Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Romascanii întorc spatele reabilitãrii blocurilor

• nici o asociatie de proprietari nu a predat Primãriei Roman documentatia pentru a fi înscrisã în programul national de reabilitare termicã • în acest conditii, fie se mobilizeazã pentru 2010, fie îsi rezolvã pe banii lor problemele legate de confortul termic •

Romascanii au amînat cu încã un an, cel putin, posibilitatea de a-si reabilita termic apartamentele cu bani de la Guvern si de la bugetul local. Pînã la 1 iunie, termenul limitã de depunere a documentatiilor în vederea cuprinderii în programul national, nici o asociatie nu a reusit sã-i convingã pe locatari de aceastã oportunitate. „Am avut mai multe întîlniri cu asociatiile de proprietari, ultima chiar acum o lunã. Nu am primit nimic de la nimeni, astfel încît nici un bloc din Roman nu va fi cuprins în programul national de reabilitare pentru anul viitor. Unul dintre motivele invocate a fost cã locatarii s-au plîns cã nu pot constitui acel fond pentru lucrãri. Multi nu au înteles cã nu trebuie sã strîngã imediat toatã suma, ci un fond de 100 de milioane de lei, mai ales cã lucrãrile se deconteazã pe parcurs. Acum, singura sansã este ca asociatiile sã se organizeze pentru anul viitor, astfel încît lucrãrile sã înceapã în 2010“, a declarat Ana Maria Alexe, sefa Serviciului de Urbanism al Primãriei Roman.
Asociatiile romascane care reusesc sã-si convingã proprietarii sã se înscrie în acest program au de parcurs 12 pasi. Primul, si cel mai important, este depunerea la primãrie a solicitãrii asociatiei de proprietari privind reabilitarea termicã, în baza hotãrîrii luate în adunarea generalã a proprietarilor. Dupã aceastã etapã, urmeazã: fundamentarea si aprobarea programului anual de cãtre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului; semnarea conventiei între Primãrie si asociatia de proprietari pentru derularea etapelor programului; efectuarea auditului energetic de cãtre auditori; stabilirea mãsurilor de reabilitare termicã de cãtre coordonatorul local si asociatia de proprietari; emiterea certificatului de urbanism de cãtre autoritatea publicã localã; proiectarea - elaborarea studiului de fezabilitate; aprobarea indicatorilor tehnico-economici; proiectarea - proiect tehnic si detalii de executie; emiterea autorizatiei de construire pentru lucrãrile de reabilitare termicã; executarea lucrãrilor si receptia lucrãrilor.
Dar, problema e cã proprietarii nu se implicã în viata asociatiei. „Asociatiile de proprietari nu au reusit sã depãseascã primii pasi, cei mai importanti. Reprezentantii asociatiilor ne-au motivat faptul cã aceia care au participat la adunãri nu au dorit reabilitarea“, a precizat Vasile Nica, reprezentantul Primãriei Roman în relatia cu asociatiile de proprietari. Unii si-au reabilitat locuintele cu eforturi proprii, în aceastã situatie afîndu-se peste 150 de familii, chiar cu riscul ca rezultatele sã nu fie aceleasi ca în cazul reabilitãrii în totalitate a blocurilor în care locuiesc.

Articol afisat de 1432 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective