Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Din acuzat, acuzator de politisti

• un pietrean acuzat cã luni searã a lovit medicul de gardã de la Oftalmologia Spitalului Judetean sustine cã este nevinovat • el îi acuzã de abuz pe politisti, despre care spune cã l-au bãtut si i-au pulverizat spray paralizant în ochi • bãrbatul si-a scos certificat medico-legal, dar este nemultumit de numãrul zilelor de îngrijiri medicale • certificat medico-legal are si un politist care a fost muscat de mînã si coapsã •

Florin Andronic, în vîrstã de 31 de ani, din Piatra Neamt, care este cercetat de cãtre Politia si Parchetul din Piatra Neamt pentru comiterea infractiunii de ultraj pentru cã luni seara, 12 mai, a lovit-o pe doctorita Anca Dulfu din cadrul sectiei Oftalmologie a Spitalului Judetean, sustine cã el a fost cel agresat. Bãrbatul afirmã cã a fost lovit cu pumnul în figurã de cãtre unul dintre agentii de pazã ai unitãtii sanitare, care a interpretat în mod eronat faptul cã el, fãrã sã vrea, a împins-o pe doctoritã, dar si de cãtre patru lucrãtori ai Politiei. Pe acestia din urmã, Andronic îi acuzã si de faptul cã i-au pulverizat în ochi spray paralizant. Considerînd cã a fost victima agresiunii politistilor si a abuzurilor acestora, marti, 13 mai, bãrbatul s-a prezentat la Serviciul Medicinã Legalã (SML). Conform certificatului medico-legal întocmit de cãtre medicul Elena Ciuchilan, sefa SML Neamt, pacientul necesitã 6-7 zile de îngrijiri medicale atît pentru iritatia ochilor, provocatã de spray, cît si pentru echimozele pe care le are pe obrazul stîng, care dupã cum aratã, puteau fi cauzate prin lovirea cu un corp contondent. Nemultumit de numãrul zilelor de îngrijiri medicale care i-au fost recomandate, Florin Andronic si-a declarat intentia de a solicita o expertizã medico-legalã forului ierarhic superior de la Iasi.
„Aici nu mai am încredere în nimeni, pentru cã doctorii se cunosc între ei si mie nu are cine sã îmi facã dreptate. Politistii m-au bãtut, mi-au smuls pãrul din cap, m-au insultat, au fãcut misto de mine, m-au tinut în cãtuse ca pe ultimul infractor, dar lor nu le cere nimeni socotealã. De fapt, cînd le-am spus cã îi reclam pentru felul în care mã trateazã, mi-au rãspuns cã ei fac legea“, a declarat Florin Andronic. Bãrbatul sustine cã principalul motiv al „patimilor“ sale de luni a fost o discutie contradictorie cu presedinta asociatiei de locatari de care apartine.
„Venind de la serviciu, am trecut pe la asociatie ca sã mi se explice si mie cum este posibil ca pe luna februarie sã am de plãtit 9 milioane de lei vechi pentru garsoniera de 22 de metri pãtrati în care locuiesc împreunã cu sotia. Cum eram bãut si m-am enervat, am ridicat vocea si discutia s-a transformat în ceartã. Presedinta asociatiei a chemat politistii, care au si apãrut în numai cinci minute. Patru, nu unul. Mi-au cerut buletinul si m-au urcat în masinã, mi-au pus cãtusele, iar în drum spre sediu m-au lovit. Cînd am ajuns la politie mi-au dat cu sprayul paralizant în ochi. Avînd cãtusele la mîini nu am putut sã mã apãr si mi s-a fãcut rãu. Am stat în stare de lesin pînã la venirea sotiei mele. Nu mi s-a permis sã chem un avocat, motiv pentru care am refuzat sã dau declaratie. Am cerut sã fiu dus la spital si mi s-a spus cã dacã sînt bolnav, nu am decît sã mã duc singur“, a adãugat Florin Andronic.

Versiunea medicului si a politistilor

Conflictul de spital s-a iscat în contextul în care, pornit pe toatã lumea si foarte agitat, Andronic a reactionat în momentul în care asistenta de la Oftalmologie îi administra tratamentul specific. Înjurãturile si insultele acestuia au bãgat în sperieti si personalul, si bolnavii internati pe sectie, care nu stiau ce se întîmplã. Punctul culminant al violentei verbale si fizice ale pacientului a fost atins atunci cînd doctorita Anca Dulfu, care era de gardã pe sectie, a încercat sã îl calmeze.
„Auzind tipete si scandal, m-am dus la el si l-am întrebat «ce ai mãi bãiete?». ÃŽn momentul acela, am auzit potop de trivialitãti din gura lui. M-a înjurat, m-a insultat si m-a scuipat în ochi. Cînd m-am întors cu spatele, sã mã sterg, m-a lovit cu pumnul în cap. Bineînteles cã am chemat agentii de pazã din spital, ca sã îl potoleascã. ÃŽnsã, el era atît de agitat încît patru agenti de pazã nu reuseau sã îi tinã piept. I-a lovit si pe ei. De aceea au fost chemati si politistii. De 20 de ani de cînd sînt medic nu mi s-a întîmplat asa ceva si nici nu am auzit ca alti colegi sã aibã asemenea conflicte. Eu am dat o declaratie politistilor despre cele petrecute, ca atare altii sînt în mãsurã sã decidã ce se întîmplã cu el“, a precizat doctor Anca Dulfu.
Varianta lui Andronic referitoare la conflictul de la spital este cã el tipa de durere si usturime în timp ce i se fãceau spãlãturi oculare.
„Nu am lovit-o pe doamna doctor. Ea a venit si m-a întrebat «ce tipi asa, doar nu nasti». Si atunci, de durere si de nervi, m-am ridicat de pe scaun si fãrã sã vreau am împins-o“, sustine Florin Andronic. Acesta mai aratã cã au venit dupã el la spital aceiasi patru politisti, care l-au încãtusat si l-au dus la sediu, unde l-au tinut sase ore. Acesta, însã, nu a spus în ce împrejurãri a ajuns sã muste de mînã si de picior pe unul dintre politisti. Omul legii a solicitat si el certificat medico-legal, fiindu-i recomandate, de asemenea, 6-7 zile de îngrijiri medicale. „Politistii au actionat conform prevederilor legale în vigoare, l-au condus pe bãrbat la sediul institutiei si l-au sanctionat pentru tulburarea linistii publice si au întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de ultraj“, a declarat agent Irina Andrei, loctiitor al purtãtorului de cuvînt al IJP Neamt.

Articol afisat de 2091 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective