Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
De la Tîrgu Neamt, prima pe judet la învãtãturã

De la Tîrgu Neamt, prima pe judet la învãtãturã

• cea mai mare medie din judet este 9,98 • ea a fost obtinutã de Patricia Richter, de la Colegiul Stefan cel Mare • cea mai micã medie la absolvire este 3,83 • 5.582 de absolventi de clasa a VIII-îsi încearcã norocul la licee si scoli de arte si meserii • candidatii la admiterea computerizatã pot sã îsi aprecieze care le sînt sansele de a intra în unitatea de învãtãmînt la care aspirã •

5.582 de absolventi de clasa a VIII-a, din acest an sau din generatiile anterioare, asteaptã admiterea computerizatã, care se va produce cu cîteva zile înainte de sfîrsitul acestei luni. Conform ierarhiei, cea mai mare medie de admitere din judetul Neamt în aceastã varã este 9,98, obtinutã de Patricia Richter, de la Colegiul National Stefan cel Mare din Tîrgu Neamt. Fata a obtinut media 9,97 la testele nationale, iar clasele V-VIII le-a absolvit cu zece pe linie. Pe locul II, la egalitate, se aflã Ana Adelina Afetelor, de la Colegiul National Petru Rares si Adrian Vasile Isache, de la Liceul Economic Vasile Conta Tîrgu Neamt. Ei au media de admitere 9,93. Adelina Afetelor a luat la testele nationale media 9,91 si a terminat cu media 9,96 gimnaziul, iar Adrian Isache a luat 9,86 la teste si notã maximã la absolvirea gimnaziului. Pe locul III în ierarhia admiterii computerizate se aflã George Ciulei, de la Scoala cu clasele I-VIII Bicaz, la diferentã de o sutime - 9,92. Testele nationale le-a luat cu media 9,85, iar la media la gimnaziu i-a lipsit o sutime ca sã atingã valoarea maxim posibilã. Cu 9,9 media la admiterea computerizatã s-au situat Carmen Alexandra Tepes Piser, de la Scoala nr. 3 Piatra Neamt, si Alexandra Bianca Barbu, de la Colegiul National Petru Rares.

Tîrîs-grãpis, dar pe sub linie

Conform ierarhiei judetene, anul acesta, cea mai mare concentratie de medii se regãseste în limitele 7-7,99. 1.398 de absolventi au media de admitere în acest segment. Note peste 8, dar nedepãsind 9, sînt în numãr de 1.384, iar între 6 si 6,99 - 1.289. Alti 636 de elevi au media de admitere între 5 si 5,99. Sub aceastã limitã sînt 74 de elevi din judet. Dintre acestia, 72 intrã în competitia admiterii computerizate cu medii cuprinse între 4 si 4,99, iar doi elevi au media de admitere 3,93, respectiv, 3,83. „Performanta“ de a intra în cursa admiterii computerizate cu cea mai micã medie din judet apartine unui elev de la Scoala cu clasele I-VIII Gherãiesti, iar cu zece sutimi mai mult, un elev de la Scoala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu Roman. Media la testele nationale pentru candidatul din Gherãiesti este 1,7 (o notã de 2,9 si celelalte cinci note, sub 2), dar s-a dovedit mai descurcãret la gimnaziu, pe care l-a terminat cu 5,96. Celãlalt candidat, care are media 3,93, a avut la testele nationale 1,76 (o notã de 2,7, una de 2,5, o nouã de 2 si celelalte trei sub aceastã limitã) si a terminat gimnaziul cu 6,11, ceea ce demonstreazã cã mai stie cîte ceva, mai putin la românã, matematicã si istorie sau geografie, discipline la care a dat teze cu subiecte unice.

Optiuni, cu zecile

Dupã prezentarea topului mediilor de admitere din aceastã varã, cei aproape 6.000 de candidati pot sã aprecieze care le sînt sansele de a intra în clasa pentru care opteazã sau care le sînt sansele reale de a prinde un loc într-o unitate de învãtãmînt, fãcînd acest lucru prin comparare cu mediile pe baza cãrora s-a intrat anul trecut în clasa a IX-a, medii publicate în Ghidul admiterii, pe care îl detine orice absolvent de gimnaziu. Profesorul Grigorutã Oniciuc, inspector scolar general adjunct, a declarat cã absolventii clasei a VIII-a trebuie sã dea dovadã de foarte multã atentie la completarea fiselor de admitere si sã mentioneze cît mai multe optiuni - de ordinul zecilor, pentru a nu risca sã se trezeascã în afara listelor celor admisi. Primii care intrã în focul admiterii sînt copiii care vor sã urmeze cursurile liceelor vocationale. „Din cei 5.582 de elevi din judetul Neamt care participã la admiterea computerizatã, unii preferã liceele vocationale. De miercuri, 11 iunie, cei care vor sã urmeze învãtãmîntul religios, sustin probele practice. Aceastã evaluare se va încheia pe data de 16 iunie, ulterior comunicîndu-li-se, prin «Admis» sau «Respins», dacã au fost acceptati în clasele respective sau nu. Unii dintre admisi vor fi decisi sã urmeze filiera vocationalã, dar, din experienta anilor trecuti, vor fi si care îsi vor depune fisele pentru alte licee, iar dupã ce vor afla si acest rezultat, se vor decide unde se stabilesc. De aceea, pentru liceele vocationale se va mai organiza o selectie, ulterioarã admiterii computerizate, în cazul în care nu se vor completa clasele“, a declarat adjunctul ISJ Neamt, Grigorutã Oniciuc.

Articol afisat de 2772 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective