Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mãrturii soc în dosarul „Lichidatorul“

• unul dintre martorii din „Dosarul Lichidatorul“ a spus cã procurorii anticoruptie i-au pus întrebãri ajutãtoare • judecãtorul de sedintã îl întrebase dacã procurorii DNA au fãcut presiuni asupra lui • instanta a admis, în mare parte, cererea acuzatilor în ceea ce priveste efectuarea unei expertize tehnice vizavi de interceptãrile telefonice si aparatura cu care au fost fãcute •

Unul dintre martorii din procesul în care sînt judecati lichidatorii judiciari Traian Sturzu si Laura Banu a fãcut o declaratie soc la ultimul termen al procesului desfãsurat acum douã zile la Tribunalul Neamt. Un fost angajat al societãtii Lichidator Group SRL si prezent în biroul firmei în momentul descinderii procurorilor DNA, a fost întrebat de judecãtor dacã anchetatorii au fãcut presiuni asupra lui în timpul audierilor. Rãspunsul i-a surprins pe toti cei prezenti în salã, martorul declarînd sec cã procurorii nu au fãcut presiuni, însã i-ar fi pus întrebãri ajutãtoare. Rãspunsul dat este cel putin unul care lasã loc interpretãrilor si pune într-o luminã deloc favorabilã activitatea anchetatorilor în acest caz. Si asta, pentru cã într-o anchetã întrebãrile ajutãtoare nu ar trebui sã existe. Revenind la termenul de joi, 15 mai, trebuie spus cã instanta a mai audiat doi martori, un expert contabil si contabila firmei. O reusitã a celor doi acuzati a constituit-o acceptarea de cãtre instantã a efectuãrii unei expertize tehnice care sã clarifice clar anumite aspecte legate de modul în care au fost realizate interceptãrile telefonice si aparatura folositã pentru aceastã activitate. Desi procurorul de sedintã de la DNA Bacãu, s-a opus din rãsputeri acestei expertize, judecãtorul nu a fost de aceeasi pãrere. Instanta a cerut DNA-ului sã punã la dispozitia Institutului National de Expertize Criminalistice aparatura folositã la interceptãrile din dosar, precum si toate informatiile pe care expertul le va cere.
Lichidatorii Traian Sturzu si Laura Banu au cerut instantei, la un termen anterior, efectuarea unei expertize tehnice audio-video pentru a se stabili autenticitatea videofonogramei înregistrate pe suport magnetic în ziua organizãrii flagrantului si dacã înregistrarea prezintã alterãri de orice naturã (decupaje, intercalãri etc.). S-a cerut ca în cadrul expertizei sã se precizeze dacã înregistrãrile audio-video din ziua flagrantului s-au efectuat cu aparaturã omologatã potrivit normelor în vigoare si dacã aparatura folositã este cea pentru care s-a emis autorizatie. Aceste douã obiective au fost acceptate de judecãtor, acesta considerînd cã la fel de util pentru solutionarea cazului este ca expertul sã precizeze dacã reportofonul pe care s-au înregistrat discutiile telefonice si ambientale dintre Traian Sturzu si denuntãtoare este omologat potrivit normativelor tehnico-stiintifice. Urmãtorul termen a fost fixat pentru data de 12 iunie cînd vor fi audiati alti trei martori.
Reamintim cã lichidatorii Traian Sturzu si Laura Banu au fost retinuti pe data de 18 octombrie 2007 de procurorii anticoruptie care au afirmat cã au organizat un flagrant în timp ce luau suma de 3.000 de euro. Pentru banii respectivi, Laura Banu a eliberat un document justificativ, iar acest lucru a cîntãrit greu atunci cînd dosarul a ajuns pe masa judecãtorilor bãcãuani. Chiar de la începutul anchetei declansate împotriva lor, cei doi au declarat cã mãsura a fost luatã în pripã de cãtre anchetatorii DNA. Traian Sturzu si Laura Banu au fost retinuti, iar a doua zi instanta Tribunalului Bacau a decis emiterea unui mandat de arestare preventivã pentru o perioadã de 29 de zile pe numele lui Sturzu. În cazul Laurei Banu, instanta a decis cercetarea în stare de libertate pentru complicitate la luare de mitã. Cîteva zile mai tîrziu, Curtea de Apel Bacãu a casat hotãrîrea Tribunalului si a retrimis cauza spre rejudecare. Pe 31 octombrie, instanta a emis mandate de arestare pe numele celor doi asociati ai Lichidator Group, însã dupã cîteva zile magistratii au dispus cercetarea lor în stare de libertate.

Articol afisat de 1788 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective