Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Lacul de acumulare a... gunoaielor

• actiunea de ecologizare a lacului Bicaz s-a soldat cu strîngerea a peste 46 de tone de reziduuri • pînã la colectarea integralã mai este cale lungã •

Ca urmare a poluãrii cu deseuri lemnoase, menajere si cu bidoane din plastic a Lacului Izvorul Muntelui, prefectul Toader Mocanu a convocat, în calitatea de presedinte, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã, marti, 20 mai, ora 14. Pînã în prezent, de pe rîul Bistrita au fost colectate 16,52 tone pet-uri si deseuri menajere si 30 de tone de lemn. Actiunea continuã, avînd în vedere cantitatea mare de gunoaie existentã pe luciul apei.
În cadrul întîlnirii pe care a avut-o luni, 19 mai, cu reprezentantii institutiilor care s-au implicat în actiunea de ecologizare, prefectul a cerut aplicarea cu rigurozitate a legii din domeniul mediului, inclusiv sub aspectul luãrii de mãsuri coercitive fatã de toti cei care nu respectã legea. Garda de Mediu va aplica sanctiunile prevãzute de lege persoanelor fizice si juridice care nu respectã obligatiile privind buna gospodãrire a localitãtilor. Mai mult, prefectul judetului a afirmat cã va propune autoritãtilor din judetul Suceava efectuarea unui schimb de experientã între reprezentantii Gãrzii de Mediu.
La nivelul autoritãtilor locale de pe Valea Bistritei vor fi verificate planurile de salubrizare a localitãtilor si sistemul de colectare a deseurilor. Directiei Silvice i s-a atras atentia asupra modului în care sînt preluate parcelele dupã exploatare si asupra construirii platformelor primare. „Poluarea de pe rîul Bistrita si din lacul de acumulare este de neacceptat. Am cerut institutiilor abilitate sã ia mãsuri dure fatã de toti cei care nu respectã reguli minime de depozitare a deseurilor. Pentru rezolvarea unei astfel de situatii pe termen lung, vom propune Ministerului Mediului si Dezvoltãrii Durabile un proiect de act normativ care sã îmbunãtãteascã managementul ambalajelor din plastic. ÃŽn acelasi scop, avem în vedere accesarea de fonduri structurale prin proiecte care au ca obiect salubrizarea cursurilor de apã si valorificarea deseurilor“, a declarat prefectul Mocanu.

Articol afisat de 1587 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective