Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cãlãii de la Vînãtori Neamt

• trei tineri, de 19, 17 si 16 ani, au ucis cu bestialitate un consãtean de 36 de ani • totul a plecat de la suma de 5 lei • dupã ce victima a fost tocatã în bãtaie, a fost tîrîtã pînã la rîu • în timp ce unul dintre indivizi îl tinea cu capul în apã, ceilalti doi au sãrit cu picioarele pe victimã • numai un criminal a fost arestat •

Una din cele mai monstruase crime din acest an a avut loc în noaptea de 30/ 31 mai 2008, în localitatea Vînãtori Neamt. Conflictul dintre trei tineri cu vîrste între 16 si 19 ani si viitoarea victimã, în vîrstã de 36 de ani, a plecat de la o sumã de bani infimã, respectiv 5 lei (50.000 de lei vechi). Pentru cã unul din cei trei autori nu a vrut sã-i dea banii victimei, bãrbatul i-a apostrofat cã pe vremea lui copiii nu mergeau cu adultii la cîrciumã, iar dacã ar fi fãcut acest lucru ar fi fost urechiti. Tinerii s-au simtit jigniti, drept pentru care s-au decis sã-i aplice victimei o corectie. Pe fondul consumului exagerat de bãuturi alcoolice, l-au zdrobit în bãtaie cu pumnii si cu picioarele, apoi l-au tîrît mai mult mort decît viu la un rîu din apropiere. Cel de 19 ani l-a tinut cu capul în apã, iar ceilalti au sãrit cu picioarele pe el pînã ce bãrbatul si-a dat sfîrsitul. Au abandonat cadavrul la marginea apei si au plecat acasã fãrã sã le pese. Totul a iesit la ivealã în dimineta zilei de sîmbãtã, 31 mai 2008, cînd Postul de Politie Vînãtori a fost sesizat prin apelul unic de urgentã 112, despre faptul cã în albia pîrîului Gîrla Morii a fost descoperit cadavrul unui tînãr. Corpul prezenta numeroase leziuni profunde la nivelul capului, iar în urma cercetãrilor efectuate s-a stabilit cã este vorba despre un localnic, Cristinel Chitic, de 36 de ani. Oamenii legii, politisti si procurorul criminalist, au refãcut traseul pe care-l avusese, cu o searã înainte, victima. Pe baza depozitiei martorilor care-i vãzuserã în ziua precedentã omorului, s-a stabilit cã pe parcursul zilei de vineri, 30 mai 2008, Cristinel Chitic a consumat o cantitate apreciabilã de bãuturi alcoolice. Parte din zi si-a petrecut-o cu alte persoane, iar spre searã a stat în compania celor care urmau sã-i devinã cãlãi. Este vorba de Petru Bordianu, de 19 ani, Nicolae Perjã, de 17 ani, si Ioan Uruioc, de numai 16 ani, toti consãteni si vecini cu partea vãtãmatã.

Doar unul arestat

Au plecat împreunã spre casã, dar Chitic ar fi vrut sã mai bea ceva, însã nu mai avea bani. ÃŽn aceste conditii, s-a gîndit sã se împrumute de la tineri. A cerut bani de la Uruioc, dar a fost refuzat. Enervat de atitudinea celor pe care-i considera prieteni, Chitic le-a tras o „sãpunealã“ si le-a explicat cã atunci cînd el era minor nu bea în bar cu adultii, iar dacã fãcea acest lucru, pleca în suturi pînã acasã. Adolescentii s-au enervat si au hotãrît sã-i arate cum stã treaba pe vremea lor. Pe islazul de la marginea satului, în întuneric si nestiuti de nimeni, au snopit victima în bãtaie. Dupã ce l-au lãsat lat la pãmînt, l-au tîrît cîtiva zeci de metri pînã la pîrîu, unde Bordeianu l-a tinut cu capul în apã, iar ceilalti l-au cãlcat în picioare, l-a propriu. „Tînãrul ucis era vecin cu cei trei agresori. Sîmbãtã searã au bãut împreunã la un bar din sat, dupã care au plecat spre casã. Pe drum, între ei a avut loc un conflict spontan, Cristinel C. fiind bãtut de cei trei. Ulterior, victima a fost tîrîtã vreo 50-60 de metri pînã în albia unui pîrîu din zonã si a fost tinutã cu forta în apã pînã s-a înecat. Este o crimã oribilã, ultima faptã de o asemenea cruzime înregistrîndu-se în urmã cu cîtiva ani în comuna Borca. Cei trei si-au recunoscut fapta, iar cel de 19 ani a fost retinut pe bazã de ordonantã si arestat, ulterior, de instantã, pentru sãvîrsirea infractiunii de omor calificat“, a declarat comisarul Paul Tablan, ofiter în cadrul Serviciului de investigatii criminale. Necropsia a stabilit cã moartea a fost violentã si s-a datorat asfixiei mecanice prin înec, consecinta unui traumatism cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebralã, leziuni care l-au pus pe Chitic în imposibilitatea de a se apãra sau de a se ridica din apã, pe fondul unei intoxicatii acute cu alcool etilic. Minorii vor fi cercetati în libertate, pentru comiterea omorului.

Borca, 7 aprilie 2004

O crimã asemãnãtoare a avut loc pe 7 aprilie 2004, la Borca. Atunci, Lenuta Pãduraru, de 31 de ani, din Borca, si Gabriel Bîrgãuan, de 32 de ani, din Botesti, l-au ucis pe Dan Copot, de 40 de ani, din Tîrgu Neamt. Identificarea cadavrului s-a fãcut prin intermediul liderilor romi din zonã si folosind ca principale semnalmente tatuajele victimei, deoarece nu exista nici un act asupra sa. Copot s-a deplasat la Borca pentru a cumpãra un cal si s-a întîlnit cu cei doi. ÃŽl stia pe Bîrgãuan deoarece fuseserã „colegi“ în Pentenciarul Bacãu. Cei doi concubini au decis sã-l omoare, iar în primã fazã i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu o scîndurã ruptã dintr-un gard. Apoi i-au legat mîinile si picioarele cu sîrmã si i-au luat suma de 5,3 milioane de lei vechi. L-au tîrît în albia rîului Bistrita, unde Gabriel Bîrgãuan l-a tinut cu capul în apã pînã a decedat. Banii au fost cheltuiti în aceeasi noapte. Pe 6 ianuarie 2005 cei doi au fost condamnati la 45 de ani de închisoare. Bîrgãuan este în executarea unei pedepse de 25 de ani de detentie, iar femeia a primit 20. Au contestat pedeapsa pînã la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie, dar fãrã nici un rezultat. Diferenta dintre cele douã crime este cã cea de la Borca a fost comisã în scop de jaf.

Articol afisat de 2159 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU, L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective