Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Jale pe soselele din Neamt

Jale pe soselele din Neamt

O contraventie rutierã la 7 minute

• în primele trei luni din acest an, politistii de la Serviciul Rutier au aplicat 19.113 contraventii, cu aproximativ 4.000 mai multe decît în aceeasi perioadã a anului 2007 • vitezomanii au încasat 5.265 de contraventii • cea mai mare vitezã înregistratã de aparatul radar a fost 152 km/h în localitate •

De la un an la altul, circulatia pe arterele rutiere din Neamt se desfãsoarã cu tot mai multã dificultate. Ce-i drept, numãrul mare de autovehicule, precum si infrastructura care lasã de dorit sînt douã cauze care duc la îngreunarea circulatiei rutiere si la producerea unor evenimente rutiere. ÃŽnsã principala cauzã se aflã „în curtea“ conducãtorilor auto care nu respectã legislatia în vigoare. Situatia este cunoscutã si de politisti, acestia încercînd prin actiunile desfãsurate în trafic sã-i constientizeze pe participantii la trafic asupra riscurilor la care se supun dacã nu respectã legea. Sãptãmînal, oamenii legiii organizeazã actiuni tematice cu scop preventiv-educativ. Pe lîngã toate acestea, echipaje ale Politiei Rutiere sînt vãzute zilnic pe principalele artere de circulatie din judet. Toate aceste actiuni au dus la constatarea unor abateri sanctionate contraventional. Numãrul acestora aratã, cel putin în judetul Neamt, cît de mult respectã legislatia participantii la trafic. Iar cifrele nu sînt deloc unele încurajatoare. Astfel, în primele trei luni ale acestui an, politistii au împãrtit 19.113 amenzi de circulatie, cu aproximativ 4.000 mai multe decît în aceeasi perioadã a anului trecut. Un calcul simplu aratã cã la fiecare 7 minute, în judetul Neamt este amendatã o persoanã pentru încãlcarea normelor rutiere. Din cele 19.113 sanctiuni, 13.545 au fost încasate de soferi. Cel mai multe, respectiv 5.265 au fost acordate pentru depãsirea limitei legale de vitezã. Recordul neoficial al vitezomanilor apartine unui pietrean care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe strada 1 Decembrie 1918 din Piatra Neamt, cu viteza de 152 km/h.
Pentru conducere sub influenta bãuturilor alcoolice, oamenii legii au dat 314 amenzi, cu 155 mai multe decît în primul trimestru al anului 2007. Neacordarea de prioritate pietonilor a dus la sanctionarea a 255 de soferi, neacordarea prioritãtii la autovehicule - 64 de amenzi, nefolosirea centurii de sigurantã - 3.234 sanctiuni rutiere, folosirea telefonului mobil la volan - 225 de amenzi, lipsa asigurãrii auto obligatorii - 56 de amenzi. Ceilalti participanti la trafic au încasat, în total, 5.444 de amenzi, cu 1.987 mai multe decît în aceeasi perioadã a anului trecut. Pietonilor li s-au acordat 3.253 de amenzi, biciclistilor - 1.267, cãrutasilor - 806.
În urma analizãrii acestor date, politistii au constatat cã principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, în primele trei luni ale acestui an, au fost încãlcarea regulilor de cãtre pietoni si viteza excesivã, ori neadaptatã la conditiile de drum si trafic.
În mediul rural s-au înregistrat 54 de accidente, care s-au soldat cu 9 morti, 31 de rãniti grav si 29 rãniti usor. În mediul urban au avut loc 32 de accidente, care s-au soldat cu 2 morti, 15 rãniti grav si 18 rãniti usor. Mai trebuie precizat cã actiunile politistilor au dus la constatarea a 118 infractiuni la regimul circulatiei, retinerea a 1.178 permise de conducere si a 387 de certificate de înmatriculare. În total, în primul trimiestru al acestui an s-au înregistrat 86 de accidente, soldate cu 11 morti, 46 rãniti grav si 47 de rãniti usor.

Articol afisat de 2117 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 31.05.2008 10:37
90%din politisti sunt facuti dupa ce alearga o tura de stadion
din aceasta cauza dar si din cauza mentalitatii comuniste mostenita de la sefii lor se cred Dumnezeu si fac exces de zel.A vazut cineva in P.Nt. la ore de virf politisti in intersectii? sau in locurile in care se stie ca se incalca regulile sa stea politisti pt.a preveni asa ceva? Nu ei sunt invatati sa fie tupeisti, sa stea la pinda nu sa previna, si sa ia spaga atunci cind merge. Iar pe smecheri daca-i deranjeaza iau pumni in gura. In orasele mari ofiterii dirijeaza circulatia,iar la noi niste putoi fara studii stau confortabil la sediu in birou si in masina cu radarul,cit e ziulica de lunga. faceti contestatii la amenzile astea si o sa aveti cistig de cauza. Important e sa nu srmnati procesul verbal. In ultimul an am cistigat trei astfel de procese, pt ca astia nu sint in stare nici sa completeze corect un proces verbal.Rusine sa le fie. Nu stiu ca datorita noua beneficiaza de statutul pe care il au si se comporta de parca ne prind la furat.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective