Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parcãri noi în Mãrãtei

Municipalitatea va amenaja o parcare nouã pe strada Anton Naum din Mãrãtei, pe 210 mp pe care îi va primi din partea unui cetãtean, la schimb pentru alt teren. Solutia vine ca rãspuns al unui mic necaz creat de Legea 10. Dumitru Trandabãt a primit în baza acestei legi 210 mp de teren pe Anton Naum, între blocuri. Ulterior, ca tot omul care se vede stãpîn pe o palmã de pãmînt, s-a gîndit sã construiascã ceva pe el. Cînd a depus documentatia pentru obtinerea certificatului de urbanism, a constatat însã cã planurile sale nu prea se încadreazã în ce prevede Planul Urbanistic General pentru zona respectivã. „Pentru cã terenul este situat între blocuri. ÃŽn aceastã situatie, s-a adresat primãriei cu propunerea sã ofere terenul obtinut la Legea 10 în schimbul altei suprafete, echivalente. Printr-o hotãrîre a consiliului local din luna martie a acestui an, a fost aprobat acest schimb de terenuri. Municipalitatea va prelua cei 210 metri pãtrati din strada Anton Naum, fãrã numãr, si va amenaja locul în conformitate cu prevederile PUG-ului. Adicã locuri de parcare, spatiu verde si alei de acces. ÃŽn schimb, va oferi cetãteanului o suprafatã de teren pe dealul Bãcioaia“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei. Evaluarea bunurilor a fost fãcutã încã din martie, cînd s-a constatat cã pretul pe metru pãtrat în Mãrãtei, în zona strãzii Anton Naum, e de 115 euro, ceea ce a fãcut ca proprietatea omului sã valoreze cam 24.200 de euro (89.355 lei). Pe Bãcioaia, în schimb, metrul pãtrat nu sare de 20 de euro, motiv pentru care omul trebuie primeascã aproximativ 1.207 mp ca sã fie schimbul echitabil de ambele pãrti. Tranzactia a fost bãtutã în cuie acum douã luni. Acum, s-a dat „la loc comanda“. Pentru cã omul a fost pe deal si a zis cã nu vrea parcela propusã de oficialii pietreni.
„Domnul Trandabãt a optat pentru un alt lot de teren proprietate a municipalitãtii, situat tot pe dealul Bãcioaia, dar într-un alt amplasament si cu o suprafatã mai micã, de 1.187 mp“, spun reprezentantii primãriei. Motiv pentru care li se propune consilierilor locali sã modifice hotãrîrea prin care s-a bãtut în cuie schimbul de proprietãti, pentru ca omul sã primeascã parcela doritã.

Articol afisat de 1313 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective