Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zile numãrate pentru directorii de scoli cu delegatie

Circa 25 de directori care acum detin functiile cu delegatie mai au cîteva zile în care se mai bucurã de acest statut, întrucît dupã data de 1 iunie se va produce schimbarea lor. Inspectorul general adjunct Gabriela Banu a declarat cã aceste cadre didactice, care ocupã functia cu delegatie, dar nu au venit la concurs au arãtat de fapt cã nu vor aceste functii. „Inevitabil se va produce schimbarea directorilor cu delegatie, pentru cã nevenind la concurs este clar cã nu vor sã ocupe aceste functii. ÃŽn perioada actualã se lucreazã la situatia care va arãta cum stau lucrurile în fiecare scoalã din judet - dacã directorul este cu concurs, de cînd detine functia, dacã unitatea de învãtãmînt este condusã cu delegatie, ori dacã directorul este în perioada de probã, el fiind admis la concursul organizat fie în prima etapã, fie în cea de-a doua. Dupã aceastã radiografiere, vom stabili ce directori cu delegatie vom numi în scolile care n-au avut candidati în concurs“, a declarat profesoara Gabriela Banu, presedinta comisiei de concurs pentru directori, care a functionat pînã la sfîrsitul sãptãmînii trecute.
Conform legislatiei, pînã la jumãtatea acestei sãptãmîni, la Inspectoratul Scolar se asteaptã contestatiile aferente celei de-a doua etape de concurs pentru directori, care s-a desfãsurat în perioada 19-23 mai. În acest interval, 43 de cadre didactice au intrat în cursa pentru desemnarea directorilor sau a directorilor adjuncti pentru 31 de unitãti de învãtãmînt. Au rãmas fãrã candidati toate scolile si liceele teologice, în vreme ce pentru alte unitãti au fost cîte doi, trei oameni care vor sã detinã aceeasi functie. Scolile pentru care au fost cîte doi candidati la obtinerea functiei de director sînt Scoala Tasca, Scoala nr. 1 Piatra Soimului, Scoala 5 Piatra Neamt, Scoala 10 Piatra Neamt, Scoala Farcasa, Scoala Boghicea, SAM Gheorghe Pãtrascu Buruienesti - Dorljesti, Grup Scolar Mihail Sadoveanu Borca. Competitie pentru functia de director adjunct a fost la Colegiul Stefan cel Mare Tîrgu Neamt, Liceul cu Program Sportiv Roman, Colegiul Calistrat Hogas, iar la Scoala nr. 6 Piatra Neamt au fost trei candidati pentru functia de director plin. Printre cei care au fost testati sãptãmîna trecutã se numãrã si profesoara Mariana Rosanu, inspector scolar si responsabil cu imaginea în cadrul ISJ Neamt, declaratã cîstigãtoare pentru sefia Scolii nr. 5 Piatra Neamt. Conform metodologiei în vigoare, contractele sînt valabile pe o perioadã de patru ani, dupã care dacã vor sã rãmînã pe functie vor avea de sustinut din nou concursul. Inspectorul general adjunct Grigorutã Oniciuc a declarat cã pentru desemnarea celor care vor prelua conducerea unitãtilor de învãtãmînt pe bazã de delegatie este necesarã recomandarea consiliilor de administratie ale scolilor în care urmeazã a-si exercita atributiile de directori, sustinerea colegilor din cancelarie si apoi avizul CA al ISJ Neamt.

Articol afisat de 2193 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective