Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cutremur la Federatia Românã de Handbal

Cutremur la Federatia Românã de Handbal

• Petru Paleu, vicepresedintele federatiei, spune cã nu sînt normale schimbãrile propuse pentru retrogradare din Liga Nationalã • el ar fi vrut date libere în calendar pentru jocuri amicale ale echipei nationale masculine • într-un editorial din Prosport, intitulat „Gatu face si desface“, se spune cã singurele persoane cu coloanã vertebralã din federatie sînt Marinescu si Paleu •

Petru Paleu, vicepresedintele Federatiei Române de Handbal, pare a fi rupt relatia cu Cristian Gatu, presedintele forului amintit, în urma sedintei Adunãrii Generale a FRH, care a avut loc pe 20 mai, la Bucuresti. Gatu a acceptat ca la finalul sezonului competitional 2007-2008 sã rãmînã în primele divizii de handbal, la masculin si feminin, cîte 14 echipe, la fel ca la startul întrecerii. Numai cã, în vara lui 2007, acelasi for handbalistic fãcea public un regulament care preciza clar cã vor retrograda cîte 4 formatii din ambele ligi, urmînd a promova din Divizia A cîte douã. „Au fost în trei ani consecutivi tot atîtea modificãri de regulament pentru ceea ce înseamnã promovarea si retrogradarea. Asa ceva nu este corect, pentru cã s-au salvat formatii care în mod normal nu mai aveau ce cãuta pe prima scenã a handbalului românesc. Si încã ceva: ce sã mai caute în viitoarea competitie echipe care într-un sezon întreg nu au reusit sã adune nici mãcar un punct, cum sînt Caracalul, la bãieti, si Sfîntu Gheorghe, la fete“, a declarat Petru Paleu, fostul conducãtor al celor de la FibrexNylon Sãvinesti, prima echipa din România calificatã în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. De asemenea, Petru Paleu considerã cã nu existã respect fatã de echipele nationale, care ar trebui sã joace cîteva meciuri amicale pe an. „Am propus sã aparã în calendarul competitional cîteva date libere pentru ca echipa nationalã sã joace meciuri amicale. Nationala de bãieti are nevoie de astfel de partide pentru a se omogeniza si pentru a se pregãti în toamnã pentru turneul final al Campionatului European, acolo unde sînt sigur cã vom ajunge. Si chiar dacã nu am ajunge la acel turneu, nationala are nevoie de partide pentru omogenizare“, a mai spus Paleu. Sedinta Adunãrii Generale a FRH a fost supervizatã de Silviu Bãdãu, reprezentantul Agentiei Nationale pentru Sport. La finalul întîlnii acesta a anuntat cã va prezenta conducerii ANS situatia de la FRH si va propune ca decizia acestui for sã nu fie aprobatã de presedintele Octavian Belu. Edificator pentru cele ce se întîmplã în cadrul FRH este un editorial apãrut în editia de ieri, 21 mai 2008, în Prosport, semnat de Alexandru Enciu si pe care îl redãm integral.

Gatu face si desface

Cristian Gatu s-a compromis definitiv, girînd modificarea sistemului competitional pentru un sezon deja încheiat. Deznodãmîntul a nouã luni de lupte si tensiuni pe semicerc, în partea inferioarã a clasamentului, a fost rectificat prin blat: adio griji, adio retrogradare!
Presedintele FR de Handbal putea sã suprime initiativa, dar nu a fãcut-o, din cel putin trei motive: 1. Campanie electoralã - îsi pregãteste terenul pentru o nouã candidaturã, desi spune cã nu mai vrea un alt mandat; 2. Monedã de schimb - cluburile sînt mulse în interesul echipei nationale; 3. Masã de manevrã - mai multe echipe, mai multe posibilitãti pentru cel care se ghideazã pe principiul „dezbinã si condu!“. Dovada implicãrii lui Gatu: presedintele a înfierat, în plen, singurele persoane cu coloanã vertebralã care au atras atentia asupra ilegalitãtii deciziei: Marinescu si Paleu.
În handbal, numele regretatului Lucian Grigorescu e un etalon de onoare, stabilitate si disciplinã. De numele lui Gatu vor rãmîne legate haosul, colportãrile si arbitrajele dubioase.

Articol afisat de 1673 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective