Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fetita însãrcinatã în luna a IV-a împlineste azi 11 ani

• o comisie medicalã va stabili luni dacã minora din Piatra Soimului, însãrcinatã în luna a IV-a, este aptã sã nascã, din punct de vedere fizic si psihosomatic • în cazul în care rãspunsul este negativ, fata va fi supusã unei interventii chirurgicale prin care va fi întreruptã sarcina • Florina este cea mai tînãrã gravidã pe care au cunoscut-o medicii din Neamt • Protectia Copilului este implicatã în acest caz •

Rezolvarea cazului medical inedit pe care îl reprezintã fata de clasa a III-a, din Piatra Soimului, care în urma unui viol petrecut în urmã cu mai bine de patru luni a rãmas însãrcinatã, va fi decisã la începutul sãptãmînii viitoare. Conform protocoalelor medicale de specialitate, dar si deontologiei halatelor albe, pentru ca fata care chiar astãzi împlineste 11 ani sã poatã fi supusã unei interventii de tip microcezarianã, este necesar ca un neuropsihiatru specializat
în copii si un medic legist sã se pronunte dacã dezvoltarea psihosomaticã a pacientei este compatibilã cu nasterea.
ÃŽn consecintã, luni, o comisie medicalã din care vor face parte medicul Paula Iliescu, sefa compartimentului Neuropsihiatrie Infantilã din cadrul Spitalului Judetean, un medic legist si un pediatru o va expertiza pe Florina si se va pronunta dacã aceasta este pregãtitã fizic si psihic sã aducã pe lume copilul si sã îl îngrijeascã. Tinînd cont de constitutia fizicã pe care o are fata, medicii care au consultat-o au opinat cã nasterea i-ar pune viata în pericol. „Am stat de vorbã cu medicii de la Maternitate si cu medicul legist care a consultat-o marti, 3 iunie, si am înteles cã organele genitale interne ale fetei sînt insuficient dezvoltate si nu ar permite dezvoltarea sarcinii pînã la vîrsta de nouã luni. Pe de altã parte, în urma discutiilor pe care le-am purtat cu fetita, am concluzionat cã din punct de vedere psihic ea este un copil. Este marcatã ca afectare a relatiilor sociale. Este foarte îngrijoratã despre ce gîndesc si spun colegii de clasã care au aflat despre drama pe care o trãieste. Nu este preocupatã deloc de ce se va întîmpla cu copilul pe care îl poartã. Nu are capacitatea de a constietiza cã, de fapt, ea poartã în pîntece o nouã viatã“, a declarat profesorul Eugen Simion, seful Serviciului Neglijentã din cadrul Directiei Generale de Asistentã Socialã si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Neamt.
Florina este cea mai tînãrã gravidã pe care au cunoscut-o vreodatã ginecologii nemteni cu zeci de ani de activitate în domeniu. Acestia spun cã pînã la acest caz, cea mai tînãrã mãmicã pe care au avut-o în îngrijire la Maternitatea Spitalului Judetean Neamt avea 12 ani. Numai cã acea fatã chiar a adus pe lume copilul, pentru cã, de fricã, a tãcut si nu a spus nimãnui nimic despre starea sa pînã cînd i-a venit sorocul si s-a dus la spital sã nascã.

„Nu existã nici un motiv pentru ca fata sã fie luatã din mediul familial“

Cazul Florinei este unul cu totul iesit din comun si pentru reprezentantii DGASPC Neamt. O echipã condusã de profesorul Eugen Simion s-a deplasat în urmã cu douã zile la locuinta pãrintilor fetei pentru a efectua ancheta socialã. Florina face parte dintr-o familie care trãieste din muncã cinstitã si se cãzneste sã fie în rînd cu lumea. Mama are 26 de ani, iar tatãl, 33. Fata mai are o sorã în vîrstã de 9 ani. Copiii merg la scoalã si chiar învatã bine. Pentru a-si creste copiii si a le asigura strictul necesar, pãrintii se îndeletnicesc cu agricultura si cu cresterea animalelor.
„ÃŽn curtea lor am vãzut douã autoutilitare cu care transportã animalele la tîrg, pentru a le vinde. ÃŽn casã, în curte, este ordine, curãtenie. Copiii sînt îngrijiti si li se asigurã atît suportul material de care au nevoie, cît si cel afectiv. Pãrintii sînt oameni judecati, cu care te poti întelege omeneste. Oamenii din sat îi privesc cu respect si vorbesc de bine despre ei. Prin urmare, nu existã nici un motiv pentru care fata sã fie luatã din mediul familial. Pentru a-i ajuta, însã, atît pe Florina cît si pe pãrintii acesteia, sã depãseascã din punct de vedere psihic drama pe care o trãiesc, le-am oferit consiliere calificatã în acest sens“, a declarat Eugen Simion, seful Serviciului abuz neglijentã din cadrul DGASPC Neamt.

Urmeazã testul ADN

Tragedia Florinei care poartã în pîntece un copil în vîrstã de 17 sãptãmîni, conceput în urma unui viol a iesit la ivealã în urmã cu cîteva zile. Îngrozitoarea faptã s-a aflat la începutul acestei sãptãmîni, cînd fetita a fost însotitã de mamã la Policlinica Piatra Neamt, pentru o consultatie chirurgicalã. Mama era îngrijoratã de faptul cã aceasta era tristã, refuza sã mãnînce si acuza dureri de burtã. Cum pãrintii stiau cã aceasta fusese operatã de apendicitã în urmã cu trei ani, s-au gîndit ca nu cumva între timp sã fi apãrut vreo complicatie. Vestea cã fiica ei este însãrcinatã în luna a IV-a a socat-o pe mamã. Se pare cã autorul acestei abominabile fapte este chiar fratele mamei, în vîrstã de 19 ani. Florina i-a mãrturisit mamei cã unchiul a violat-o într-o noapte în care a rãmas sã doarmã la bunica. Plîngînd, fata a mai spus cã unchiul a amenintat-o cã o omoarã dacã spune cuiva ce s-a întîmplat. Politia a demarat o anchetã, cel acuzat a fost audiat, dar nu s-a putut lua o mãsurã privativã de libetate pentru cã nu sînt probe. Practic, este cuvîntul victimei minore împotriva cuvîntului suspectului, iar surse judiciare sustin cã tînãrul se apãrã afirmînd cã nepoata sa ar fi avut relatii cu alti bãrbati. Pentru ca unchiul sã fie incriminat este nevoie de stabilirea ADN-ului. Acest lucru nu se poate face decît la nastere sau avort, prin probele prelevate de la fãt. Numai în cazul în care se va stabili cã autorul faptei este unchiul victimei se va putea face o propunere de arestare preventivã. Tatãl fetei si-a exprimat speranta cã în acest caz se va face dreptate. Pãrintii minorei si-au dat aceptul în ceea ceea priveste efectuarea interventiei de tip microcezarianã, prin care practic sã aibã loc întreruperea de sarcinã.

Logodna, numai promisiune între tineri de etnie rromã

Problema fetelor de etnie rromã care îsi încep timpuriu viata sexualã reprezintã un capitol care îi preocupã pe reprezentantii DGASPC Neamt. ÃŽn urmã cu cîteva luni, acestia s-au întîlnit cu reprezentanti ai comunitãtilor de rromi din mai multe localitãti din judet, pentru a se lãmuri cum e cu logodna care se face între fete care au în jur de 10 ani si bãieti care au cel putin 15 ani. „Din discutiile purtate cu acestia reiese cã acea logodnã este de fapt o promisiune a fetei cãtre bãiat. Pãrintii se întîlnesc si se pun de acord în ceea ce priveste o posibilã cãsãtorie între copiii lor. Din momentul în care fata este promisã, lucrurile devin destul de serioase, în sensul cã rãmîne stabilit cã tinerii, de fapt, copiii vor fi împreunã. Ca atare, fata nu are voie sã se mai lase curtatã de altul. Pãrintii spun cã apropierea fizicã dintre cei doi nu se întîmplã decît atunci cînd fata are cel putin 15-16 ani si din punct de vedere fizic este aptã de a naste copii si de a avea grijã de ei. Aceastã problemã a intrat în atentia noastrã mai demult, dar ultimul impuls pe care l-am primit si la care am reactionat a fost pe la începutul anului, cînd am primit o reclamatie cum cã o fatã de etnie rromã, în vîrstã de 12 ani, ar fi întretinut relatii sexuale cu un bãiat. Reclamatia venea din partea pãrintilor bãiatului cãruia îi fusese promisã copila. Examenul medical s-a dovedit cã nu era asa si, în consecintã, lucrurile s-au asezat“, a precizat profesorul Eugen Simion.

Articole similare:
ÎNSÃRCINATÃ LA 10 ANI
Fetita însãrcinatã în luna a IV-a împlineste azi 11 ani
CE CHIN ÎN CAZUL FETITEI DE 11 ANI ÎNSÃRCINATÃ
Gravida de 11 ani, „expediatã“ la Iasi
VA NASTE LA 11 ANI
SPERANTÃ PENTRU A DOUA SANSÃ
Violatorul minorei de 11 ani rãmasã însãrcinatã, de negãsit
ARESTATI-L!!!!

Articol afisat de 3071 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective