Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Caft electoral

• primarul din Bozieni sustine cã a fost agresat fizic si verbal de un profesor de matematicã din sat • cel incriminat sustine contrariul • cei doi sînt adversari politici • dascãlul si-a cerut scuze de la primar, afirmînd cã a fãcut doar „glume“ • Inspectoratul Scolar si Politia cerceteazã cazul •

Primarul comunei Bozieni, Doinel Grumezescu (foto), s-a plîns autoritãtilor în drept, dar si redactiei Monitorul, sustinînd cã ar fi fost agresat fizic si verbal, în sediul administratiei, de cãtre Dorel Cozma, profesor de matematicã la scoala din localitate. Mai mult, seful administratiei publice din localitatea amintitã a mai afirmat cã dascãlul ar fi fost luni, 19 mai, la ora 11, cînd s-au petrecut faptele, sub influenta alcoolului. „Acuzatul“, însã, sustine cã de fapt el ar fi fost victima. „Luni, pe la ora 11, în birou a apãrut în stare de ebrietate profesorul Dorel Cozma si, cu expresii nu tocmai potrivite pentru un dascãl, a reusit sã perturbe întreaga activitate a personalului primãriei. Pentru a calma spiritele, am apelat la angajatii Postului de Politie, care l-au trimis cu cãtuse la mîini, din cauza crizei de nervi pe care o fãcuse, la Roman, la Sectia Psihiatrie. Domnul profesor este un mare consumator de bãuturi alcoolice si fiecare «chermezã» o finalizeazã la medic. ÃŽn plus, elevii rãmîn temporar fãrã profesor sau directorul Tudor Creangã numeste, pînã se întoarcerea la ore, un suplinitor. Si în ziua incidentului acesta avea ore, la Scoala de Arte si Meserii“, a povestit primarul Doinel Grumezescu. Acesta a mai mentionat cã a înaintat o plîngere cãtre Inspectoratul Scolar Neamt, personal inspectorului general Mihai Lãcãtusu. „ÃŽn plus, voi face plîngere penalã pentru ultraj si calomnie. Nu este permis ca, în campania electoralã, Dorel Cozma fiind trecut pe pozitia a III-a a listelor PNL la consilierii locali, primarul în exercitiu sã fie agresat chiar dacã face parte din PSD si altora nu le convine. Electoratul va decide dacã vrea continuitate sau schimbare“, a încheiat Doinel Grumezescu.

„Cu scuze“

Protagonistul întîmplãrii, Dorel Cozma, nu-si explicã, pe de altã parte, o iesire violentã a primarului, pe care-l acuzã cã l-ar fi lovit cu picioarele si pumnii pe scãrile sediului administrativ. Profesorul de matematicã a negat cã era bãut si spune cã a dorit sã facã „glume pe teme electorale“ cu primarul Doinel Grumezescu. „ÃŽnteleg cã, dacã este campanie electoralã democraticã, sã lupti cu mijloace oneste pentru convingerea electoratului, nu cu pumnii si picioarele. Dupã ce am iesit luni, de la primãrie, unde am avut o problemã la contabilitate, m-am deplasat la un magazin, fiind zdrobit în bãtaie, si am consumat o bere. Seful de post a venit, mi-a sucit mîinile la spate, ca la infractori si apoi am fost trimis la Psihiatrie, de unde am plecat dupã cîteva minute de convorbire cu medicul de serviciu. Cel mai grav este faptul cã mi s-a stricat imaginea“, a declarat Dorel Cozma. El a mai precizat cã nu va face nici un fel de plîngere împotriva primarului si cã nici nu-si va scoate certificat medico-legal. „Marti, 20 mai, dimineata, din cauza loviturilor si a durerilor pe care le-am resimtit, l-am contactat pe directorul scolii si i-am înmînat o cerere de învoire pe o zi, pentru rezolvarea problemelor medicale. Voi reveni la catedrã, pentru cã elevii au nevoie de mine. Prin intermediul cotidianului dumneavoastrã, as dori sã-mi cer scuze de la primar pentru acele glume, care l-au înfuriat asa de tare. Sincer, îmi pare rãu, dar mã gîndesc cu fricã la prima întîlnire de dupã incident cu primarul Grumezescu. Am terminat facultatea cu 10 si am ajuns sã fiu lovit de un primar cu liceul“, a mai declarat Dorel Cozma. Agentul sef de la Postul de Politie Bozieni, Manuel Astancãi, a confirmat incidentul produs între primar si profesor. „Am ajuns dupã ce s-a încheiat conflictul propriu-zis. Dorel Cozma era în continuare agitat si a fost necesar sã-l imobilizãm si sã-l trimitem la Roman, la Psihiatrie. Datoritã stãrii avansate de ebrietate, nu i s-a putut lua nici o declaratie. Ancheta este în curs de desfãsurare, sub aspectul sãvîrsirii infractiunii de ultraj“, a declarat seful de post din Bozieni. Directorul scolii, Tudor Creangã, s-a arãtat dezamãgit de ultima faptã a profesorului si a afirmat cã, în ultimii doi ani, Dorel Cozma a avut o conduitã bunã. „Luni, 19 mai, Dorel Cozma nu a predat la SAM Bozieni, deoarece a fost delegat ca profesor la Scoala nr. 5 Roman, pentru corectarea tezelor cu subiect unic. ÃŽn ultimii doi ani nu am mai avut nici un fel de problemã cu acest profesor de matematicã, ce stãpîneste bine meseria. Marti dimineatã, la o zi dupã incident, s-a prezentat la scoalã si a depus o cerere de învoire pentru ziua respectivã, pentru a rezolva unele probleme medicale. Era destul de afectat de cele întîmplate si a cerut iertare pentru iesirea necontrolatã. Repet, m-am mirat, pentru cã a avut o conduitã bunã pînã acum“, a declarat Tudor Creangã, directorul Scolii coordonatoare Bozieni.

Anchetã la ISJ

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Neamt a fost anuntatã chiar din ziua incidentului, de cãtre oficialii din Bozieni. „Mi-a povestit domnul primar despre aceste lucruri si i-am spus cã, dacã asta este situatia, atunci a procedat foarte bine cã a chemat Politia. De asemenea, i-am spus cã trebuie sã actioneze, din puncul sãu de vedere, ca si în cazul oricãrui cetãtean, sã facã abstractie de faptul cã agresorul este profesor, legea este aceeasi pentru toatã lumea. Oricum, considerãm inacceptabil cã un cadru didactic era în stare de ebrietate într-un spatiu public, fapt pentru care am trasat sarcinã directorului scolii din Bozieni ca sã trimitã imediat o informare la inspectorat despre cum s-au întîmplat lucrurile si mãsurile luate“, a declarat Mihai Lãcãtusu, inspector general al ISJ Neamt. Dupã terminarea anchetei, dacã oamenii legii îl vor gãsi vinovat pe Dorel Cozma, directorul scolii are sarcina sã îl aducã în fata unei comisii care sã se pronunte în privinta sanctionãrii sale, potrivit Statutului cadrului didactic. ÃŽn plus, dacã dupã consultul fãcut la Psihiatrie se va ajunge la concluzia cã are probleme nervoase, nu va mai putea obtine, în toamnã, avizul psihologic necesar pentru exercitarea meseriei. ÃŽn ultimii ani, Dorel Cozma a mai ajuns în atentia superiorilor pentru probleme de serviciu cauzate tot de consumul de alcool, pe fondul unor reclamatii primite de la pãrintii copiilor.

Articol afisat de 1981 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC, V. MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de adri la data 21.05.2008 22:20
caft electoral
imi pare tare rau ca nu se vede decat partea proasta a intamplarii!!! corect, domnul prof. era in stare de ebrietate (se stie ca omul la bautura spune tot ce are pe suflet)a reactionat intr-un mod anormal, dar domnul primar (daca era mai calculat si mai destept in acel moment, trebuia sa evite scandalul, nu??? sau, a vrut sa profite de situatie sa il discrediteze pe dom' profesor?! Domnul primar a uitat cand a avut si el probleme cu bautura?! (a facut de ras institutia pe care o conduce si in momentul de fata!!) si...cate si mai cate!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective