Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Jigodia, excrementele, puntea si campania electoralã

Jigodia, excrementele, puntea si campania electoralã

• „Voi prinde jigodia ce c... puntea, o voi da cu nasul si o voi plimba prin sat“ • aceasta este una din promisiunile electorale ale unui candidat la functia de primar • candidatul PIN la Primãria din Horia, Mircea Enache, a împãrtit 1.500 de scrisori electorale în care le vorbeste cetãtenilor într-un limbaj deocheat • acesta si-a lãsat pentru sugestii o adresã de mail • candidatul promite cã va mai împãrti astfel de scrisori •

Candidatul PIN la functia de primar al comunei Horia a lãsat deoparte limbajul „standard“ folosit în discursuri de majoritatea politicienilor si a ales sã le vorbeascã locuitorilor într-un stil mai putin academic. S-ar putea spune cã prea direct, „fãrã perdea“, probabil pentru a se face cît mai bine înteles de consãteni. Pe 10 mai, mergînd din poartã-n poartã, Mircea Enache a pus în cutiile postale 1.480 de scrisori al cãror continut este din plin condimentat cu termeni nu prea des strecurati în discursurile adresate electoratului: jeg, limbutã, jigodie, curve, bãdãran si enumerarea poate continua. Candidatul i-a întrecut si pe cei care s-au perindat pe jiltul prezidential, care au folosit cuvinte de genul „prostãnac“, „pãsãricã“ sau „gãozar“. „Pentru cã mie-mi pasã de pãrerea dvs si sã nu ziceti cã sînt lingusitor, nu voi începe aceastã informare prin a mã adresa cu sãrut mîna doamnelor, vã salut domnilor, ci prin Vã multumesc. (...) Masculii de atunci s-au dovedit a fi curve, atît fatã de mine, dar mai ales fatã de interesele localitãtii si din acest motiv acum, la aceste alegeri, sînt singurul din România cu o echipã numai din doamne!“, este o primã parte din discursul candidatului.
Mircea Enache este membru PIN din februarie anul acesta, însã nu este pentru prima datã cînd candideazã, încercîndu-si norocul atît în 1992, cît si în 1996, dar din partea PNTCD. „Ca sã nu candidez la aceste alegeri, primarul mi-a oferit 30 de milioane de lei si locul întîi pe lista lui de consilieri. Pe dumneavoastrã, care puteti citi aceste rînduri, cu cît v-a ademenit sã faceti parte din primii lui trei consilieri? Nu cumva numai cu doi mici, o bere, o limbutã si o periutã?“, întreabã candidatul. Acesta a declarat cã nu a avut reactii adverse din partea celor care au primit scrisorile. „50% din scrisori le-am dus personal. Nu am primit nici un repros. Sotiile colegilor mei, care m-au ajutat sã împart restul, au primit un singur refuz, de la o doamnã. Unii îmi spun cã sînt nebun, pentru cã am un limbaj atipic. Eu mã bucur cã, dupã ce au citit, cîteva doamne m-au sãrutat si sã stiti cã nu sînt frumos, dar au apreciat ce vreau sã fac eu din cãminul cultural“, a spus Mircea Enache. Pe lîngã propunerile din platforma program, candidatul PIN le face locuitorilor si o promisiune: „Vã asigur cã am forta fizicã necesarã de a prinde jigodia ce c... puntea, o voi da cu nasul si o voi plimba prin sat. Astfel de jigodii sã nu mã voteze“. La finalul scrisorii de informare, candidatul le cere locuitorilor sã mediteze: „Arãt eu mai urît si mai nespãlat ca Buhacã sau par eu mai prost si bãdãran ca Olteanu? Vã plac afisele cu jigodiile care ieri erau la PNL, alaltãieri la PSD si astãzi sînt la PD-L. Sau nu sînt jigodii cei care atunci cînd presedintele Românilor era abuziv suspendat si-o bãgau în gura lui si acum se laudã cã fac echipã cu colaboratorii lui Bãsescu“. Mircea Enache îi invitã pe localnici la el acasã si în casã, dar si sã îi scrie pe adresa de e-mail: [email protected].
Candidatul PIN le promite locuitorilor din Horia sã le mai scrie si pe 20 mai. „Domnul Enache face tot felul de hîrtii. Mai nou, are o hîrtie în care spune cã are coeficientul de inteligentã de 127, deci ar fi cam cel mai destept din sat. Oricum... Atîta poate, atîta face... Mai multe nu pot sã comentez“, a declarat primarul Vasile Baciu.

Articol afisat de 3337 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective