Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria Piatra Neamt, case noi pentru 100 de familii

• primãria a dat ieri cheile chiriasilor din vilutele cu locuinte sociale de la Speranta • „Sperãm ca mult mai multi pietreni sã se bucure de locuinte moderne si civilizate“, a declarat primarul Gheorghe Stefan •

O sutã de familii din Piatra Neamt au primit ieri cheile noilor lor cãmine. Primãria Piatra Neamt a dat în folosintã vilutele cu locuinte sociale, noii locatari urmînd sã aibã statut de chirias. Ansamblul cuprinde 25 de cãsute cu cîte patru locuinte fiecare, douã la parter, douã la etaj. Apartamentele au o camerã generoasã, o bucãtãrie mare, o debara spatioasã, hol, baie si sînt dotate cu tot ce-i trebuie unei familii la casa ei, de la gresie si parchet pe jos, pînã la faiantã, chiuvetã, cadã, lavoar, centralã termicã si chiar aplice pe pereti. Fiecare locuintã are în jur de 40 de metri pãtrati. Existenta centralei proprii în fiecare apartament dã familiei siguranta cã va avea apã caldã si cãldurã permanent. Totodatã, reprezintã o mînã de ajutor întinsã furnizorilor de utilitãti, întrucît contractele vor fi încheiate pe fiecare titular de apartament, iar în cazul în care unul se va dovedi rãu-platnic va fi pedepsit doar el, nu si vecinii. De administrarea complexului de locuinte se ocupã societatea Locato, care a încheiat deja contractele de închiriere cu beneficiarii. Chiria lunarã a fost stabilitã de consilierii locali la 44,96 lei, la care se adaugã un depozit de garantie care însumeazã trei chirii (134,88 lei) si fondul de rulment (stabilit la 100 de lei). Noii locatari au fost selectati la sfîrsitul anului trecut, dupã ce si-au actualizat dosarele depuse la primãrie. Sînt de toate vîrstele, dar predominã tinerii. Cîteva familii sînt din cele expuse riscului de a fi evacuate din casele nationalizate, dar cei mai multi sînt dintre cei aflati pe listele ANL. Investitia totalã în cele o sutã de unitãti locative depãseste 114 miliarde de lei vechi, bani care au fost asigurati de primãrie si de Guvernul României, prin fondul national de dezvoltare.

„Primãria va continua acest program“

„Mã bucur cã am reusit sã dãm în functiune cele 25 de locatii cu 100 de locuinte sociale. Primãria va continua acest program. Avem si în cartierul Vãleni 50 de astfel de case, deci 200 de unitãti locative. Sã stiti cã acest proiect este în colaborare cu Guvernul României si Ministerul Lucrãrilor Publice, care au contribuit cu fonduri, si pe aceastã cale vreau sã le multumesc. Sperãm sã continue aceastã colaborare si cît mai multi pietreni sã se bucure de aceste locuinte, dupã pãrerea mea, moderne si cu un înalt grad de civilizatie. Sper sã le foloseascã cu încredere si sã se simtã confortabil în ele“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Cel care a înmînat cheile pietrenilor care au primit repartitie la blocurile V1-V25 a fost viceprimarul Vasile Ouatu. Acesta a precizat cã locuintele au caracter social si au fost repartizate numai celor care au îndeplinit conditiile. „ÃŽn primul rînd, sã aibã serviciu. Adicã unul din familie sã facã dovada cã are un venit stabil“, a spus Vasile Ouatu. „Cu aceste apartamente, cred cã cifra depãseste o mie, perioadã în care primarul Gheorghe Stefan si echipa lui au fãcut eforturi. A stiut sã-si foloseascã oamenii ca într-adevãr sã aducã fonduri si sã facã locuinte, pentru cã cea mai gravã problemã a orasului era lipsa de locuinte. Eu zic cã s-a reusit un lucru foarte mare, fiind astfel primul oras din tarã care are asa numãr mare de locuinte. Bineînteles, noi nu ne oprim aici. Continuãm constructii de locuinte, atît prin ANL, cît si prin primãrie. ÃŽn perioada urmãtoare vor fi date în folosintã alte locuinte, si sociale, si pentru tineri. Aici, în Speranta, vor mai fi construite ansambluri locative, pentru cã am mai cumpãrat terenuri aici. Putem spune cã orasul se extinde, cã apar noi cartiere. Am vãzut chiar si acum, cu ocazia votului, cã au crescut sectiile de votare de la 102 la 107“, a adãugat viceprimarul Ouatu. Potrivit estimãrilor sale, în cartierul Speranta trãiesc în prezent cam 600 de familii, ceea ce înseamnã pe putin 1.500 de suflete. Vasile Ouatu este convins cã zona se va dezvolta continuu, mai ales cã existã utilitãti si infrastructurã.

Articol afisat de 1808 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective