Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Cod galben“ cu ploaie zdravãnã si sate în întuneric

• cantitatea minimã de precipitatii, pînã ieri la prînz, a fost de 13 litri pe metru pãtrat • cea maximã - 48 de litri pe metru pãtrat • aproape 7.000 de abonati ai E-ON au rãmas pe întuneric •

Codul galben instituit ca urmare a prognozelor meteorologice s-a adeverit în Neamt. A plouat bine în tot judetul si, în ciuda averizãrilor cu cãderi de grindinã si cu fulgere, pînã ieri la prînz, astfel de manifestãri nu prea au fost. A bãtut însã vîntul si a lãsat zeci de sate pe întuneric. ÃŽn urma precipitatiilor abundente cãzute în noaptea de 6 iunie a.c. si a vîntului puternic, pe teritoriul judetului au fost afectate partial douã linii de medie tensiune cu 104 posturi de transformare, 33 de localitãti rãmînînd fãrã energie electricã. Echipele E-ON lucrau ieri pentru remedierea defectiunilor. „Avariile au constat în ruperi de izolatoare, de conductoare si elemente de sustinere ale acestora. A fost întreruptã alimentarea cu energie electricã joi seara, în jurul orei 22, la consumatori din zona Piatra Neamt, aproximativ 150 de abonati, pentru care alimentarea a fost reluatã vineri, în jurul orei 12.30. ÃŽn zona Tîrgu Neamt au rãmas fãrã electricitate aproximativ 2.800 de consumatori, alimentarea fiind reluatã partial în jurul orei 12.30. Au rãmas nealimentati consumatori din unele zone ale localitãtilor Pipirig si Vînãtori. La Bicaz, pentru reluarea furnizãrii de electricitate pentru cei aproximativ 4.000 consumatori, vineri la prînz încã se mai lucra“, a declarat inginer Sorin Munteanu, reprezentant al Departamentului Comunicare E-ON Moldova Distributie. Stelian Mihãilã, inginer sef în cadrul Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt, a declarat cã inundatiile produse au fost minore, singura problemã, dar nu gravã, fiind înregistratã la Tazlãu. „A plouat în tot judetul, dar fãrã a se produce inundatii semnificative. O singurã problemã ne-a fost anuntatã, la Tazlãu, acolo unde apa a inundat un drum forestier si a erodat un mal“, a declarat reprezentantul SGA Neamt, Stelian Mihãilã.
Conform datelor centralizate, la nivel de judet, cel mai mult a plouat la Gîdinti si Tazlãu - 48 de litri pe metru pãtrat, 45 de litri pe metru pãtrat la Roman, 44 de litri pe metru pãtrat la Luminis, 43,7 la Tupilati si 37 la Pãstrãveni. Cele mai mici cantitãti, dar nu nesemnificative, au fost la Secuieni - 13 litri pe metru pãtrat, si la Poiana Largului, 14,3 litri pe metru pãtrat, toate aceste cantitãti fiind înregistrate pînã vineri, 6 iunie, la ora 7.
Ieri dupã-amiazã, dupã linistirea apelor la Tazlãu, o echipã formatã din reprezentanti ai primãriei, Apelor Române si Directiei Silvice au mers pe teren pentru a identifica pagubele. Vasile Manolache, responsabil cu situatiile de urgentã în cadrul Primãriei Tazlãu, a declarat cã drumul forestier inundat este la circa 20 de kilometri de sat. Conform spuselor lui, si cîteva poduri forestire fuseserã colmatate, dar încã nu se stia situatia exactã. Cît despre eroziunea de mal, aceasta s-a produs la un dig de apãrare. Pentru a se evita complicatiile ulterioare, care ar putea consta în inundarea unei jumãtãti de sat, digul respectiv trebuie refãcut.

Articol afisat de 1693 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective