsat de dorit refacerile asfaltului distrus“, a declarat cel care a fost desemnat sã fie ochiul vigilent al beneficiarilor în acest contract.
Directorul Companiei Judetene Apa Serv, inginer Ioan Pãcalã, a spus cã se fac demersurile pentru organizarea unei noi licitatii, tot internationale, pentru continuarea programului care musai trebuie finalizat pînã în 2010. „La inventarul situatiei de lucrãri colaborãm cu Hill International, care este supervizorul, sau dirigintele de proiect. Peste cîteva zile ne vom întîlni cu reprezentantii Ministerului de Finante, pentru a prezenta situatia de la Piatra Neamt si a stabili ce trebuie fãcut. Vom organiza o altã licitatie internationalã, conform prevederilor Ordonantei 34, pentru desemnarea unui alt constructor. Nu este vina noastrã cã s-a ajuns aici. Probabil austriecii au avut alte interese decît proiectul nostru. Mã abtin de la comentarii pe aceastã temã. Stiu cã dacã totul va merge bine, în octombrie am putea afla numele noului constructor, care va prelua ceea ce a lãsat Strabag“, a spus directorul Apa Serv, Ioan Pãcalã.
Strabag a realizat circa 30 % din proiect, iar anul 2008 este mort din punct de vedere al derulãrii lucrãrilor, întrucît trebuie organizatã o nouã licitatie si respectate toate termenele impuse prin legislatie.
Cel mai mare proiect ISPA care se desfãsura în Neamt presupunea lucrãri de înlocuire sau prelungire a circa 17 km de retea de apã rece si alti km de retea de canal. Contractul, care valora circa 15 milioane de euro, încheiat de Compania Apa Serv, în calitate de beneficiar, si firma austriacã Strabag s-a reziliat în urmã cu circa douã luni. Au rãmas în urmã semne cã programul a demarat - circa 12 km de retea de apã, fie înlocuitã pe alocuri, dar cu certitudine nici mãcar un metru dat în folosintã, plus o portiune de retea de canal, o nimica toatã în comparatie cu cît era de fãcut.
Proiectul pe apã ar fi trebuit dus la bun sfîrsit în 20 de luni, iar cel pe canal, în 30 de luni de la data începerii lucrãrilor, care au demarat oficial în aprilie 2007, dar practic, pe 4 iunie. Pentru cã lucrãrile nu s-au desfãsurat asa cum trebuia, Strabag a primit destul de multe amenzi, cea mai mare sanctiune venind de la Inspectoratul în Constructii - 25.000 de lei.

Articol afisat de 1873 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective