Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Roman, Cãrpusor si Leoreanu merg în turul II

• romascanii au ales, pe 1 iunie, continuitatea, dar si... „schimbarea la fatã“ • candidatul PD-L, Laurentiu Leoreanu, a obtinut cele mai multe voturi din partea romascanilor, urmat de Dan Cãrpusor, candidatul PSD • pe locul al III-lea, necîstigãtor, s-a clasat candidatul PNL, Dorinel Ursãrescu • 812 de buletine de vot pentru primar au fost anulate •

Romascanii au decis: Dan Ioan Cãrpusor, actualul primar (candidatul PSD), si Dan Laurentiu Leoreanu (candidatul PD-L), merg în turul al doilea de scrutin, care va avea loc în data de 15 iunie, adicã peste douã sãptãmîni. Estimãrile si sondajele fãcute de-a lungul campaniei electorale acordau sanse reale, de a accede mai departe, pentru trei candidati: Dan Cãrpusor, Laurentiu Leoreanu si Dorinel Ursãrescu, ultimul fiind candidatul PNL la functia de primar. Cele mai multe sondaje îi scoteau preferati pe Dan Cãrpusor si Dorin Ursãrescu. Dar, votul de duminicã a fost si o demonstratie a faptului cã, atunci „cînd doi se ceartã, al treilea cîstigã“. Astfel, Laurentiu Leoreanu s-a clasat pe primul loc, chiar dacã la diferentã micã de Cãrpusor. Situatia datã face ca, peste douã sãptãmîni, romascanii sã-si aleagã un primar social democrat sau democrat-liberal. Datele centralizate de Biroul Electoral Municipal Roman aratã cã, din 63.802 de romascani cu drept de vot, la urne s-au prezentat 26.381, adicã 41,35%. De remarcat faptul cã, în cele 39 de sectii, 812 de buletine de vot pentru desemnarea primarului au fost anulate.
Pentru fotoliul de primar de Roman, s-au înscris zece candidati pe care numãrul de voturi îi plaseazã în urmãtoarea ordine: Dan Laurentiu Leoreanu (PD-L) - 7.747 de voturi (30,30%), Dan Ioan Cãrpusor (PSD) - 7.460 de voturi (29,18%), Dorinel Ursãrescu (PNL) - 6.333 de voturi (24,77%), Sorin Dumitru Cazan (PNDC) - 1.552 de voturi (6,07%), Mihail Florea (PIN) - 1.037 de voturi (4,06%), Petru Sandu (PNTCD) - 793 de voturi (3,10%), Aurelia Teodoru (PRM) - 223 de voturi (0,87%), Eusebiu Lupu (PC) - 162 de voturi (0,63%), Sergiu Porumb (PV) - 149 de voturi (0,58%) si Milutã Scutaru (PNGCD) - 113 voturi (0,44%).

Ursãrescu preferã Parlamentul

Dan Ioan Cãrpusor, actualul primar al Romanului, a specificat faptul cã votul romascanilor este o consecintã a unui „trend“ national, PD-L obtinînd foarte multe voturi. „Faptul cã Laurentiu Leoreanu este aproape la egalitate cu mine demonstreazã cã a existat o influentare a votului politic, fapt dovedit de procentele obtinute de PD-L în restul judetelor. ÃŽn ceea ce priveste Consiliul Local, se vor purta discutii si negocieri, tinînd cont de faptul cã primarul va fi de la un partid, iar viceprimarul de la un alt partid. Am încredere cã vom reusi sã obtinem cele douã treimi necesare, pentru ca proiectele pentru Roman si pentru cetãtenii orasului sã fie aprobate“, a declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor. Dan Laurentiu Leoreanu, cel care a obtinut cele mai multe voturi din partea romascanilor, sustine cã totul se datoreazã echipei pe care o conduce si muncii sustinute a membrilor PD-L. „Noi am dus o campanie curatã, fãrã atacuri la persoanã, am venit cu proiecte si solutii pentru municipiul Roman. Le multumim romascanilor pentru încrederea acordatã si ne luãm angajamentul cã nu-i vom dezamãgi. Pe tot parcursul campaniei, s-au fãcut speculatii pe seama unor aliante între PD-L si alte formatiuni politice, spunîndu-se chiar cã am fi «mîna moartã» a lor. Votul de duminicã a dovedit cã sîntem «o mînã vie» si cã mergem pe drumul nostru, cel de a obtine Primãria Roman“, a declarat Dan Laurentiu Leoreanu.
Dorinel Ursãrescu, unul dintre cei care a pierdut poate cel mai mult dintre candidati, a declarat cã îsi va continua activitatea politicã la Camera Deputatilor. Desi a intrat în Consiliul Local, acesta a sustinut cã nu va renunta la functia de deputat pentru cea de consilier local, sustinînd cã poate face mai multe pentru romascani ca si demnitar. „Sigur cã mã asteptam la mai mult de la aceste alegeri, date fiind si estimãrile fãcute în campanie. Dar, acesta e rezultatul votului. Mã bucur cã, prin ceea ce am fãcut, am contribuit la o posibilã schimbare. ÃŽn ceea ce priveste Consiliul Local, apreciez cã noua componentã nu mai este exclusiv PSD. Eu voi continua sã realizez si sã propun proiecte, cum este cel pentru realizarea de locuinte sociale“, a afirmat Dorinel Ursãrescu.
De altfel, o parte dintre cei implicati în campanie au aflat clasamentul la scurt timp dupã închiderea sectiilor de votare, mai precis de la orele 22.30. PNL a comandat un exit-poll în 20 de sectii de votare, din cele 39, însã rezultatele nu au fost anuntate public.

Articol afisat de 2347 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective