Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Optiunile realiste mãresc sansele de admitere la liceu

• de mîine începe înscrierea în liceu • pînã pe 20 iunie vor trebui completate fisele de înscriere de cãtre toti elevii care au terminat clasa a VIII-a • rezultatele primei sesiuni de admitere se vor cunoaste pe 27 iunie • completarea optiunilor în fisa de înscriere are un rol esential, pãrintilor si elevilor cerîndu-li-se sã completeze cît mai multe pentru a spori sansele de reusitã •

Elevii care au promovat clasa a VIII-a si pãrintii acestora, asistati de profesorii diriginti, vor completa în perioada 12 - 20 iunie 2008, inclusiv, fisele de înscriere în vederea repartizãrii computerizate. Înscrierea în licee sau în scoli de artesi meserii de stat se face fãrã examen, pe baza mediei de admitere, compusã din media generalã obtinutã la tezele cu subiect unic (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pînã în anul 2003 inclusiv, ori la testele nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007) si media generalã de absolvire a claselor a V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare. Completarea optiunilor în fisa de înscriere primitã de la scoalã reprezintã cel mai important pas în vederea unei repartizãri în acord cu asteptãrile si dorintele fiecãruia. Pãrintii elevilor în cauzã trebuie sã facã optiuni realiste. Elevul, împreunã cu dirigintele si pãrintii, trebuie sã verifice corectitudinea datelor personale înscrise pe fisã: numele, media claselor V-VIII si media tezelor cu subiect unic. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii scolii si remediate.
Pe fisa care trebuie depusã, pînã cel tîrziu în data de 20 iunie, se completeazã apoi optiunile, în ordinea intereselor, preferintelor si aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordoneazã elevii dupã medii si îi repartizeazã în aceastã ordine pe baza optiunilor exprimate. Fiind o admitere computerizatã, media este cea care primeazã. Pentru a spori sansele de reusitã, se recomandã completarea unui numãr cît mai mare de optiuni. Dupã introducerea fiselor în baza nationalã de date, corectitudinea datelor de pe fisa aflatã în sistem trebuie verificatã de fiecare elev la scoala de provenientã, prin compararea fisei originale cu fisa de control tipãritã de aplicatie.

Primii boboci îsi vor cunoaste locurile pe 27 iunie

Prima repartizare computerizatã în învãtãmîntul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc vineri, 27 iunie 2008. În ziua imediat urmãtoare (28 iunie), unitãtile de învãtãmînt gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si lista cu locurile neocupate în unitãtile de învãtãmînt liceal si profesional de stat din judet. În data de 29 iunie 2008, fiecare unitate de învãtãmînt liceal si profesional va afisa lista candidatilor repartizati în acea unitate. O a doua etapã a repartizãrii computerizate este programatã în data de 12 iulie si se adreseazã candidatilor care au participat si au rãmas nerepartizati dupã prima etapã sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapã de admitere. Numãrul de locuri alocate pentru clasa a IX-a, la învãtãmîntul de zi, este cel putin egal cu numãrul absolventilor din promotia anului 2008. În cazul în care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, în ordine, urmãtoarele criterii: media generalã obtinutã la tezele cu subiect unic, media generalã de absolvire a claselor V-VIII, media notelor obtinute la proba de limba si literatura românã din cadrul tezelor cu subiect unic, media notelor obtinute la proba de matematicã din cadrul tezelor cu subiect unic. În intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultimã repartizare a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevãzutã de metodologie sau care si-au încheiat situatia scolarã ulterior etapelor anterioare.

Articol afisat de 2393 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective