Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alegeri dificile pentru sefii la „Hogas“ si „Stefan cel Mare“

• consiliile de administratie de la cele douã licee au de ales cîte un director adjunct • problema e cã alegerea trebuie fãcutã dintre doi colegi cu punctaj mare la examenul pentru directori •

Comisia de examinare a candidatilor pentru functia de directori adjuncti, întrunitã sãptãmîna aceasta, a lãsat la latitudinea membrilor consiliilor de administratie din douã unitãti de învãtãmînt alegerea adjunctilor. Este cazul Colegiului National Calistrat Hogas si a Colegiului National Stefan cel Mare Tîrgu Neamt. Profesoara Gabriela Banu, presedinta comisiei judetene de evaluare a concurentilor pentru functiile de directori si directori adjuncti a declarat cã în cazul fiecãrei functii, ambii candidati au depãsit punctajul minim care îi propulseazã ca admisi. „ÃŽn cazul a douã colegii nationale, pentru o singurã functie au fost cîte doi candidati. ÃŽntrunind peste 90 de puncte, am decis sã lãsãm la aprecierea membrilor consiliului de administratie al unitãtii de învãtãmînt care dintre candidati este mai potrivit pentru aceastã functie, din punctul nostru de vedere, ambii candidati putînd ocupa acest post“, a declarat profesoara Gabriela Banu.
Grupul Scolar Mihai Sadoveanu Borca are un singur post de director adjunct, dar candidatul care a intrat în examen pentru ocuparea lui a fost declarat respins. Pentru secundariatul Colegiului National Stefan cel Mare au fost doi candidati pe post, ambii apti din punct de vedere al ISJ si MECT. La fel stau lucrurile si în cazul Colegiului National Calistrat Hogas. Mai simplu au stat lucrurile în cazul Liceului cu Program Sportiv Roman, întrucît cei doi candidati, amîndoi admisi, au la dispozitie douã posturi. S-a ocupat si functia de director adjunct al Scolii nr. 1 Roman, care a fost vrutã de un singur candidat, la fel ca si în cazul Grupului Scolar Ion Ionescu de la Brad.
Conform legislatiei în vigoare, în scolile unde sînt mai multi candidati la functia de directori adjuncti care întrunesc punctajul minim de 90 de puncte, acestia sînt declarati de cãtre comisia de examinare admisi, dar alegerea efectivã a celui care va ocupa scaunul este atributul consiliului de administratie al unitãtii de învãtãmînt. În cazul directorilor plini, cînd sînt mai multi candidati care au atins punctajul minim de 90 de puncte, este numit director al scolii concurentul cu cel mai mare punctaj.
Valeriu Dumitru, directorul CN Stefan cel Mare Tîrgu Neamt, a declarat cã dupã ce ISJ va anunta printr-o adresã oficialã cã doi candidati sînt apti sã detinã functia de director adjunct al colegiului, se va întruni Consiliul Profesoral si apoi Consiliul de Administratie si se va lua decizia finalã. De asemenea, va fi anuntat si Consiliul Local Tîrgu Neamt despre aceastã interventie în organigramã. Profesoara Maria Lupu, directorul CN Calistrat Hogas, a spus cã mai întîi trebuie asteptate sã treacã zilele alocate depunerii de contestatii. În cazul în care se va înregistra un astfel de document, în cinci zile trebuie sã i se dea un rãspuns, iar dacã nu va fi contestatie, se va întruni Consiliul de Administratie si se va decide care este adjunctul potrivit.

Articol afisat de 1484 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective