Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elevi tîrgnemteni, cîstigãtori într-un concurs international

• echipajul de la Colegiul „Stefan cel Mare“ a adus locul I, cu 95 din 100 de puncte posibile, într-o competitie dedicatã NATO

Competitia Internationalã „Aliante 2008“ a adus anul acesta cel mai mare succes pentru judetul Neamt, care a obtinut locul I datoritã unui echipaj de la Colegiul National „Stefan cel Mare“ Tîrgu Neamt, format din elevii Maria Diana Buzdea si George Cristian Potrivitu. Competitia respectivã este orientatã spre promovarea unei întelegeri mai bune a Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord, a problematicii securitãtii si a relatiilor internationale. „Echipajul a fost consiliat si sprijnit, pe parcursul competitiei, de profesoara Mihaela Beca, coordonator proiecte si programe extrascolare, care a reusit sã provoace interesul elevilor pentru concursuri de culturã generalã, istorie, educatie“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. Prima etapã a concursului a început pe 4 februarie 2008 si s-a desfãsurat prin intermediul Internetului. Participantii, organizati în echipe de cîte doi elevi, au trebuit sã rãspundã la cîte 20 de întrebãri legate de istoria si functionarea Aliantei Nord Atlantice. Echipele care au rãspuns la minimum 15 întrebãri au trecut la etapa a doua a concursului. Etapa a doua s-a desfãsurat în perioada 10 martie-2 mai 2008. S-a rãspuns la 35 de întrebãri legate de NATO, structurate pe patru capitole: istorie, relatii internationale, structurã si functionare si geografie. Echipa de la Colegiul National „Stefan cel Mare“ a obtinut 95 de puncte din 100 posibile, obtinînd locul I.
Echipa cîstigãtoare a mai participat, împreunã cu alti elevi, la Concursul International de Astronomie „Catch a Star“ 2008, obtinînd si aici Locul IV la nivel international.
Urmãtoarea etapã este finala internationalã, 23-27 iunie 2008.
Anul acesta va avea loc în Cehia, fiind organizatã de Batalionul 102 de recunoastere a fortelor armate ale Republicii Cehe din Prostejov. Aici vor participa 40 de echipe din cele 13 tãri participante în concurs - Republica Cehã, Finlanda, Georgia, Letonia, Lituania, Germania, Polonia, România, Slovenia, Ungaria, Estonia, Marea Britanie si SUA. Se vor constitui echipe mixte, a cîte patru persoane (o echipã dintr-o tarã si încã una din altã tarã). Constituirea echipelor se va face prin tragere la sorti cu 14 zile înainte de finala internationalã. „Felicitãri echipajului învingãtor si coordonatorului de proiecte si programe extrascolare“, a spus inspectorul scolar Elena Preda.

Articol afisat de 1535 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective