Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Electoralele au lipsit la Sanatoriul Bisericani

• bolnavii internati la acest spital nu au putut vota • fiind din alte localitãti ale judetului ei nu puteau vota decît în cele de domiciliu •

Conotatiile electorale ale zilei de ieri nu s-au resimtit deloc la Spitalul de Pneumologie Bisericani. Cei aproximativ 270 de bolnavi internati aici nu si-au putut exercita dreptul constitutional de a vota autoritãtile locale, respectiv, judetene care sã conducã în urmãtorii patru ani. Si asta deoarece în respectiva unitate sanitarã nu s-a mai organizat sectie de votare. Pentru cã, de astã datã, cei care au gîndit strategia de votare nu au luat în calcul situatiile speciale de tipul spitalelor regionale si au decis cã acest lucru nu se poate face decît în localitatea de domiciliu.
La Spitalul Bisericani, singura unitate sanitarã din Moldova unde se trateazã tuberculoza pulmonarã, dar si alte afectiuni ale plãmînilor, sînt internati destui bolnavi din Piatra Neamt si din judet. Teoretic, cei domiciliati în municipiul resedintã de judet care ar fi vrut ieri sã voteze, fie s-ar fi putut duce acasã, fie ar fi putut merge la cea mai apropiatã sectie de votare - adicã una din comuna Alexandru cel Bun. Pacientii spitalizati aici care domiciliazã în alte localitãti din judet nu aveau decît varianta de a pleca acasã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Elena Botezatu, manager al Spitalului Bisericani, nici unul dintre bolnavii internati aici nu s-a învoit pentru sfîrsitul de sãptãmînã care tocmai a trecut. „Stiind cã sînt alegeri, noi am demarat pregãtirile încã de la începutul sãptãmînii trecute în privinta organizãrii spatiului din spital unde a functionat mereu sectia de votare. Spre deosebire de altãdatã, am observat o liniste suspectã si ne-am întrebat ce se întîmplã. Am aflat cã, fiind vorba despre alegeri locale, regulile sînt cu totul altele“, a declarat managerul Spitalului Bisericani, Elena Botezatu. Curtea unitãtii spitalicesti era, ieri, pustie.
Ioan T., în vîrstã de 60 de ani, din Girov, este suspectat ca fiind bolnav de TBC si este internat la Spitalul Bisericani de aproximativ trei sãptãmîni. „Am vrut sã mã duc si eu sã aleg si am întrebat pe aici unde e sectia de votare. Cicã nu-i. Si eu nu am drept de vot decît la mine în comunã. Dacã nu eram internat m-as fi dus sã pun stampila pe buletinul de vot, dar asa, nu mã pot duce, cã nu am bani“, a declarat Ioan T. Elena M., în vîrstã de 54 de ani, este de loc din Piatra Neamt. ÃŽn urma unei rãceli mai vechi la plãmîni care nu a fost corect tratatã, a rãmas cu sechele. Din acest motiv, mãcar o datã pe an, este internatã la Bisericani.
„Vreau sã mã duc sã votez, dar am probleme cu picioarele si nu pot sã merg. Am auzit cã am dreptul sã cer urna mobilã, dar nu stiu cu cine sã vorbesc aici, ca sã mã ajute. Asa cã, data viitoare, cine o mai apuca“, a spus cu of femeia.
Mihai C., în vîrstã de 64 de ani, din Piatra Neamt, internat aici de cîteva luni pentru tratarea tuberculozei, este tare dezamãgit. „Nu mã intereseazã alegerile lor. Nu vreau sã stiu de niciunul. La nimeni nu-i pasã de cei bolnavi si vai de capul lor. Am lucrat 30 de ani sudor si m-am îmbolnãvit. ÃŽs vai de capul meu. Nevasta m-a lãsat si a plecat în Italia la muncã. Copiii sînt si ei tot acolo. Eu sînt singur aici în spital. De ãstia care vor putere îmi pasã mie?“, a subliniat bãrbatul.

Articol afisat de 1826 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective