Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Complexul social din „Satul Olimpic“, atacat cu pietre

• cîtiva copii au aruncat cu pietre, ciuntind tencuiala de pe doi pereti ai clãdirii • reprezentantii comunitãtii din Satul Olimpic spun cã a fost o scãpare si cã vor încerca sã pãzeascã clãdirea •

Investitia de aproape 4,2 miliarde de lei vechi, din Strada Fabricii, realizatã pentru ridicarea conditiilor de trai a locatarilor fãrã posibilitãti materiale, riscã sã fie distrusã înainte de a fi datã în folosintã. Complexul social, dotat cu toalete, dusuri si spãlãtorie, a fost „atacat“ ca din senin, cu pietre, duminicã, 8 iunie, fiind ciuntitã tencuiala de pe doi dintre peretii exteriori. Reprezentantii administratiei publice locale ridicã din umeri, neputinciosi în fata celor certati cu simtul civic. Investitia urmeazã sã fie predatã comunitãtii din „Satul Olimpic“, care se va ocupa de administrarea sa. „Aproape 90% dintre locuitorii din acest cartier sînt etnici romi. Ceea ce au fãcut ei demonstreazã cã nu stiu sã aprecieze eforturile fãcute de întreaga comunitate, pentru a-i civiliza si a-i integra în societate. Acesta este un semnal de alarmã, pe care noi îl tragem si care trebuie sã ajungã la factorii de decizie, de la nivel national, pentru cã observãm cã orice investitie în educarea romilor se loveste de ignoranta unora, de imposibilitatea lor de a întelege cã noi dorim sã le oferim o mînã de ajutor“, a afirmat primarul municipiului Roman, Dan Cãrpusor.
Dirigintele de santier, Neculai Bogoi, a declarat cã lucrãrile la noua constructie s-au desfãsurat într-un ritm foarte bun, mai ales cã termenul de predare era mijlocul lunii iulie. Complexul social ar urma sã cuprindã 16 cabine de toaletã, zece dusuri si o spãlãtorie. „Sub aspectul ridicãrii constructiei, lucrãrile au fost finalizate. Mai avem de montat doar centrala termicã. Sînt multumit de modul în care a lucrat firma de constructii si de materialele folosite. Complexul are faiantã, gresie, usi metalice, tîmplãrie de termopan, iar acoperisul este de tip «Lindab». Noi am realizat o constructie cu cele mai bune materiale. Pãstrarea a ceea ce s-a fãcut este obligatia locuitorilor din aceastã zonã“, a declarat inginerul Neculai Bogoi.
ÃŽn momentul în care s-a pus piatra de temelie la noua constructie, liderii din Strada Fabricii au promis autoritãtilor cã vor avea grijã ca investitia sã rãmînã întreagã si toti locuitorii sã beneficieze de conditii civilizate de trai. „Cîtiva copii, cît am fost eu plecat, au lovit cu pietre. Sînt doar cîteva gãurele mici, care se pot repara destul de usor. Nu si-au dat seama ce fac. O sã discutãm cum vom pãzi clãdirea, cînd o vom primi, pentru cã eu nu pot sta tot timpul aici, pentru a o supraveghea. Am si eu programul meu“, a spus Mircea Daraban, liderul locatarilor din Strada Fabricii.
Complexul social face parte din programul administratiei publice locale de educare a cetãtenilor de etnie romã si integrare a lor în societate.

Articol afisat de 1628 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective