Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Garda de Mediu a usurat firmele de 570 milioane de lei

Comisarii Gãrzii de Mediu Neamt au pedepsit în cursul lunii trecute 15 agenti economici, cãrora le-au aplicat amenzi sau avertismente, datoritã neregulilor depistate. Comisarul sef Neculai Bucsã a declarat cã, în luna mai, au fost realizate în total 71 de actiuni de inspectie si control, din care 16 inspectii planificate si 55 neplanificate. „Per total, în urma acestor actiuni, a fost aplicat un numãr de 15 sanctiuni contraventionale, din care patru avertismente si 11 amenzi în valoare de 57.000 de lei (570 milioane de lei vechi - n.r.). Inspectiile planificate s-au soldat cu aplicarea a douã avertismente, pentru realizarea incompletã a unei mãsuri stabilite anterior si pentru întîrzieri în depunerea unor documente specifice prevãzute de legislatie. Inspectiile neplanificate s-au soldat cu aplicarea a douã avertismente si a 11 amenzi, în principal pentru transportul si eliminarea deseurilor fãrã respectarea cerintelor de protejare a factorilor de mediu, depozitarea deseurilor de lemn pe suprafete neautorizate, depozitarea de busteni pe malul cursurilor de apã, abandonarea de deseuri în locuri nepermise“, a declarat comisarul sef Neculai Bucsã.
În ceea ce priveste investitiile si lucrãrile în domeniul protectiei mediului, la sfîrsitul lunii aprilie 2008, totalul realizat din planul anual de investitii si lucrãri era de 11.260.657 lei. Din aceastã sumã, 7.317.247 lei sînt reprezentati de fondurile alocate de firme din surse proprii, iar restul, de 3.943.410 lei sînt atrasi din alte surse de finantare. Dintre agentii care au transmis rapoarte privind investiitiile si lucrãrile derulate în aprilie 2008 si cumulat de la începutul anului se numãrã Arcelor Mittal Roman - 1.575.519 lei, alocati pentru mãsuri si lucrãri de mediu si Ga-Pro-Co Chemicals Sãvinesti - 3.995.160 lei, în principal pentru studiul de solutie si realizare instalatie de hidrolizã-desorbtie pentru apele uzate de la fabricarea ureei granulate, realizarea a douã foraje suplimentare pentru monitorizarea calitãtii pînzei freatice, lucrãri de modernizare în instalatiile de productie amoniac si uree, etc.

Articol afisat de 1367 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective