Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 9 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bianca Perie „a bãtut-o“ pe Mihaela Melinte

• tînãra sperantã a atletismului românesc a aruncat 67,20 metri la Campionatele Internationale ale României • premiul a însemnat 1.500 de euro • Mãdãlin Rusu s-a clasat al treilea la proba de disc •

Romascanca Bianca Perie a reusit, vineri, 6 iunie, sã cîstige prima competitie cu adevãrat importantã din sezonul de varã. Eleva antrenorului emerit Lucicã Cucos a participat la Campionatele Internationale ale României, unul dintre cele mai vechi concursuri de acest gen din Europa. Proba de aruncare a ciocanului se anunta interesantã de la început, deoarece se înfruntau cele mai bune douã aruncãtoare din tarã. Competitia de la Bucuresti le-a adus fatã în fatã, pentru prima oarã de la Campionatul National de Aruncãri Lungi pe timp de iarnã, desfãsurat în martie, pe Bianca Perie si Mihaela Melinte. Ca si atunci, romascanca a avut cîstig de cauzã în dauna mult mai experimentatei bãcãuance. Acum, atleta de la LPS a aruncat 67,20 metri, suficient pentru a urca pe cea mai înaltã treaptã a podiumului la cea mai importantã competitie outdoor a tãrii. Locul doi a fost ocupat de Mihaela Melinte, cu un rezultat de doar 65,32 metri. Victoria este o premierã pentru sportiva lansatã de LPS Roman, dupã locurile trei si doi obtinute în ultimii doi ani. De mentionat cã locul întîi a fost rãsplãtit financiar de Federatia Românã de Atletism cu suma de 1.500 de euro. „Desi rezultatul cu care Bianca Perie a cîstigat este sub recordul ei personal, mã bucur cã, în interval de doar o sãptãmînã, ea si-a îmbunãtãtit evolutia cu aproximativ trei metri. Sportiva este vizibil într-o crestere de formã, deoarece vineri a aruncat constant peste 65 de metri, iar a treia sa încercare a fost si cea care i-a adus victoria. Mã asteptam la acest succes, fiindcã principala ei problemã în aceastã perioadã nu era de pregãtire fizicã sau tehnicã, ci mai mult de ordin psihic. Bianca venea dupã douã luni de pauzã, perioadã în care a acuzat usoare probleme cu spatele. La antrenamente s-a prezentat bine, dar îsi dorea sã revinã cît mai rapid la forma care a consacrat-o. Aceastã presiune, ca si Bacalaureatul, cred cã explicã ultimele rezultate. Nici la Internationalele României nu i-a fost usor pentru cã acest concurs servea drept criteriu de selectie pentru echipa nationalã care va participa la Cupa Europei. Acest lucru face ca victoria sã fie foarte importantã pentru moralul ei“, a declarat Lucicã Cucos.
Cu ocazia întrecerii de la Bucuresti, Bianca Perie a demonstrat cã rãmîne cea mai în formã concurentã din România la proba de aruncare a ciocanului, în pofida faptului cã nu a terminat încã junioratul. În plus, romascanca va fi singura junioarã din lotul României, la Cupa Europei.
Un alt atlet romascan prezent la Campionatele Internationale ale României a fost Mãdãlin Rusu, pregãtit de antrenorul emerit Emilian Floroiu. Acesta s-a clasat al treilea la proba de aruncare a discului, cu o aruncare de 48,65 metri. „Clasarea pe locul trei este bunã dar rezultatul cu care a urcat pe podium este sub posibilitãtile sale. De exemplu, la concursul de la Zalãu, de la începutul lui mai, Mãdãlin a aruncat peste 50 de metri. ÃŽn ultima perioadã, nu a reusit sã se antreneze la intensitate maximã deoarece a fost nevoit sã învete pentru examenul de Bacalaureat, pe care l-a sustinut la Tîrgoviste, într-o sesiune specialã. Aceasta pentru a putea participa la Campionatul Mondial de Juniori, care a devenit principalul nostru obiectiv pentru sezonul în curs“, a declarat Emilian Floroiu.

Articol afisat de 1423 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective